• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

John Deuss   Photo By David SkinnerCURAÇAO – Zakenman John Deuss betaalt 35 miljoen euro aan de Nederlandse staat. De bank First Curaçao International (FCIB), John Deuss en zijn zus Tineke Deuss ontlopen verdere strafrechtelijke vervolging door de schikking. Dat heeft het Openbaar Ministerie vandaag bekendgemaakt.

FCIB bankierde zonder vergunning in Nederland. De rechtbank in Arnhem bevond Deuss en zijn bank vorig jaar mei schuldig aan het illegaal uitbaten van een bijkantoor in Nederland. Ook meldde FCIB een aantal dubieuze transacties niet. Voor deze strafzaak hebben het OM en Deuss een schikking getroffen voor een bedrag van 34,5 miljoen euro.

Witwassen
Naast deze zaak liep er ook een strafrechtelijk onderzoek tegen FCIB en Deuss vanwege witwassen. Het schikkingsbedrag in deze zaak bedraagt een half miljoen euro. Het onderzoek tegen FCIB en John en Tineke Deuss heeft meer dan zeven jaar geduurd.

Celstraf
Het OM eiste vorig jaar een onvoorwaardelijke celstraf van een jaar en een boete van zes ton tegen puissant rijke Deuss. De rechter legde de in 1942 geboren ondernemer een voorwaardelijke celstraf van zes maanden en een boete van 327 duizend euro op. FIBC kreeg destijds een boete van 1,19 miljoen euro.

© Novum

21 reacties op “Bankier John Deuss koopt vervolging af”

 1. @vogel, wat dacht je ervan om eens te stoppen met wijzen naar anderen? Daar zal Curacao namelijk NOOIT beter van worden! wees een vent en pak die mensen aan die jOUW eiland leegroven! Wees ook zo stoer om hun aan te spreken! ipv wel naar de feestjes gaan om er gratis biertjes te drinken!

 2. Abraham Mossel,

  Ben je een beetje op je teentjes getrapt? Face it, je bent geen haar beter, want wat heb jij met het geld gedaan wat je eigenlijk zou moeten afdragen? Ben jij de straat op gegaan als wereld verbeteraar en dat geld gespendeerd aan de mensen die het nodig hebben? Of ben jij toevallig eerste keus en heb jij lekker het geld aan jezelf gespendeerd.

  Als jij een beetje opgelet had, kon je zien dat ik geen voorstander ben van onze vrienden van de PS en MFK en zelfs dat PAIS mij teleurstelt… maar dat wilt niet zeggen dat ik nu niet ineens niks meer ga betalen aan belastingen. Nee, want als ik stop met betalen vind ik dat ik geen recht van spreken meer heb.

  Abraham Mossel je bent een grappenmaker en trouwens vwb de verzekering, was meer een vraag naar jou. Waarom zou ik nog iets voor jou ga doen, aangezien jij het eiland mede naar de klote helpt?? Maw voordat jij stoer denkt te zijn door iets niet te doen, denk eerst na over de consequenties. Of hoef ik jou dat niet te vertellen onze volwassen kerel!

 3. Ik hoorde op radio Hoyer dat Deuss een vermogen van 1 miljard heeft, hij koopt zijn gevangenisstraf af met 35 miljoen en dat is 3.5% van zijn vermogen.

  Zijn gevangenisstraf zou tussen de 5 en 10 jaar geweest zijn.

  Met een vermogen (bank + huis – hypotheek) van zo’n 50 duizend kan ik een misdaad dus afkopen voor 1,750 florin.

  Ik ga nu een atrako plegen.

 4. @ Jackson
  Je hebt helemaal gelijk Jackson.
  Ik ben een groot tegenstander van Schotte en van Asjes en ook ik vind dat het een zooi is hier op dit eiland, maar als bepaalde mensen iets te zeggen hebben over Curacao of de mensen hier is het vol met venijn. Over Europeanen zijn die zelfde personen heel mild, terwijl het dan vaak over veel grotere boeven gaat. Zeiken op de regering mag wat mij betreft, maar niet alles wat wit is is goed. Verder geeft Abraham nog toe dat hij zelf zo rot is als maar zijn kan, hoe durft hij dan nog eeuwig en altijd maar kritiek te hebben op de mensen van Curacao enkel en alleen omdat ze van Curacao zijn ?

 5. @Nosmespor, de dag dat een moord wordt afgekocht zal het einde van het rechtssysteem zijn.

 6. Huh….hoezo gaat het geld naar Nederland terwijl de offshore op Curacao is gevestigd.
  Dus maw. de Nederlandse staat werkt dit soort criminele praktijken in de handen van deze “grootmeesters” cq illegale bankiers waarvan de opgelegde schikking van €35 miljoen voor hun een peulschil is.
  De heer Deus: “Meneer Rutte hoe wilt u het hebben? ….cash of een Cheque misschien”

 7. Zou Schotte daarom nooit veroordeeld zijn, omdat hij (lees: Robbie dos Santos) alle vervolging heeft afgekocht?

 8. Ach nu weet ik het echt zeker, als ik de kans krijg doe ik het zelfde, waarom zou ik heiliger zijn dan Deuss?

 9. @ p.s Jackson dat ben ik ff vergeten,kan jij een verklaring geven dat als ik geen wegenbelasting betaal ook dan niet verzekerd kan zijn,graag antwoord en niet over drie jaar waar jouw vriendjes ook een handje van hebben.

 10. @beste Jackson, waarschijnlijk familie van Machael,en vriend van Cooper en Gerrit de Raaf, het punt is dat ik de zakkenvullers en ik bedoel niet daarmee vakkenvullers waar ze trouwens beter op hun plaats zonden zijn in plaats de controle hebben over het wegenfonds dat bedrag is verdwenen en gaatjes in de weg worden alleen gevuld als er ingezondenstukken onder hun neus verschijnen hoe veel schade dit aan de auto’s voort brengen,Tjonge Tjonge wat ben jij een……………….?EN de Jacksons blijven in de praatjes van de politici geloven ,omdat zij er blijven in trappen met boter en suiker,omdat het anders wordt gebracht dan het fijtelijk in elkaar zit.

 11. Abraham Mossel,

  Lekker hypocriet dus…. je bent vaak genoeg ook aan het azijnzeiken over de regering. Maar eigenlijk heb je dus geen recht van spreken.

  Los gezien van dat, ben je uberhaubt verzekerd als je geen wegenbelasting betaald heb? Zo nee, lekker verantwoord voor je medemens ben je dan bezig.

  Maar goed zo zijn er nog meerdere mensen die lekker hypocriet zijn. Zeiken op de regering, maar zelf ook zich schuldig maken aan het naar de klote helpen van dit eiland.

 12. @edgar

  Uiteraard weet Justitie de namen van de betrokkenen maar ik bedoel dat Deuss dat niet in de openbaarheid mag brengen. Dat er direct betrokkenen in de ” zaak Deuss” zijn veroordeeld , was mij onbekend. Maar ik denkt dat toch nog het e.e.a. onder het tapijt is gebleven. Ik ga dat eens nazoeken op internet. Maar het blijft verbazend dat je misdaden waar gevangenisstraf op staat met geld kunt afkopen. Chargerend : nog even en je kunt een moord afkopen. Hellend vlak m.i.

 13. WIE HET KLEIN NIET DEERD IS HET GROOTE NIET WEERD heb ik gedacht,ook ik heb mij de laatste 2.5 jaar mij niet aan de wet gehouden en wel om geen wegenbelasting te betalen nu ik ben vorigeweek voor het eerst betrapt en nog wel op een lullige manier ik zag een bord eenrichtingsverkeer over het hoofd.ik ga de transactie met liefde betalen nf 225,00 tegen een schuld van 30 x 100 pm nf 3.000,00.het liefst had ik de zaak laten voorkomen maar dan weet ik dat ik zeker een joekel van een bekeuring krijg dus dat maar ff niet.En zo gaat dat dito met grote laaielichters precies het zelfde alleen in het groot.

 14. @ Lex,

  Het is precies bekend wie er zaken deed bij zijn bank, ze hebben alle files in handen, dus hij hoeft niet meer te praten.

  Daarnaast ging er wel veel geld (voornamelijk crimineel geld) over de servers van deze bank, doch de vraag is hoeveel Deuss er zelf aan over hield. Misschien is die 35 miljoen nog eens zo vreemd bedacht.
  Een aantal van de criminelen achter de transacties zijn zelf ook al opgepakt voor btw fraude, witwassen etc. Het is dus niet alleen bij Deuss gebleven.

 15. Beste Marije, je maakt één denkfout, namelijk dat Robbie dos Santos geen gebruik gemaakt heeft van de inkeerregeling en dat hij daarom niet meer in aanmerking komt voor afkoping van zijn misdaden. Hij wordt vervolgd en zal door de rechter wel of niet veroordeeld worden

 16. Ik vermoed dat wanneer Deuss gaat praten er vele notabelen zowel in Nederland als op Curacao( en Engeland?) er bij gelapt worden. Dat zou zoveel onrust bij de bevolking in beide landen geven dat men dan maar het geld van Deuss heeft geaccepteerd met aanvullend zwijgplicht voor Deuss.Dat gaat ook gebeuren met Dos Santos (in overleg met Justitie in Nederland) Let maar op. Het betekent natuurlijk wel dat de verotte structuren blijven bestaan en dat de criminele figuren (waaronder hoogwaardigheidsbekleders) de dans ontspringen en verder kunnen gaan met hun malversaties. Democratie/rechtspraak anno 2013 ! Dat het niet goed is voor het rechtsgevoel van de burger is voor Justitie van ondergeschikt belang.Het vertrouwen in het rechtssysteem wordt op deze wijze natuurlijk wel ondermijnd.Gevaarlijke normvervaging dreigt.Vroeger kon dat onderhands en stilzwijgend misschien geregeld worden maar tegenwoordig met internet is alles in een mum van tijd overal bekend.Maar misschien kan de gewone man voortaan door deze jurisprudentie ook een gevangenisstraf ontlopen door een geldbedrag aan Justitie te storten. Ik maak me zorgen over de democratische waarden tegenwoordig.

 17. Dus wat hebben we geleerd.. Wees juist een crimineel of betaal je belastingen niet en het geld dat je daar aan overhoudt kan je dure advocaten mee kopen of jezelf vrijkopen!

  De hoofdschuldigem van de financiele crisisen lopen ook allemaal nog vrij rond hoor!

 18. Wel mooi om te zien hoe de verhoudingen zijn qua reacties bij deze en bij “Meeste verdachten uit Koraal Specht”…

  En dan moet je eens voor de gein de geldbedragen die gemoeid gaan met deze misdrijven naast elkaar leggen…

  Het aantal slachtoffers kunnen we helaas niet meten, want we weten niet wat de klanten van Deuss (en hijzelf) allemaal gedaan heeft om aan zoveel geld te komen 🙂

  Maar goed… we moeten hoe dan ook altijd het verschil tussen donker en blank benadrukken, maar we zijn net geen rascisten 😉

 19. Heb je geld dan doe je wonderen heb je niets dan is het donderen.

 20. Jammer, dat het geld van de schikking niet voor Curacao is of samen delen.

 21. Wat moeten wij hier van denken?

  Van de ene kant is de samenleving beter af met een bijdrage van 35 miljoen euro dan met een kostenpost van hechtenis van de veroordeelde van 200 euro per dag.

  Van de andere kant betekent het ook dat hen die bemiddeld zijn hun gevangenisstraf kunnen ontlopen en hen die onbemiddeld zijn de gevangenis in moeten (in theorie dan, zie Brian Mariano).

  Dit gaat dadelijk wellicht ook spelen bij Robbie dos Santos die mogelijk zijn gevangenisstraf kan afkopen met 10 miljoendollar, wat hij makkelijk kan missen, waarna hij vrolijk doorgaat met zijn lucratieve loterij business. Dit is toch niet goed voor ons rechtsgevoel.