TwitterCURAÇAO – Twitter gaat bullebakken en vuilspuiters op het microblognetwerk aanpakken. De gedragsregels voor Twitteraars zijn aangescherpt en met ingang van volgende maand beschikt iedere gebruiker over een meldknop. Dat heeft directeur Tony Wang van het filiaal in Groot-Brittannië bekendgemaakt.

Britse Twitteraars klaagden de afgelopen tijd steeds luider over horden grofgebekte medegebruikers, die zelfs voor doodsbedreigingen niet terugschrikken. Een stel vrouwelijke Twitterprominenten pikte het onlangs niet langer en luidde de noodklok over de seksueel getinte en gewelddadige tweets van zogenoemde ‘trollen’. Wang maakte hun zijn excuses en kondigde een strengere aanpak aan.

Gericht wangedrag
Voortaan bevatten de gebruiksvoorwaarden een verbod op ‘gericht wangedrag’. Daaronder vallen mogelijk scheldkanonnades en -bombardementen, het opzetten van treiteraccounts en het uiten van bedreigingen. Twitter zet voorts meer personeel in om te patrouilleren op overtreders. Op twee platforms is bovendien een nieuwe rapporteerknop geïntroduceerd. Lezers van scheldtweets kunnen met een druk op de knop het twitterpersoneel alarmeren. Tot dusver was een klager aangewezen op een omslachtige route langs het account van de afzender en de klantenservice. De klikknop verschijnt in september op alle twitterplatforms.

© Novum

www.versgeperst.com