• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

AfvalCURAÇAO – In de omgeving van de St. Jorisbaai wordt regelmatig afval gedumpt. Een lezer stuurde ons de onderstaande foto, die gistermiddag rond 15.00 uur is genomen bij het vervallen huisje naast de ingang. ‘Ook officiële instanties doen blijkbaar mee met het dumpen van vuil’, meldde de afzender.

Bij de St. Jorisbaai vond van donderdag tot en met gisteren het Endless Summer Sports Festival plaats. De kans dat het lozen van afval opgemerkt zou worden door een voorbijganger was daardoor groter dan anders.

image-1

31 reacties op “Afvaldump St. Joris vastgelegd”

 1. Iedereen die een autoverzekering heeft, betaald aan CRS een bedrag per jaar……..zodat ze kunnen komen bij een aanrijding…….of dus vuil willen dumpen 😉

 2. Illegaal dumpen; Gevolg van een falende overheid. Al 20 jaar liggen er wetten, aanpassingen daarop etc. in de la van onze ambtenaren. (we kunnen het toch zelf?)
  Misschien wordt het tijd dat de overheid aangeklaagd gaat worden bij het O.M. voor wanbeleid.
  We praten en schrijven over de milieuvervuiling door de Isla maar de vervuiling van onze eigen grond waarop we wonen is schijnbaar niet belangrijk.
  Of moeten we gewoon de ingang naar St’Jorisbaai maar eens gaan blokkeren, net zo lang totdat er aktie genomen wordt door de overheid.

 3. Aan de heren van La Aldea,
  We gaan een media campagne beginnen om jullie te boycotten. Jullie zijn de eerste die lopen te zeuren dat er stank komt van die afvalberg en dat de bezoekers van La Aldea daar last van hebben. Laat het nu juist mongolen zijn zoals jullie eigenaar, degenen die het afval daar dumpen.

  Aan degene die de reative heeft geplaats op facebook, over hoe zij daar mogen dumpen, even voor uw informatie, bouwafval is niet afval dat afkomstig is uit een restaurant. Maar daar blijkt u te wijnig hersencellen voor te hebben, om dat te begrijpen. Anders zou je zo iets ook niet doen.

  Bouwafval is anders dan huishoudelijk afval, als daar alleen bouwafval zou liggen (steen, beton) dan zou het niet branden. Maar omdat er huishoudelijk afval wordt gedumpt, brand het wel en komen er dioxines vrij. Dioxines zijn kankerverwekend.

  met andere worden, de mensen en bedrijven die hier afval dumpen, zoals La Aldea, maken zich niet alleen schuldig aan milieuvervuiling, maar ook aan het veroorzaken van mogelijke gezondheidschade aan mensen.

  YWN

 4. Wat ik al eerder zei, een onderonsje van twee bekenden, de eigenaar wil een dal opvullen, nee de eigenaar verdient op jaarbasis tonnen aan het laten dumpen van vuil van alle soorten en maten en herkomst op zijn terrein, en de omgeving mag daar de wrange vruchten van plukken. Stank en rook overlast, Deze plurk (Bakhuis) verdient geld aan andermans ellende, zo zit het en niet anders.

 5. Robby, wat een ge%^&*. Er is maar een officiele legale vuilstortplaats en dat is bij Malpais. Je rest is illegal dumpen, ookal laat een eigenaar het toe.

 6. @Catharine,
  Ja kan de foto’s via soccaforcl@gmail.com sturen. Wij plaatsen ze met alle plezier.

 7. @Vogel, ENNIA zijn zelf ook grote boeven.. soort zoekt soort!

 8. Wordt tijd zulke bedrijven flinke boeten te laten betalen. 50000 guldens of meer per delict. Niet binnen een maand betaald dan hun roerend goed in beslag nemen en bij opbod verkopen tot het bedrag van de boete binnen is,

 9. Een goedwerkende milieudienst zal trachten bewijzen te achterhalen over de herkomst van het afval. In NL is dat erg eenvoudig omdat op iedere enveloppe de postcode van de ontvanger wordt afgedrukt. Maar ook de herkomst van ander afval, kan heel goed worden onderzocht. Alleen zeer serieuse boetes en een plaats aan de schandpaal, zullen in dit gedrag verandering brengen. Suggestie : een jaarlijkse belasting op autowrakken die in de tuin liggen te roesten.

 10. Op Facebook hierover de volgende reactie gevonden:

  Bedankt voor je reactie. Alleen vind ik het janner dat het naar voren is gebracht net alsof het vuil in de mondi is gedumpt. Persoonlijk ben ik 100% tegen het dumpen van vuil in de mondi. Achter het landhuis is er een dumpplaats voor grofvuil om een dal op te vullen. De eigenaren wilden die dal op vullen en lieten een bedrijf grof vuil storten om zodanig de dal te vullen. Er worden perdag tientallen grote dumptrucks met grof vuil op de aangeduide plaats gestort. Weldegelijk stort ik zo nu en dan grofvuil met toestemming van de eigenaren en het bedrijf die het vuil dagelijks dekt met gruis en aarde. Het grote probleem is dat er verschillende mensen zijn die hun vuil zomaar langs de weg of in de mondi storten. Ik vind het jammer dat de twee personen in een grijze pickup waar ik de kenteken van heb niet uitgelegd hebben dat het grof vuil was en dat het op de aangewezen stort plaats was. Het vuil dat ik gestort heb en al het andere vuil wordt dagelijks afgedekt en ik zal een foto sturen zodat je kan zien hoe het eruit ziet. De mensen die de foto hebben gemaakt moeten dagelijks naar Koral Tabak komen om foto’s te maken van de mensen die vuil in de MONDI storten.

  Nogmaals bedankt voor het laten weten.

  Robby Rodrigues

 11. CRS/FORENSYS boycotten zal niet zo makkelijk gaan.
  Je moet tegenwoordig de CRS laten komen in geval van een aanrijding, of weet iemand of het mogelijk is om een andere instantie te bellen, laat dat dan weten.
  Misschien moet de ENNIA ook even nadenken of ze hun relatie met CRS moeten heroverwegen.

 12. @Abraham Mossel
  Ik hou van erwtensoep, maar die erwtensoep van jou, die moet ik niet.

 13. De overheid zal zeer waarschijnlijk weer niets doen.
  “Als ze wat doen is het bijna zeker verkeerd, als ze niets doen kunnen ze niets fout doen.”
  Gewoon alle bedrijven van die meneer boycotten lijkt mij wel goed en dat volhouden totdat hij op zijn kosten heel St. Joris heeft schoon gemaakt. Heeft er genoeg geld voor.

 14. De eigenaar van CRS heeft nauwe banden met de eigenaar van het terrein en dus……..Dit afval wordt van de week net als de rest weer naar de rand toe geschoven en zal na verloop van tijd door de continue smeulende hoop aldaar in brand vliegen. De enige troost is dat deze onbenul zijn eigen restaurant aldaar ook van tijd tot tijd in de rook en de stank ligt.
  Naar oud Curaçaose gewoonte wordt er weer beterschap belooft, om daarna gewoon tot de vervuilende orde van de dag over te gaan.

 15. Smile! je staat op Versgeperst loser…

 16. Schofterig gedrag !
  Boycotten dat L’Aldea !!!

 17. Hahaha en wat word het excuus van de eigenaar, ik heb mijn personeel opdracht gegeven naar landfill te rijden. ,?!?!?

 18. Forensys/ CRS en L’Aldea hebben dezelfde eigenaar.
  Ik zou zeggen dat iemand het vuil ophaalt, en voor de deur van L’Aldea dumpt. Kijken hoeveel klanten ze verliezen dan !

 19. De naam van CRS wordt genoemd. Is dat wel juist?????
  Lijkt mij dat er een andere naam op de pick up staat. Iets van Forensic????

 20. Helaas wordt er al een geruime tijd illegaal gedumpt bij St Joris. Ik heb foto’s van
  nummerplaten van grote vrachtwagens die ik ook best graag vermeld zou willen zien.
  Hoe kan ik ze uploaden?

 21. De naam op de Ford Raptor is ForenSys Caribbean B.V.. Volgens de Kamer van Koophandel staat het bedrijf geregistreerd onder nummer 127262. Het bedrijf ForenSys Caribbean heette oorspronkelijk Curaçao Road Services N.V..

  http://www.kkcuracao.com/?p=33647

  We weten natuurlijk niet of het bedrijf er zelf wat mee te maken heeft, ze hebben nog niet gereageerd.

 22. idd wagen van CRS….waarschijnlijk zelfs baas/eigenaar….en ook nog gekend van l’aldea, al eerder aangehaald, daarom kregen we geen gehoor bij onze petitie enkele maanden geleden, aanpakken…..

 23. En het gaat maar door!.Het populistische concept van ongedeeld,homogeen volk als gevaarlijk fictie die op gespannen voet staat met beginselen van democratie en rechtsstaat,worden geleid door populistische volkspartijen . MFK,MAN,PS,PAR,PAIS,PNP,’Doordat zij de parlementaiere democratie pernament verdacht maken als een schijndemocratie,een “elitedictatuur”, brengen de populisten schade toe aan het delicate weefsel van de enige echt democratie die we hebben.
  voorbeeld,Godett,+Wiels+,Cova,Nelson,Cooper en Gerrit de Raaf schreeuwden het hards,HET VOLK HEEFT HET VOOR HET ZEGGEN.Wij zijn tegen de gevestige orde,wij hebben charismatisch leiderschpa en als klap op de vuur peil wij hebben varderlandsliefde?
  WIE KAN ER WAT VAN MAKEN?.IK MAAK ER ERWTENSOEP VAN!

 24. boetes helpen niet.. gewoon 3 maanden in de cel zitten dan leren ze het wel!

 25. Welk bedrijf is dit? Wie kan dit lezen of ket de auto?

 26. Wanneer worden hier nou eens vette boetes voor bedacht? Steekproefgewijs controleren een paar keer per dag? Ik kan er maar niet aan wennen hoe er hier met de natuur wordt omgegaan. Wat een asociaal figuur, diep triest. Hij heeft er zelfs een speciale aanhanger voor……Traceren die gast, boete met drie nullen geven en zelf op laten ruimen.

 27. reken maar dat de CRS dit nu heel snel gaat weghalen. Leuk he’ die reclame op de dienstvoertuigen van onze Road Service……..

 28. Waarom wordt de naam van dit bedrijf niet vermeldt?

 29. Foto’s zo groot mogelijk op de Sociale Media plaatsen zodat de varkens die dit doen zichzelf eens tegenkomen. Blijf fotograferen en op Facebook zetten!!!
  Hans Giliam

 30. Boete’s helpen niet, die worden toch niet betaald…..Pak de auto een maand of 3 af als straf!!

 31. Handig, een gratis afvaldumpgebied dicht bij je eigen bedrijf (l’aldea).