• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

vuurwapenCURAÇAO – Na een schietpartij in Rotterdam gistermiddag is een 35-jarige Curaçaoënaar bezweken aan zijn verwondigen. Bij een schietpartij in Spijkenisse de avond ervoor, is een 40-jarige Curaçaoënaar om het leven gekomen. Dat meldt de politie.

De man in Rotterdam bezweek enkele uren na de schietpartij in het ziekenhuis. Hij werd aan het einde van de middag beschoten in de deuropening van een huis aan de Polslandstraat. De man probeerde tevergeefs via zijn woning zijn achtertuin in te vluchtte. Agenten troffen hem daar zwaargewond aan. De dader of daders zijn er in een auto vandoor gegaan. De politie onderzoekt nog wat er precies is gebeurd. Mogelijk ging aan de schietpartij een ruzie vooraf.

Spijkenisse
De politie heeft de auto gevonden waarmee de man die zaterdagavond in Spijkenisse een 40-jarige Curaçaoënaar van die plaats doodschoot is weggevlucht. Het voertuig, een donkere Toyota Aygo, werd gisteravond aangetroffen in Rozenburg. De politie denkt te weten wie de schutter is. Twintig mensen zijn op de zaak gezet om de verdachte zo snel mogelijk aan te houden. De politie is nog op zoek naar mensen die de Toyota tussen zaterdag- en zondagavond nog hebben zien rijden.

© Novum/Versgeperst

20 reacties op “Curaçaoënaars doodgeschoten in Rotterdam en Spijkenisse”

 1. Achterlijk volk !, laat ze elkaar toch lekker dood schieten, wat kan me nu meer van zulke hersenloze verwachten, waar het verstand stopt begint het geweld, dit soort sukkels schieten elkaar neer om niks in Nederland en op Korsou.

 2. De juiste uitdrukking is “Wie wind zaait, zal storm oogsten.” Ze schieten elkaar dus voor een scheet overhoop Een tip voor de aanstaande pistolero ministers : gebruik van pistolen in café : resultaat zes gewonden die allen onschuldige omstanders waren. Een pistool dus, ter “verhoging van de veiligheid”.

 3. Henki,

  het betrof afrekeningen in het criminele Curacaose milieu; de nu neergeschotenen hadden anderen op hun geweten als ik de nieuwsberichten hierover juist interpreteer.
  “Wie zaait zal storm oogsten”. oftewel “Boontje komt om zijn loontje”, daar hoef je geen traan over te laten!

  Zij kenden slechts misachting tegenover hun slachtoffers!

  Zij hebben de Curacaose gemeenschap in Nederland en Europa een heel slechte PR bezorgd.

 4. Beste Pride, vind dat wel een naar discriminatie neigende opmerking, dit was juist de uitgelezen kans om zijn “fundraising” een boost te geven nu hij zijn subsidies van de Nederlandse (Makamba) belastingbetalers kwijt gaat raken en die Makambas betalen al al die kosten om onze pistoleros te beschermen, de idioten.

 5. schande hoe mensen reageren op deze trieste zaken, elk mensenleven dat onvrijwillig word beëindigd is er 1 teveel.
  we hebben het wel over een een zoon, vader echtgenoot broer neef etc, de leegte die iemand achter laat is degene die achter blijft onvoorstelbaar.

 6. Of is het allemaal een reclamecampagne van CTB?

 7. @wimpiri, Hellberg had het te druk met de canal pride parade..

 8. Misschien kan dommekracht Thode zich hier druk om maken.

 9. Waarom zou Nederland (overigens net zoals in Curaçao al gebruikelijk) toelatingseisen willen gaan stellen conform de Wet Personenverkeer?? Het is mij niet duidelijk waarom men deze hardwerkende (in de bajes) Curaçaoënaars, die niemand een vlieg kwaad doen(schietpartij in café en op straat) zou willen weigeren!!!

 10. 20 agentjes op zo’n zaak ? Wel een beetje overdreven. Lijkt mij dat er wel belangrijkere zaken zijn om op te lossen. Laat die criminelen elkaar lekker afschieten en besteedt er geen aandacht aan zou ik zeggen.

 11. Doen ze het hier niet doen ze het toch gewoon in Nederland..

 12. Zoals al eerder is voorgesteld, breng al die cowboys samen op de vlakte van San Pedro en laat ze daar een shootout hebben. Wij zijn dan van alle ellende af en ik denk dat Nederland even de struisvogel is en ons geen strobreed in de weg zal leggen wat betreft mensenrechten en zo.

  Van die Helberg die het allemaal zo goed weet hoeven wij ook niets te verwachten dus lets go for it.

 13. Ik denk dat dit racistische moorden zijn gepleegt door makambas op goede hard werkenden jongens uit Curacao!

 14. Het gaat hier dus om een ruzie welke in 2009 al eens was uitgevochten in een café waar bij een schietpartij alleen maar omstanders werden geraakt. De daders (3 man) waren niet zulke goede schutters zullen we maar zeggen.
  Kennelijk was die Vernon (in 2009) door een tweetal andere Curacaoenaar beroofd van………jawel, een gouden ketting. Toen hij ze daarna in een kroeg tegenkwam opende hij het vuur en schoten zij terug.

  Alle daders vervolgens in de gevangenis, net afgelopen week vrijgelaten en hup daar komt dus de afrekening voor ……………tja, waarvoor eigenlijk ?
  Het zal dus niet moeilijk zijn de daders te achterhalen. Zij heten hoogstwaarschijnlijk Drem G. en Nadyen I.

  En volgens Thodé mag Nederland dit soort tuig niet uitzetten ?
  Weet ook niet of we hier op Curacao blij zouden moeten zijn met hun terugkomst, dus wellicht is die gevangenis op Klein Curacao nog niet zo’n slecht idee. Anders verplicht meedoen aan de zwem marathon klein Curacao naar de Annabaai.

 15. Inmiddels vult de dokter bij een moord op het overlijdensformulier van een Antilliaan ‘natuurlijke dood’ in.

 16. Het natuurlijk wel zo dat de slachtoffers Curacouwenaars zijn,dat zegt nog niets van de daders al heb ik wel mijn bedenkingen.misschien zongen ze wel vals in het kerkkoor.

 17. Als ze elkaar afschieten blijft er mischien niemand over om te deporteren. Probleem opgelost.

 18. I think i recall i needed money, employment, and insurance to register here…with my NL passport that is…oh, and a police report.
  And although my docs were 100% it still took 2 years

 19. Voor de regering Curaçao met de MFK voorop wordt het steeds moeilijker om de wet personenverkeer te boycotten laat staan van tafel te krijgen.

 20. En dan is men hier verbolgen dat Nederland een halt wil toe roepen aan het feit dat ”Jan en Alleman” maar vanuit de ”Antillen” Nederland in mogen.