• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Scarab 28-07-2013CURAÇAO – De Kustwacht Caribisch Gebied, de Franse Douane en Gendarmerie hebben deze week een verdachte go-fast aangehouden op het Franse deel van St Maarten. Het vaartuig werd door een patrouillevliegtuig van de Kustwacht gespot, waarna een achtervolging in gang werd gezet.

Het stationsschip Zr.Ms. Holland positioneerde zich voor een onderschepping met haar snelle FRISC. Na een snelle en langdurige achtervolging door de FRISC vluchtte de go-fast via de territoriale wateren van Anguilla naar het Franse deel van Sint Maarten.

Inzittenden ontsnapt
Daar werd het vaartuig opgewacht door de inmiddels gealarmeerde Super RHIB van het steunpunt Sint Maarten. Na een korte interactie op het water zag de go-fast kans te ontsnappen en Simpson Bay in te vluchten. Enkele minuten later werd het daar leeg aangetroffen door de bemanning van de FRISC interceptor. De inzittenden waren ontsnapt met behulp van een klaarstaande voertuig. De bemanning van de Super RHIB en de FRISC hebben op verzoek van de Franse douane en Gendarmerie ter plekke assistentie verleend. De Franse autoriteiten hebben de zaak in onderzoek.

6 reacties op “Lange achtervolging leidt tot aanhouding Go-fast”

 1. F. Mulderij, het is verstandiger om een stukje te laten schrijven door diegene binnen jou groep die op dat moment de gezamenlijke hersencel in gebruik heeft. Je hebt de beeldvorming van een borrelnoot!

 2. Rob en Robert, Clint Eastwood had in zijn eentje en zijn Magnum de opvarenden wel tot stilstand weten te brengen.

  Op Sint Maarten kan een heel leger van kustwacht en politie dat blijkbaar niet. Waardoor je toch gaat denken dat zij, op dat verdorven eiland, omgekocht zijn.

  Als je met zo’n leger aan manschappen en materiaal een simpel bootje niet kunt stoppen, doe het dan niet. Bespaart in ieder geval de kosten van zo’n mislukte actie.

 3. Beste Ans en Koen,

  Zo te lezen hebben jullie de wijsheid in pacht. Hebben jullie je al aangemeld bij de politie, kustwacht of marine? Want dan zijn alle problemen blijkbaar binnen de kortste keren uit de wereld. Voor de kustwacht, marine en gendarmerie, goed gedaan en prima (internationale) samenwerking. Helaas deze keer (nog) geen aanhoudingen, maar ga zo door met het goede werk!

 4. Hadden jullie ook zo zitten klagen en zeuren als het wel gelukt was??
  Get a life!

 5. Applaus! Een lege boot aanhouden, Ramboand the Terminator are very impressed.

 6. Een schande, al dat peperdure materieel en al die manschappen en dan de verdachten toch nog laten ontsnappen.

  Van de andere kant, je moet op Sint Maarten wel een massamoord gepleegd hebben wil je de gevangenis ingaan. Curacao heeft zijn Brian Mariano, maar Sint Maarten heeft er daar honderden van. Het is een schande dat binnen ons koninkrijk veoordeelden hun straf niet hoeven uit te zitten.

  Schande.