• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

PolitieCURAÇAO – De politie heeft de identiteit van de dodelijke slachtoffers van het verkeersongeval van vanmorgen bekendgemaakt. Het gaat om de 32-jarige Kristen Naomi de Jesus Leyba, de 58-jarige Monique Yvonne Francisca Meerwijk en de 67-jarige Elton Marcus Montesant.

De drie kwamen vanmorgen om het leven bij een sponsorloop, toen een auto op de EEG-weg hen met hoge snelheid aanreed. De 23-jarige chauffeur N.d.S.d.S. ging er vandoor, maar werd door de politie aangehouden bij de Rector Zwijsenstraat ter hoogte van de KAE. Hij bleek niet onder invloed te zijn van alcohol. Wel reed hij zonder rijbewijs. In afwachting van meer onderzoek zit hij vast.

33 reacties op “Politie maakt namen slachtoffers bekend”

 1. Schotte en Asjes waren gisteren ook in de kerk bij de begrafenis van het tweede slachtoffer. Waar Asjes keurig in de rij stond om te condoleren om daarna de mis bij te wonen wurmde Schotte zich naar voren (onze rampzalige ex premies is natuurlijk niet zo mas serka di bo dat hij in de rij gaat staan) om vervolgens meteen te vertrekken.

  Wat ik wel kan begrijpen. Wat doet iemand in de kerk die in strijd met alle 10 geboden leeft?

  Om er maar een paar te noemen:
  6.Gij zult niet moorden (als wegpiraat een dodelijk auto ongeluk veroorzaken)
  7.Gij zult niet echtbreken (Salas, van der Dijs, tv presentatrices en vele anderen)
  8.Gij zult niet stelen (creditcard fraudes, verzekeringsfraudes, staatskas)
  9.Gij zult geen valse getuigenis spreken tegen uw naaste (Schotte is een levende leugen)
  10.Gij zult niets begeren dat van uw naaste is (zie 8)

 2. De jonge dame was zijn ex vriendin en hij was al een keertje langs de lopers gereden en bij de2x heeft hij haar doodgereden. Hij was nuchter en doelbewust! Politie moet eens echt gaan werken en niet pas om 8.15 uur aankomen en dan pas gaan ontbijten krantje lezen, boodschappen doen etc.. zelfs de nederlanders doen dat. Er is gewoon geem leiding die durft op te treden.

 3. Bubu, bevalt de Blackberrie van Schotte en heb je eigenlijk wel bereik in jouw mondi?

 4. @bubu, mfk stemmer zeker?

 5. mesen moet beter na denken en niet klakeloos gaat lopen op het straat , de out moest niet zo hard maar straat is voor de outo en niet voor de mens zo maar te te gaan wandelen , deze zijn de cosequentie tot dood en zeker eg weg in curacao halloo heel ongeluken gebeurt in die buurt . en toch gaat net daar loppen

 6. @MRO Ik sta helemaal achter je boodschap! Als je met je vinger wijst dan wijzen er drie terug in jouw richting. Laten we ons als respect voor de slachtoffers voortaan zelf aan alle verkeersregels houden.

 7. @MRO, ALS JE GEEN RIJBEWIJS HEBT HOOR JE ZOWIEZO NIET TE RIJDEN!!! ANDERS KUNNEN WE GEWOON ALLE RIJBEWIJZEN AFSCHAFFEN TOCH? WANT NELSON HEEFT LATEN ZIEN DAT HET NIET NODIG IS…

 8. Het is veselijk voor de slachtoffers, hun nabestaanden, de bestuurder van de auto, zijn naasten en familie, eigenlijk voor de hele gemeenschap.
  Ik durf er echter iets onder te verwedden dat er onder u mensen zijn die geen twee keer nadenken om na een happy hour, met alcohol op achter het stuur te stappen, te bellen, sms-en of te pingen achter het stuur.
  De meesten die zich hieraan schuldig maken hebben zelfs een rijbewijs !
  Dat dit (nog) niet tot ongelukken met dodelijke afloop heeft geleid, betekent natuurlijk niet dat dat ons allen vrij pleit.
  Alleen een (ervarings) deskundige kan ons vertellen hoe je reactie zal zijn als je zojuist opkijkt van je telefoon en drie mensen over je motorkap ziet vliegen.
  Vaak is doorrijden een eerste reactie.
  Vrijwel dagelijks zijn er aanrijdingen waarbij alcohol in het spel, bellen achter het stuur, te hard rijden, door rood rijden en noem maar op.
  Ligt het criterium dan bij dodelijke slachtoffers?
  Laten we dan bij iedereen die een fout maakt, waarbij dodelijke slachtoffers te betreuren vallen (door mariniers!?) de longen met de anus verbinden!
  Niet piepen als u of een van uw naasten dan een dergelijke fout maakt en op de operatielijst komt te staan.

  Het lijkt mij dat de overheid ook hier haar plicht verzaakt.
  Zij dient een leidende rol te spelen in deze.
  De wegen zijn in een slechte staat, de verlichting op grote delen functioneert niet, wegbelijning is vrijwel nergens aanwezig, er is geen recht stuk vangrail meer te vinden,
  er zijn geen voet-of fietspaden, op alcohol controleert men zelden of niet als er geen dodelijke slachtoffers bij een ongeval zijn, snelheid controleert ze voornamelijk op de Schottegatweg als het zo druk is dat te hard rijden vrijwel niet mogelijk is, ga eens op zaterdagavond langs de Gosieweg staan of op Biesheuvel.
  Dumptrucks racen met elkaar op de Schottegatweg, vol! ABC bussen rijden zelfs binnen de bebouwde kom 100, vol!, tankwagens van CUROIL rijden op de Schottegatweg zelden onder 110, vol! trekkers met opleggers met daarop 40 voets containers denderen met snelheden van boven 100 over Emancipatieboulevard en Schottegatweg, trucks van Selikor vliegen met 80 langs scholen binnen de bebouwde kom, vol! Nieuwe Post NV, met die rijstijl verbaast het mij dat er nog autos rijdbaar zijn, vraag me ook af wat dit kost, als jouw stoplicht groen is rijden er nog MINIMAAL twee autos door rood!
  Autos van diverse overheidsdiensten met bestuurders in uniform heb ik al diverse malen bier zien halen bij snack of toko.
  Hoe is het mogelijk dat we dit dagelijks zien en dat er pas ingegrepen wordt als er slachtoffers te betreuren zijn OVERHEID !?
  Iedereen kan een rijschool beginnen zonder opleiding en het rijbewijskantoor verkoopt rijbewijzen……..nog even vergeten.

  Laat in dit geval het onderzoek op zijn beloop en laat het rechtsysgteem haar werk doen.
  Fouten maken we allemaal, de een meer dan de ander, meestal gaat het goed, soms niet.
  Verder,als je de wereld wilt verbeteren, begin dan eerst bij jezelf.
  En klop aan bij de OVERHEID daar ligt een groot deel van de oplossing.

 9. Charlie, aan die lange lijst kan ik nog toevoegen dat onlangs zijn scooter in beslag is genomen wegens wangedrag op straat. Ook heb ik vernomen dat hij al een strafblad heeft, maar dat laatste heb ik niet kunnen verifieren. Dat van die scooter is waar.

  Hopelijk eist het OM de zwaarst mogelijke straf en gaat de rechter daarin mee. Is het niet voor de preventieve werking daarvan dan is het voor het rechtsgevoel van de nabestaanden die nu een afschuwelijk tijd beleven door deze crimineel.

  En toch zou ik het niet erg vinden als hij, net als Brian Mariano, zijn straf nooit hoeft uit te zitten. Ik weet dat er diverse mariniers zijn die Nelson dos Santos da Silva graag zo te grazen nemen dat hij daarna adem haalt door zijn anus.

 10. Dus rijden zonder rijbewijs (1) veel te hard rijden (terwijl er mensen langs de kant van de weg lopen (2) niet stoppen maar doorrijden (ondanks dat dit vrijwel onmogelijk was mbt schade (3) dronken achter het stuur (4) 3 mensen dooden (5) Er blijkbaar om te kunnen lachen (6). Wellicht aan het pingen terwijl je dronken te hard rijd (7)

  Hoeveel strafbare feiten nog meer… ? en dan zijn er al mensen die met smoesjes komen.. feit is zowiezo hij had nooit mogen reizen! hetzelfde als ik geen boeing 747 mag vliegen want daar heb ik geen bewijs voor! Mensen hier zijn geen smoesjes voor.. dit is gewoon pure moord! Zwaarste straf dus!

 11. Inmiddels is bekend geworden (zie de Amigoe van vanavond) dat de bestuurder WEL onder invloed was van ONDER ANDERE alcohol.

  Samen met zijn idiote snelheid en geen rijbewijs genoeg dus om hem op te sluiten in Bon Futuro tot stel ik voor 3/3/33, die hen dagelijks zullen herinneren aan de 3 slachtoffers die hij op afschuwelijke wijze gemaakt heeft.

  En dat zonder strafkorting, taakstrafjes en dergelijke.

 12. Ik wens alle nabestaanden (waarvan ik er een aantal persoonlijk ken) heel veel sterkte in de komende periode !

  Nu maar hopen dat onze behoefte aan rechtvaardigheid enigszins wordt ingelost door de straf die de dader gaat krijgen….

 13. ZEER TRIEST EN BIZAR……….MIJN MEDELEVEN ……VOOR DE NABESTAANDEN…….

  DE DADER WERKTE OOK NOG BIJ DE VADER VAN Kristen Naomi de Jesus Leyba, DUS

  KENDE DE DADER OOK HET SLACHTOFFER.

 14. Ik stel voor dat we horecegelegeneheid te Zuikertuintje waar dit beest op de payroll stond en dat hem de weg op heeft gestuurd boycotten.

  Weet niet of het Omundo of de Heeren is, maar ik kom er niet meer.

 15. Nog steeds in shock na het telefoontje van mij tante hier in Nederland waarbij ze mij vertelde dat mijn oom Elton was overleden. En nu je dan leest hoe de dader er na zijn daad bij zat, dan hoop je gewoon op een hele zware straf. Maar ja wat is een zware straf? Voor zoiets kan je niet bedenken wat voor een straf past bij roekeloze gedrag zoals dit. Tante Carmen, Rolando, Ernesto en Camillio gecondoleerd en heel veel sterkte in deze moeilijke tijd.

 16. Titanic, sterke toegewenst aan de bestuurder? Helemaal niet, laat hem maar voelen wat hij heeft aangericht.

  Jij schrijft dat hij 3 mensen het leven ontnam, maar het leven van vele nabestaanden heeft hij ook voorgoed veranderd.

 17. @titanic, volgens de berichten vond de dader het allemaal wel leuk hoor.. hij zat glimlachend te pingen en te whatsappen.. geen medelijden met die laffaard!

 18. @silvia, Kijk maar wat voor een straf hij zal kunnen krijgen.. raar dat de straf in totaal is en niet per dodelijk slachtoffer.. en hij zal wel een moeilijke jeugd hebben en nu al in de media bekend zijn.. nee als je iemand wil vermoorden rij hem over.. krijg je een taakstrafje

 19. Sterkte toegewenst aan de familie van de slactoffers. En ook sterkte toegewenst aan de bestuurder van de auto, die voor de rest van zijn leven moet rondlopen met het feit dat hij drie mensen het leven ontnam.

 20. 3 maal dood door grove schuld moet bestaft worden met tenminste 30 jaar. !
  Als deze man er met een te milde straf af zou komen, en zich weer op straat zal vertonen, dan denk ik dat ook zijn leven gevaar gaat lopen !!!! wat een ongehoorde klootzak !

 21. Diep triest, maar waar hij die auto heeft gehuurd moet nog uitkomen of hij het zelf heeft gehuurd of iemand anders, en als hij het zelf heeft gehuurd en geen bewijs had dat hij een rijbewijs heeft moet die verhuurder ook flinke straf krijgen. Hij houd zich niet aan regels maar kijk naar geld. Dit is dan ook zijn bedrage. Drie doden. Rijbewijs vergeten, gaat het halen anders verhuren we geen auto aan je. Niks van straks of morgen nu of nee. Hoop dat de rechter dit ook goed gaat aan pakken. Je kan de advokaat geen schuld geven want iedereen heeft recht op verdediging wat ze ook doet. Rechter heeft het laatste woord en moet ze hard maar hard aanpakken.

  Sterkte aan alle familie’s vooral in deze moeilijke dagen.

 22. Verschrikkelijk wat er gebeurd is…..Dat zij in Vrede moge rusten.
  Mijn gedachten zijn bij hun dierbaren, die achterblijven met hun groot verdriet….!

 23. Niet onder invloed van alcohol. Wat about drugs. Wordt daar ook op gecontroleerd.
  Het wordt tijd dat voor verkeersongevallen hele zware straffen worden opgelegd. Een auto is geen dinky toy, maar een moordmachine bij onzorgvuldig gebruik.
  Deze man kan daar niet zo maar mee weg komen.

  Ik hoop van harte dat de familie van alle overledenen gerechtigheid krijgen. Veel veel sterkte.

 24. Condoleance aan de nabestaanden en vrienden; degene die dit op zijn geweten heeft moet er ook voor boeten. Wie het ook is.

 25. Diep geschokt moet ik hier lezen dat goede collega en vriend bij dit tragisch ongeval om het leven is gekomen. Samen met hem gediend en de periode dat ik hem het best leerde kennen was tijdens de vierdaagse in Nijmegen. Ik wens de nabestaanden van Elton de kracht om dit verlies te verwerken. QPO

 26. Ik reed er vanmiddag nog langs, ik vind dat ze tenminste alles schoon konden maken er lag nog bloed overal trieste zaak

 27. wat erg……………sterkte aan de familie

 28. Erg triest dit gebeuren. Vreselijk voor de nabestaanden.

 29. Diep triest! Mijn gedachten gaan uit naar de nabestaanden.

 30. Geen alcohol. Oké en drugs dan. Hij dacht toch niet dat hij aan het bowlen was. Verschrikkelijk. Hoop dat hij voor jaren achter de tralies gaat. Laks de baks. Heel veel sterkte voor de families.

 31. Ik roep de media op de rechtszaak tegen de moordenaar die zonder rijbewijs reed te volgen er ook op toe te zien dat de jarenlange gevangenisstraf die hij gaat krijgen ook wordt uitgevoerd.

  Want niemand lijkt zich er druk over te maken dat Brian Mariano, een andere crimineel, nog steeds vrij rond, meer dan een half jaar na zijn veroordeling.

 32. Dader zat gewoon lachend in de politie auto, druk bezig met zijn smartphone.. ja jongen leven is een grap he!

  en nog willen vluchten ook laffaard!

 33. Wat vreselijk allemaal. We kwamen net van Parasasa en zagen dat alles was afgesloten.