• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Foto Rijksdienst: Politie BonaireCURAÇAO – De Koninklijke Marechaussee heeft samen met het Korps Politie Caribisch Nederland donderdag drie mannen op Bonaire aangehouden. De mannen van 42, 53 en 39 jaar zijn aangehouden voor overtreding van de Wet Toelating/Uitzetting BES, doodsbedreigingen en het niet voldoen aan de identiteitsplicht.

Verder bleek één van de verdachte nog een gevangenisstraf te moeten uitzitten. Tijdens een patrouille van de Marechaussee op Bonaire langs de boulevard van Kralendijk werden twee opvarenden van een vissersbootje gecontroleerd in verband met de WTU BES. Beide mannen, R.B.C, 42 jaar geboren op Bonaire en F.S.S, 53 jaar geboren op Curaçao beschikten niet over de vereiste documenten, maar weigerden ook verdere medewerking nadat hun persoonsgegevens waren genoteerd. Verder bedreigde één van hen een marechaussee met de dood. De patrouillecommandant besluit hierop, in het kader van veiligheid, om weg te lopen en versterking te vragen.

Vuurwapengevaarlijk

Bij verificatie van de persoonsgegevens blijken beide mannen bekend te staan bij politie en Justitie voor vuurwapendelicten en worden ze beschouwd als vuurwapengevaarlijk. Bij een onderzoek naar de eigenaar van de boot, die zich ook op het eiland zou bevinden, bleek ook deze te boek te staan als vuurwapengevaarlijk. Verder bleek de eigenaar nog een gevangenisstraf uit te moeten zitten van 78 dagen in Nederland.

Gevangenisstraf
Na overleg met en met toestemming van het Openbaar Ministerie werden twee verdachten aangehouden door de Groep Bijzondere Opdrachten van het Korps Politie Caribisch Nederland, voor overtreding van artikel 2m van de WTU BES, doodsbedreigingen en het niet voldoen aan de identificatieplicht. De eigenaar van de boot, de 39-jarige S.J.F.V, geboren op Curacao werd later aangehouden door de Marechaussee. Hij is inmiddels overgebracht naar de JICN op Bonaire om zijn gevangenisstraf uit te zitten.

Vissersboot

Na verhoor zijn de verdachten van 42 en 53 jaar met een dagvaarding heengezonden.De vissersboot is doorzocht door personeel Douane Caribisch Nederland, hierbij zijn geen bijzonderheden aangetroffen.

1 reactie op “Aanhoudingen na doodsbedreigingen”

  1. Goed zo, ruim op die boel!