• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

PolitieCURAÇAO – Drie mensen zijn vanmorgen rond 08.00 uur overleden bij een verkeersongeluk. Een 23-jarige bestuurder reed op de EEG-weg richting de rotonde drie mensen aan, zo meldt Reginald Huggins, woordvoerder van de politie, tegenover Versgeperst.com. Om vooralsnog onbekende reden week hij af naar rechts.

Daarbij reed hij de drie aan. Aanvankelijk is hij doorgereden, maar de politie heeft hem inmiddels gearresteerd. Momenteel wordt de automobilist gecontroleerd op drankgebruik, daarna wordt de man in verzekering gesteld. De identiteit van de slachtoffers is niet vrijgegeven omdat de nabestaanden eerst ingelicht worden. Het gaat om twee vrouwen en een man.

52 reacties op “Drie doden bij verkeersongeluk EEG-weg”

 1. Sorry Elton, Monique en Kristen.. jullie leven is volgens het OM maar 3 maanden waard..

  Ik stel voor dat de gemeenschap een stille tocht tot aan het gerechtshof gaan voeren.. Dit moet de laatste waarschuwing voor het OM zijn want mensen gaan straks recht in eigen hand nemen.. Het kan niet zo verder!

 2. Hmm dus je rijdt keihard.. je rijdt tegen 3 mensen op (waardoor je hele voorkant van je auto kapot is) na deze gigaklap.. kan je met niet werkende remmen netjes langs de rotonde rijden en naar beneden tot de waterfabriek??? iemand zonder rijbewijs.. volgens mij had je met een auto zonder rennen nu in een huis in royal palm resort gelegen met auto en al..

 3. Deze crimineel heeft ook geen enkele spijt van zijn daad, gezien zijn beweringen dat zijn remmen niet fucntioneerden.

  Met niet functionerende remmen wist hij wel te ontsnappen over een rotonde en vevolgens vol in de remmen te gaan toen hij werd klem gereden.

  Wat een lafaard, een schande voor zijn familie en voor Curacao.

 4. Ik hoorde van mijn vrouw dat de politievoorlichter gisteren de Road Runners heeft gezegd dat de dader volgende week waarschijnlijk vrij komt in afwachting van zijn rechtszaak en dat men op een straf van niet meer dan 15 maanden (effectief 10 maanden) moet rekenen.

  Dit omdat er in tegenstelling tot eerdere berichten geen sprake is van alcoholgebruik en omdat het niet hebben van een rijbewijs niet meeweegt bij de strafbepaling en met een boete wordt afgedaan.

  Iemand rijdt je liefste en 2 anderen met absurde snelheid dood en je komt hem 2 weken later gewoon tegen bij de supermarkt.

  Dat is justitie anno 2013.

 5. Voorlopig zijn er wel 3 personen overleden. 1 er van is Elton. Een geweldige oud collega en bovenal fijn mens. De rust zelve. Dat het zo moest eindigen. Ik wens de nabestaanden sterkte bij het verwerken van dit ongeluk. RIP/ QPO

  En de dader moet gewoon krijgen waar hij recht op heeft, een straf die de nabestaande een gevoel geeft dat recht is geschied!

 6. Morgen om 18.45 bij Sonesta beach zal er een stille tocht worden gehouden voor deze 3 mensen. Iedereen is welkom.. gelieve een kaars mee te nemen.

 7. Makantiano, je hebt volledig gelijk.

  Maar ons Openbaar Ministerie is van zo’n stuitend laag niveau, die zou Bin Laden nog niet veroordeeld krijgen.\

  Het Openbaar Ministerie van Curacao is het lachertje van ons koninkrijk, het wordt echt tijd dat Nederland daar ingrijpt en iedereen gaat vervangen.

 8. Laten we asjeblieft niet vergeten hoe Schotte een paar jaar geleden ook een dame heeft dood gereden!!! Met superhoge snelheid in een smal wijkstraatje met een ongekeurde en onverzekerde wagen……!!! Als hij niet hiervoor berecht is geworden, dan hoeft deze Nelson dit ook niet. Deze daad is net zo gruwelijk als die van Schotte, en die is daarna zelfs minpres geworden……….

  Zo zie je maar dat alles hier gewoon door de mand kan, zonder gevolgen…….

 9. Onderneemster, voor ik een huis huur kijk ik of er in de straat een Dos Santos woont, zo ja, dan gaat de huur niet door.

  De Dos Santos van Curacao zijn de El Capones van Chicago.

 10. Tristu, Ik ben nu zo ver dat wanneer ik sollicitatie brieven krijg met bepaalde bekende achternamen dat ik ze meteen weggooi.. lijkt wel of bepaalde families hier het eiland naar de verdoemnenis willen brengen en dat vrijwel die hele families geen normen en waarden hebben..

 11. Wat een drama. Het brengt de overledenen niet terug, maar het is goed voor ons rechtsgevoel en vooral dat van de nabestaanden dat de dader voor lange tijd het gevang in gaat. Als hij een geweten heeft is de wetenschap van grove schuld aan 3 doden ook een zware straf, maar gezien zijn acties en reputatie heeft Nelson dos Santos da Silva geen geweten.
  Laat de rechter bij de strafoplegging duidelijk rekening houden met:
  – rijden zonder rijbewijs;
  – wegens rijden zonder rijbewijs niet verzekerd zijn;
  – veel te hoge snelheid;
  – gebruik van alcohol (en mogelijk ook drugs);
  – 3 doden, die aan het lopen waren voor een goed doel;
  – recidivist, de bestuurder is eerder bekeurd voor verkeersovertredingen (ik heb vernomen dat hij ook een strafblad had maar weet niet waarvoor).

  En intussen zou ik eindelijk eens een dos Santos willen tegenkomen die wel enig fatsoen in zijn lijf heeft. Wie kent ze?

 12. Laten we gewoon rijbewijzen maar afschaffen toch.. want mensen die er wel 1 hebben die rijden ook dronken en te snel op straat.. wat voor nut heeft een rijbewijs? vaarbewijs ook niet nodig.. moeten mensen maar niet zwemmen in zee en piloten hoeven ook geen bewijs te hebben om te vliegen. als ik een divi divi kan vliegen kan ik ook een grote klm vliegen..

 13. Ik hoor steeds allerlei belachelijke opmerkingen van mensen dat ze naar de gym hadden moeten of sterker nog, als Schotte nog aan de macht was, dan hadden deze mensen op nieuwe haven gelopen en was er niks gebeurd.

  Owww ik snap het! Dus het is de eigen schuld geweest van deze mensen, omdat ze uberhaubt hun tuin zijn uitgelopen de ochtend.

  Come on people, this is ridiculous! Decent people should stay home, so that criminals like these can roam free and do what they want?? Waar zijn we mee bezig?! Daarom hebben de corruptici de vrijheid te doen wat ze willen.. Wij laten het gewoon toe, we kijken ernaar, we leveren commentaar erover en daar bleef het bij.

  Mensen moeten kunnen lopen waar ze willen lopen, en dit soort tuig, moet leren dat er regels zijn binnen de gemeenschap en je eraan te houden hebt.. Kan hij dat niet?? Dan hoor je niet thuis in deze gemeenschap.

 14. Arne, je kan en mag niet, de overheid de schuld geven. Dat er veel geld wordt verspild door de overheid klopt. Op Curacao moet je het doen met de inkomsten die je hebt rekeninghoudend met prioriteit. PROBLEEM IS EN BLIJFT OPVOEDING. JE MOET ALS OUDERS NIET ALLEEN EEN KIND OP DE WERELD BRENGEN, MAAR CONTINU MET JE KIND BLIJVEN PRATEN EN WIJZEN OP VERANTWOORDELIJKHEDEN. ONDERWIJZERS, OVERHEDEN KUNNEN HET NIET ALLEEN DOEN. HET BEGINT EN BLIJFT EEN TAAK VAN DE OUDERS.

 15. Allereerst wens ik de nabestaanden veel sterkte! Dit wens je niemand toe.
  Nelson is recent aangehouden met zijn brommer/motor zonder rijbewijs en vervolgens huurt hij een auto op andermans naam!
  Ik rij dagelijks dit stuk en je ziet alles wat op straat beweegt dus ik hoop dat hij krijgt wat hij verdient! Helaas brengt dit de personen niet terug

 16. Bon Futuro hasta siempre, dat kan de eigenaar van Tire Tire er ook nog wel bijhebben,
  zijn dochter wordt door een werknemer doodgereden en jij roept op tot een boycot van zijn bedrijf!
  Waar werk jij? Dan weten we vast waar we nooit meer heengaan, mocht jij of een van jouw collegas ooit een fout maken in het verkeer.
  Of ben je een werkgever? Nog beter!
  Alle bedrijven verantwoordelijk voor de vrijetijdsbesteding van hun werknemers, goed plan man!

 17. Het is allemaal de schuld van de overheid. Curacao moet haar infrastructuur aanpassen en meer ‘vrije tijds gebieden opzetten, zodat joggers en andere recreanten zich niet op de openbare weg hoeven te manen. Ook woongebieden worden door voetgangers onder de voet gelopen, daar hebben alleen de bewoners last van……en kunnen daarvoor vermindering in GB aanvragen…..

 18. Dit maakt mij zo boos!
  Niet alleen is het verschrikkelijk wat er gebeurd is (gecondoleerd aan de nabestaande), maar IEDEREEN heeft wat te zeggen over het roekeloze rijgedrag. Wat natuurlijk meer dan logisch is. Helaas is er een groep mensen die na het uitspreken van de schok en frustratie weer in de auto stapt en zonder gordel, te hard rijdend, gevaarlijk inhalen in bochten/onoverzichtelijke punten, aan het appen zijn, met een alcoholische versnapering en/of bumperklevend de weg op gaan (geldt gelukkig niet voor iedereen, aan jou de keuze of jij je aangesproken voelt). We kunnen allemaal blijven hopen dat politie eens strengere verkeerscontroles gaan doen, maar die kans is niet zo groot. En helaas ontbreekt het deze groep aan verantwoordelijkheidsgevoel en is het afwachten tot het volgende ongeluk (hopelijk niet weer met dodelijke afloop).

 19. Judeska, ik had kunnen antwoorden ‘ Schotte wel, want die denkt dat hij god is’ maar ik bedoelde te zeggen dat Schotte nooit contact heeft opgenomen met de nabestaanden van de vrouw die hij heeft doodgereden. Ja, Schotte is alleen mas serka di bo als de cameras op hem gericht zijn. Overigens ken ik de dochter van het slachtoffer die een en ander bevesfigd heeft, je kunt dat ook zien in een interview met haar opmYou Tube.

 20. At Maggie,

  Het is moeilijk contact op te nemen met iemand die al dood is. Zelfs Schotte kan dat niet

 21. Hij werkte voor de vader van het overleden meisje van 32… Bij Tire Tire..

  Erg ironisch.. Erg triest.. Zo zinloos..

  Een idioot die duidelijk niks positiefs aan de gemeenschap bijdraagt, vermoord, (want inmijn optiek is dit moord) drie mensen die duidelijk wel bijdragen en dan ook erg geliefd zijn.

  My sincere condolences go out to their families, may you find solace in happier memories.

 22. MAS DREMPEL, DREMPEL, DREMPEL, DREMPEL, DREMPEL,  
  MAS ROTONDE ROTONDE ROTONDE.
  MAS LUS DI TRAFIKO, MAS LUS DI TRAFIKO, MAS LUS DI TRAFIKO,

  Tin un masa kritiko di hende IRESPONSABEL  den nos pueblo “demasiado grandi”  ku no por anda  RESPONSABLEMENTE ku vehikulo ku motor i droga manera alkohol. 
  Pa proteha sobra di e poblashon MESTER baha velosidat a toda kosta ku tur tipo di “wegmeubilair” manera drempel i tur sorto di otro kos ku ta baha velosidat of lus di trafiko inteligente i rotonde.

  Hende drechi no por sera nan mes den kas, pa motibu ku hende irresponsabel ta hasi kaya un JUNGLE PELIGROSO!!!

  Straffen zijn altijd achteraf, wanneer er al scherven zijn. 
  En scherven in de vorm van doden en invaliden is niet terug te draaien. 
  In het verkeer moet zoveel mogelijk preventief gewerkt te worden. Dus de wegen zodanig ontwerpen dat de snelheden niet hoger gaan dan 50 in de bebouwde kom en hoofdwegen max 70. 

 23. Inmiddels is bekend geworden (zie de Amigoe van vanavond) dat de bestuurder WEL onder invloed was van ONDER ANDERE alcohol.

  Samen met zijn idiote snelheid en geen rijbewijs genoeg dus om hem op te sluiten in Bon Futuro tot stel ik voor 3/3/33, die hen dagelijks zullen herinneren aan de 3 slachtoffers die hij op afschuwelijke wijze gemaakt heeft.

  En dat zonder strafkorting, taakstrafjes en dergelijke.

 24. Ed, deze moordenaar dient de hoogst mogelijke straf te krijgen en dat zou iedereen zeggen die gisteren ook de slachtoffers heeft zien liggen.

  Alleen aan het doorrijden til ik niet zo zwaar, want dat kan in een paniekreactie gebeurd zijn (bovendien waren de slachtoffers niet meer te helpen).

  En Tire Tire @ Salina, daar komen we natuurlijk nooit meer en naar ik hoop geen enkele bezoeker van deze site.

 25. Waarom is er maar 1 remspoor ? Omdat de remblok is losgelaten/afgebroken door waarschijnlijk hoge snelheid. Technisch mankement misschien ? Dat wordt weer een interessante zaak voor de advocaatjes op het eiland.
  Waarom is de auto verhuurd aan iemand zonder rijbewijs. Misschien kan eigenaar medeplichtig worden gesteld. En waarom rijdt die mafketel door na een ongeluk ?

  @ Dood runner
  Deze mafketel werkte overdag bij TireTire in Salinja.

 26. @Nono, de dader heeft als initialen voor zijn achternaam. d.S.. zou dat voor Dos Santos staan?

 27. Ik stel voor dat we horecegelegeneheid te Zuikertuintje waar dit beest op de payroll stond en dat hem de weg op heeft gestuurd boycotten.

  Weet niet of het Omundo of de Heeren is, maar ik kom er niet meer.

 28. De bestuurder van de wagen had geen rijbewijs, veel te hard gereden en was onder invloed van alcohol en nog wat anders. Hij zit thans vast en komt er voorlopig niet uit.
  Dood door schuld.
  Heel veel sterkte voor de familie, dit is meer dan afschuwelijk.

 29. Pieter, zo typisch Schotte. Hij heeft zelf nooit meer contact opgenomen met de dame die hij op gruwelijke wijze doodreed maar speelt nu de betrokken burger.

  Daar walg je toch van?

 30. Las ik nu op zijn FB page dat een politicus die zelf iemand heeft doodgereden hier nu politiek mee wil scoren?

 31. Als Huggings heeft gezegd dat 1 maal doodslag 12 jaar gevangenisstraf is, dan is deze trieste zaak.
  3 x 12 jaar. Elke persoon is 1 persoon dus word per persoon gegeven.
  Familie hebben straf voor levenslang, dus 36 jaar is niks voor hem. Na zijn straf zorg hij dat hij een rijbewijs heeft en zich netjes gedrag in het verkeer.

 32. Als deze zaak hetzelfde afloopt als de dodelijke aanrijding van Schotte (dubbele van toegestane snelheid, onverzekerd) dan heeft de bestuurder niets te vrezen.

  Verschil is alleen dat de schoonvader van Schotte destijds minister van justitie was, terwijl de schoonvader van deze bestuurder tuinen bijhoudt of pan portuges verkoopt.

 33. Dit noem ik geen verkeersongeluk. Maar mensen vermoorden met een auto.

 34. Dit is dood door schuld. Ik ben benieuwd wat de rechterlijke softies aan zo’n iemand gaat opleggen als strafbare feit, het door rijden na een ongeluk, zonder rijbewijs rijden en hoog waarschijnlijk eerste strafbare feit. Maar laten wij eerlijk wezen zelfs ex premier Schotte loopt nog steeds vrij voor zo’n ongeval in een bebouwdekom. Nog steeds niet veroordeeld voor dat feit…Deze dingen zijn erg triest gesteld op ons zo mooi eilandje. Sterkte aan de familieleden van al die slachtoffers.

 35. De bestuurder was niet onder invloed van alcohol , maar is hij geen gebruiker van cocaine?

 36. Condoleances aan de nabestaanden ……………………..hopelijk wordt er conform de wet onderzoek gedaan en wordt de dader verantwoordelijk gesteld voor doodslag en/of moord met voorbedachte rade…

 37. Verschrikkelijk voor de nabestaanden. De maximale straf is 12 jaar gevangenisstraf volgens woordvoerder Huggins voor 1 maal doodslag.

 38. Als je voor moord 30 jaar cel krijgt zou ik voor dit (doodslag) zeker 15 jaar cel verwachten.

 39. Ik ben een nabestaande. Stiefdochter van Monique. We zijn meer bezig met ons eigen verdriet en hoe nu met mijn vader, dan met die bestuurder. Dat komt vast later.

 40. Condoleances aan de nabestaanden…….hopelijk wordt de dader conform de wet veroordeeld. Dood door schuld en/of opzettelijke moord………dit gedrag is onacceptabel!!.

 41. Ik stel voor de moordenaar geen celstraf te geven maar hem te overhandigen aan de nabestaanden van zijn 3 slachtoffers.

 42. Ja zo’n zelfde geval waar niet was doorgereden ehh beetje doorgereden daar was een hoge politucus bij betrokken…
  Nietwaar… sr. Mossel..

 43. Dit is zo erg. Je hoopt dit nooit mee te maken. Hopelijk krijgt deze bestuurder een zware celstraf. Drie mensen doodrijden die mag niet meer achter het stuur. sterkte voor de nabestaanden

 44. Doorrijden na het veroorzaken van een ongeluk is strafbaar. Eerst de dader aanhouden en dan de oorzaak van het ongeval achterhalen

 45. Bij zulke berichten krijg ik de rilling en doet mij altijd aan zo’n soort zelfde ondeval denken.daarbij is niet door gereden,maar ook nooit een rechtzaak voor geweest?> sterkte voor familie en vrienden van de slachtoffers.van dit ernstig misdrijf.

 46. Laten we eerlijk wezen.. als je iemand doodrijd op curacao krijgt je een voorwaardelijke straf. Hij had al geen rijbewijs dus die kunnen ze niet innemen..

  rechtspraak op Curacao

 47. Afschuwelijk.

  Benieuwd of Marije Vaders deze crimineel ook op haar op CV gaat zetten. Philippe Maaskant kan in ieder geval 3 moorden aan haar website toevoegen.

  Ben ook benieuwd of er weer een straf uitkomt die, zie Brian Mariano, nooit hoeft te worden uitgezeten.

 48. Ongelofelijk! Nooit meer vrijlaten die gestoorde idioot… Sterkte voor de nabestaanden.

 49. Diep triest, Sterkte aan de nabestaanden.

 50. Laat deze gast flink boeten, maar dan ook flink!

  En eigen rechter spelen is wel op zn plaats.
  Lafaard! En nog doorrijden ook!

 51. Ik wens alle nabestaanden, familie en vrienden van de slachtoffers veel sterkte.

 52. Gewoon 3 keer moord en dan ook nog doorrijden.. gewoon tussen Curacao en klein curacao in zee dumpen met een blok beton..