• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

RechterCURAÇAO – Het Gerecht doet op 14 augustus om 08:30 uur uitspraak in de zaak van het Openbaar Ministerie (OM) tegen drie politieagenten A. d.l.C (34), E.G.S. (40) en H.J.E.A. (29). De agenten worden door het OM verdacht van foltering/zware mishandeling van twee mannen. Dat meldt het OM.

De zaken hebben zich voorgedaan op 2 september 2011 en 5 september 2011 waarbij twee mannen tijdens de arrestatie en daarna door drie agenten werden mishandeld. De eerste zaak deed zich voor op een adres in de Roraimaweg, de tweede in de wijk Jandoret. In beide gevallen werden de personen ter plaatse mishandeld, vervolgens in de auto, daarna op een afgelegen plaats op Koredor en vervolgens in de politiewacht Molenplein. Tijdens de mishandeling waren de verdachten aan hun handen geboeid.

Ernstig
De officier van Justitie noemde foltering, oftewel mishandeling dor een overheidsdienaar, een ernstig feit waarbij de agenten misbruik hebben gemaakt van hun positie terwijl zij ook in strijd hebben gehandeld met het Verdrag voor de Rechten van de Mens. De man Albertico Gijsbertha hield aan de mishandeling ernstige kneuzingen aan het hoofd en borst over. Verder een snijwond aan zijn elleboog en zichtbare verwondingen over het hele lichaam. Verdachte Fritzgerald Provance werd in het ziekenhuis opgenomen met drie ribfracturen en vertoonde schrammen en kneuzingen over het hele lichaam.

Schadevergoeding
In deze zaak is een gevangenisstraf van achttien maanden geeist voor alle drie de agenten, alsmede ontzetting uit het ambt voor een periode van vijf jaar. Ook heeft de officier van Justitie het Gerecht verzocht om conform de benadeelde partijen een schadevergoeding toe te kennen aan beide verdachten. Beiden slachtoffers hebben een vordering bij het Gerecht ingediend. Provance voor het bedrag van 28.000 gulden en Gijsbertha voor 50.000 gulden. De rechter doet in deze zaak over twee weken uitspraak.

3 reacties op “Drie politieagenten terecht voor foltering”

  1. Hopelijk geen Tammy. Anders ligt het overheidsapparaat stil.

  2. En wat zijn de straffen voor overheidsdienaren die corrupt zijn?

  3. Het zou van de gekke zijn als de agenten een zwaardere straf krijgen dan de arrestanten voor wat zij hun slachtoffers hebben aangedaan.