• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Ben WhitemanCURAÇAO – De minister van Gezondheid, Milieu en Natuur Ben Whiteman heeft de fluoridedosering in het drinkwater niet verhoogd. Dat meldt Radio Hoyer 2. MFK-Statenlid Jacintha Constancia heeft Whiteman eerder al om opheldering gevraagd over de huidige dosering fluoride in het drinkwater.

Het parlementslid vroeg in een brief aan de minister ondermeer of het klopt dat de dosering is verhoogd naar 1,5 mg per liter. Whiteman wil nog geen uitspraken doen over fluoride in ons drinkwater, maar ontkent de uitlatingen van Constancia over verhoging van de dosis. De parlementariër beweert het fluorideniveau in haar tijd als minister te hebben verlaagd, maar ook dit wordt ontkend door Whiteman. Volgens Komishón Anti-Fluoride is het huidige niveau van fluoride in ons drinkwater onaanvaardbaar en sinds een aantal maanden doen zij er alles aan dit duidelijk te maken ondermeer door een handtekeningenactie.

Overleg
De minister is op de hoogte van de onrust in de samenleving, maar hij wil wachten tot hij overleg heeft gevoerd met alle stakeholders. Dat gebeurt op 8 augustus. Afhankelijk van de uitkomt van dat overleg gaat hij kijken wat hij gaat doen. Whiteman wil wel kwijt dat hij iedere dag water drinkt.

2 reacties op “Whiteman: ‘fluoridedosis niet verhoogd’”

 1. Het eiland is bijna failliet en gaat ten onder aan corruptie en gewelddadige criminnaliteit maar wij maken ons druk om een onmeetbare hoeveelheid fluoride in het water.

  Maar goed, laten we die fluoride dan vervangen door alcohol, dan gaan we in ieder geval vrolijk ten onder.

 2. “Whiteman wil wel kwijt dat hij iedere dag water drinkt.”

  Kan dat nou niet echt reklame vinden, stelt me dus niet echt gerust.

  Zou je van fluoride minder slagvaardig worden?