• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

overvallerCURAÇAO – De meeste opgepakte verdachten van berovingen wonen in Koraal Specht. Dat blijkt uit de misdaadcijfers over het eerste halfjaar van 2013. Van de 74 aangehouden verdachten van berovingen zijn demografische data opgetekend, met als doel om de achtergrond van de daders te beschrijven.

In sommige gevallen ontbreken er gegevens. Dat komt omdat verdachten in sommige gevallen niet geantwoord hebben. In andere gevallen is uit tijdnood geen sociaal verhoor afgenomen.

Woonwijk
Elf van alle aangehouden overvalverdachten woont in Koraal Specht. De top vijf van meest ‘verdachte’ wijken bestaat daarna uit Buena Vista (acht), Marie Pampoen (zes), Kanga (vier) en Seru Fortuna (drie). Van de verdachten is 92 van het mannelijk geslacht. Voor 62 procent geldt dat ze al eens eerder zijn veroordeeld vanwege een roofoverval, 38 procent staat geregistreerd als first offender.

Leeftijd
De jongste aangehouden verdachte op verdenking van beroving van 2013 is vijftien jaar oud. De oudste verdachte is 52 jaar. De grootste groep, bestaande uit 40 man, is tussen de vijftien en 25 jaar oud. Overvallers zijn gemiddeld genomen laaggeschoold. Pakweg de helft heeft lager onderwijs of technisch onderwijs gevolgd als hoogst genoten opleiding.

Inkomen
In 38 van de 74 gevallen is het maandelijks inkomen geregistreerd van de verdachte: 26 verdachten verdienen tot 1000 gulden per maand, zeven mensen halen tussen de 1001 en 2000 gulden binnen, de overige vijf verdienen tussen de 2001 en 3000 gulden. Ontvangers van onderstand bevinden zich volgens de cijfers nauwelijks onder de overvallers. Slechts 3 procent ontvangt een uitkering.

Gezinssituatie
Van 63 verdachten is de gezinssituatie vastgesteld. Precies één op de zeven verdachten woont alleen of heeft een eigen gezin (negen gevallen). De overigen wonen bij beide ouders (achttien maal), bij hun moeder (twaalf maal), in een ander gezin (twaalf keer) of bij vrienden of kennisen (elf verdachten). Eén verdachte woont bij zijn vader. Niemand woonde in een gesticht of tehuis. Een huwelijk lijkt een risicovermindering in te houden voor de samenleving. Van alle verdachten zijn 54 van de 62 ongehuwd.

40 reacties op “Meeste verdachten roofoverval uit Koraal Specht”

 1. En Jackson, slechts 0.0000000142857142857143 % van de wereldbevolking van 7 miljard is op dit eiland een corrupte premier geworden met alleen MAVO3, dus waar praten we over?!

 2. @Jackson, een discussie forum als dit leidt tot wederzijds begrip.
  Slechts 0.000625% van de bevolking was moordenaar van Wiels.
  Ineens zie ik de wereld lichter, bedankt voor het inzicht.

 3. @ neffie. Voor allen die telkens de Antilliaanse politici als corrupt bestempelen.

  Als het niet waar is, kan je dat duidelijk maken, maar kom niet met een vergelijking met welk land dan ook om het te bagatelliseren of zelfs te rechtvaardigen. Hoe vaak is dat hier al niet gezegd. Het is ons probleem zonder buiten de grenzen te kijken, dat we zelf moeten oplossen. Ook dan ontkom je er niet aan om te constateren, dat het op Curacao verhoudingsgewijze veel vaker voorkomt evenals de criminaliteitscijfers.

 4. @JJ, waarom is de waarheid racistisch? Gewoon de feiten.. tijd voor jou om je ogen te openen en er wat aan te gaan doen!

  @neffie, Ik weet niet hoor maar vraagt Nederland geld van Curacao? Nee toch.. dan is het toch een ander verhaal! maar blijf maar lekker naar een ander wijzen! zo kom je er wel!

 5. @Jeroen V,

  Als het heel erg word en het is onhoudbaar voor mij geworden om helaas op een slechte manier aan geld te komen, dan kom ik wel bij jou langs. Niemand ben ik verder tot last en jij kan blijkbaar leven dat je criminelen hebt en criminelen.

  Alvast bedankt voor je medewerking 😉

 6. Voor allen die telkens de Antilliaanse politici als corrupt bestempelen.

  Geheugensteuntje mbt Ned politici met een luchtje:
  Nurten Albayrak, Wilma Verver, Jos van Rey, Stan Klijnhout, Matthieu van Sint Truiden, Ton Hooijmaaijers, Ricardo Offermans, Loek Hermans, Annemarie Jorritsma, Joris Demmink, Frits Huffnagel, Stefan Hulman, Neelie Kroes, Ed Nijpels, Gerrit Zalm, Melanie Schulz, Johan Houwers en nog veel meer.
  Ja ik weet het wel verdacht maar niet veroordeeld en nog steeds in functie. Waar ken ik dat van? Korruptie? Omkoping? Vriendendiensten?

  Hou mij ten goede ik keur het niet goed maar zie de splinter in mijn ogen niet als u zelf een hele stapel balken in de uwe hebt.
  Over een bananen republiek (koningkrijk) te spreken.

  Trap ik nu op lange tenen?

 7. @ beste Jackson Rosetta Stone of moet ik zeggen Rita of Soberano?,nogmaals onder welke steen ben je uit gekropen

 8. @Jochem

  Zorg dan wel dat je in de buurt bent.

 9. Wat doen subjecten als Marietje” eigenlijk nog hier vraag ik me af. Wat moet je in ‘s hemelsnaam met zulke racisten.
  Opkrassen Marie – ik zou zeggen meldt je bij je gemeente in de Achterhoek.
  Doegg.

 10. @Philippe,

  Ik quote het artikel:
  “Elf van alle aangehouden overvalverdachten woont in Koraal Specht. De top vijf van meest ‘verdachte’ wijken bestaat daarna uit Buena Vista (acht), Marie Pampoen (zes), Kanga (vier) en Seru Fortuna (drie). Van de verdachten is 92 van het mannelijk geslacht. Voor 62 procent geldt dat ze al eens eerder zijn veroordeeld vanwege een roofoverval, 38 procent staat geregistreerd als first offender.”

  Het gaat over de verdachten… en jouw rekensommetje klopt dus, want je hebt teruggerekend en in het artikel staat inderdaad 8 verdachten komen uit de wijk Buena Vista… dus 0.0050% van de totale bevolking op Curacao. Ineens valt het toch wel allemaal mee of niet?

 11. @Jackson, Je kan je maar beter bezig houden met criminelen die je land leefroven en blijkbaar geen straf voor krijgen.. dan een crimineeltje die dingen doet waar je land geen last mee heeft.. Anders kan je wel overal mee bezig houden toch? Maar dankzij Schotte en Co is jouw land nu failliet en mag je 5 jaar extra werken! Mbt Deuss heb jij er geen last van!
  Ook is gerommel met gemeenschapsgeld iets anders toch?

 12. @Jackson

  1% van 160000 = 1600
  0.1 % van 160000 = 160
  0.01 % van 160000 = 16
  0.001% van 160000 = 1.6

  BuenaVista: 0.0050% van de totale bevolking
  Zou dus 8 mensen zijn?

  Daarom dacht ik dat je je vergiste.

 13. Acht er komt in het najaar een opleidingscentrum voor k9 honden. Heb gehoord dat mensen van de Nederlandse hondenbrigade daar het groots gaan opzetten. Ook getainde security lui zitten erbij. Laat ze die lui maar lekker doormidden gaan bijten. Of los laten in koraal specht bv. Razzia,s houden bij die lui. Mooi toch. Een zeer welkome versterking voor Curaçao. Laat maar komen die getrainde k9 dogs.

 14. @Jeroen V,

  Dus wat jij eigenlijk zegt is: criminelen mogen lekker hun gang gaan zolang het jou maar niet treft in de portemonnee of jou op welke wijze dan ook raakt.

  Heerlijk dit soort vergelijkingen, maar tegelijkertijd zo hypocriet als het maar.

  Egoisme heet zoiets! Maar ja Jeroen V. je bent ook geen uitzondering… (Schotte en co zijn ook egoisten daarom plegen zij fraude etc, dus er is een overeenkomst tussen jullie ;))

 15. Erg interessant voor de inwoners van Koraal Specht, maar ze zullen het op internet moeten bestellen:
  http://www.ad.nl/ad/nl/1013/Buitenland/article/detail/3484794/2013/07/31/Overvallers-doen-zich-voor-als-blanken-met-levensechte-maskers.dhtml

  Dan krijgt bij hun volgende inbraak Jan Sofat de schuld in plaats van Koraal Specht.

 16. Voor de vergelijking:

  Hoeveel geld heeft Duess gestolen van Curacao? of hoeveel belastinggeld is Curacao kwijt?

  Hoeveel onnodige kosten hebben schotte en co gemaakt? Hoeveel belastingen hebben zij niet betaald? hoeveel mensen hebben ze aan baantjes geregelf? hoeveel overheidsbedrijven zijn dank hij hun vrijwel failliet?

 17. Philippe Maaskant,

  Het is een percentage tov de totale bevolking. Daarbij heb ik voor het gemak de bevolking afgerond op 160,000 inwoners van Curacao. Of zijn volgens jou de inwoners van de genoemde wijken geen Curaoenaars? Dus het % hoort daar zeker wel te staan.

  Dus het het maakt jou niks uit dat Curacao negatief op de kaart gezet word door personen zoals Deuss. Dus jij denkt dat Deuss zo oprecht persoon is, dat hij Curacao niet ten nadele heeft behandeld. Dat de hele offshore wereld van Curacao mede door dat soort mensen naar de klote wordt geholpen (menig gerespecteerde bank uit NL heeft het eiland al verlaten). Ach nee het hoeft je ook niks te doen… wat hebben we aan die business en die werknemers die op de straat zijn komen te staan, ach tja… bomen genoeg om onder te hangen toch?

  Ik kan me ook opwinden over corruptie en die vage transacties van deze zogenaamde politici, maar dat wordt mede mogelijk gemaakt door mensen zoals Deuss. Maar goed daar heb je toch niet zoveel mee… Het zijn de mensen uit koraal specht en de corrupte politici… ja Philippe, it makes totally sense..

 18. @Jackson, Bedankt voor je reactie. Denk dat je het % teken niet bedoelde? Anders zitten er maar een handje vol mensen in die wijken.

  Met Deuss heb ik niet zoveel, maar hier op het eiland kan ik me wel opwinden over ex ministers met “regelingen” (welke.?) voor gigantische belasting en premieschulden (Hakim, Jamaloodin) en ” ongebruikelijke” transacties (Schotte) en dubbele inkomens van Asjes als “sectordirecteur”.
  Dat mensen zich storen aan Deuss en we hier weinig lezen over deze lokale “gebruiken” verbaast me steeds.

 19. @Philippe Maaskant,

  De cijfers zeggen mij het volgende:

  Koraal Specht: 0.0069% van de totale bevolking
  Buena Vista: 0.0050% van de totale bevolking
  Marie Pampoen: 0.0038% van de totale bevolking

  Het is een goed gegeven dat deze wijken tov de overige wijken met “kop en schouders bovenuit steken”. Daar kan iets aan gedaan worden…

  Het ergste van dit alles vind ik nog steeds dat het oplossingspercentage erg laag is… dus welke cijfers ook gepresenteerd worden diegene die ik scheef aan blijf kijken is de overheid. Als er zaken onopgelost blijven, zelfs waar de daders met hoofd en al zichtbaar zijn op de camera’s, dat vind ik een kwalijke zaak. Daarnaast kan men wellicht zich focussen op sociale projecten binnen de bepaalde wijken om misdaad terug te brengen. Maar het begint bij de basis, weinig pakkans is een reden voor de armen om zich toch te begeven op het verkeerde pad..

  Dus Philippe… dat zeggen de cijfers voor mij 😉 En een Deuss is wat mij betreft net zo erg, maar goed jij vind het niet zo erg blijkbaar als iemand de belasting oplicht…. net zo hypocriet als een Abraham Mossel… maar jullie beiden zijn zeker net geen rascist of wel??

 20. @Marrietje,

  Ik ben nog nooit in de gevangenis geweest, dus ik weet het niet…. heb jij absolute aantallen? Relatieve aantallen vind ik zelf minder representatief…

  En noem ook direct de nationaliteiten erbij ok?

  Alvast bedankt!

 21. Marietje heeft helemaal gelijk,het zijn gewoon de feiten maar we zijn o zo bang om voor racist of slavenhandelaar te worden uitgemaakt.

  En waarom? Als we een brief uit Nigeria krijgen zijn we argwanend omdat we weten dat daar veel oplichters vandaan komen. Waarom mogen we dan niet onze hand op onze portemonnee houden als we op straat Antillianen tegenkomen waarvan statistisch is aangetoond dat zij oververtegenwoordigd zijn in de gewelddadige criminaliteit?

 22. He,
  de meesten verdienen tot F 1000 per maand. Voor de Europeanen, dat is 250 euro. Onderstand is nog minder dan F 1000 per maand, maar onderstanders zaten er haast niet bij de overvallers. Ik kan wel raden waarom. De meeste onderstanders zijn Vrouw, alleenstaand met kinderen.
  De meeste waren jonge mannen tussen 15 en 25 jaar oud, laaggeschoold. Dat is niet veel anders dan de rest van de wereld. mmm, Ik ben geen socioloog, maar misschien moet je de jongemannen bezig zien te houden tot en met 25 jaar, totdat de testosteron gehalte gedaald is en de hersenen het gedrag overnemen.
  Opvallend, personen die tussen F 2000 en F 3000 die overvallen plegen. Dat is geen slecht loon. Schulden misschien?
  Op Curacao is 90% van de bevolking bruin tot donker. Dus het is niet verbazend als de meeste overvaller bruin tot donker zijn! DUHHHH!

 23. @Jackson, leg dan mij uit waarom in een wit land als Nederland de gevangenis ook vol zit met donkere mannen? (en mokros).. Niets racistisch aan gewoon de feiten!

 24. Tjongejonge wat een niveau weer

 25. @ Philippe Maaskant,

  Voor zover mij bekend was Deuss niet zelf aan het witwassen. Hij heeft ooit FCIB opgezet om als huisbank te dienen voor zijn eigen oliehandel.
  Dat was ook nodig ook, want hij was olie aan het leveren aan landen waar een boycot van de VN tegen bestond (bv Z-Afrika).
  Daarna is FCIB zich gaan richten op de ‘rijkere klant’. Gevolg was dat zeer veel dubieuze figuren bij FCIB gingen bankieren, Deuss stelde immers geen vragen !

  De bal is uiteindelijk aan het rollen gekomen, doordat de Engelse FIOD in de gaten kreeg dat zeer veel BTW fraudes via de FCIB liepen. De reden daarachter lag dat FCIB het internet bankieren zo’n beetje als eerste had uitgevonden, het geld kon razendsnel van rekening naar rekening worden overgeboekt.

  De FCIB deed zelf verder niet mee aan deze fraude, maar streek voor iedere transactie dus gewoon een commissie op (zoals alle banken doen). Men schat het totaal aan commissies op iets van 100 miljoen USD.
  Leuke is dat de Centrale Bank van Curacao dus heeft gefaald in het toezicht, maar voor de rest in het hele verhaal van rechtszaken etc niet meer voorkomt. Dan had het Curacao nog heel veel geld kunnen gaan kosten.

 26. @maaskant

  Dus iemand die zich bezighoudt met witwassen is geen oplichter? Wat is die volgens u dan ? Een schoonmaker?

 27. @Jackson, voor zover ik weet was Deuss niet zozeer een oplichter, maar iemand die bankierde zonder vergunning en daarmee actief,was in witwassen.

  Je reageert hier wel op meningen over Koraal Specht, en sommigen ervan zijn niet bepaald fijngevoelig, maar, beste Jackson…

  Wat vind je zelf nu van deze cijfers en die wijk?

 28. Ow ja Marietje,

  Kijk uit voor de blanke bankier, want straks ben jij je geld kwijt 😉

 29. @Marietje,

  Dat komt omdat hier nou eenmaal donkere mensen wonen 😉

  Net zoals de kans in Nederland groter dat een blanke man kleine kindertjes verkracht en misbruikt.

  Je bent zeker ook net geen rascist of niet? Het zijn zeker de statistieken die je dwingen tot zulke uitspraken? 😉

 30. Vlak achter Koraal Specht ligt de miljonairswijk Bottelier. Daar zitten de mensen ‘s avonds met een Moet in de hand en een Cohiba in de mond met de verrekijker naar Koraal Specht te kijken. Een gratis soap!

 31. Jammer dat overvallen plegen geen olympische sport is, hadden we in ieder geval wat medaillekandidaten gehad.

 32. Koraal Specht ????
  Gut, je verwacht het niet hè !

  Ik neem aan dat Mambo Beach voor andere overvallers iets te ver weg is. Je zou toch eens moeite moeten doen om een overval te kunnen plegen. Kun je moe van worden.

  Maar zonder gekheid. Het is natuurlijk van de zotte dat een aantal woonwijken grossieren in het leveren van overvallers.
  Wat hebben die ouders toch goed werk afgeleverd !
  Gewoon ook mee opsluiten, samen met hun kinderen, kunnen ze nadenken over hetgeen ze hebben gedaan.
  Alhoewel……..het zou me niets verbazen als die ouders ook in de gevangenis zitten of hebben gezeten. Is daar al onderzoek naar gedaan ?

 33. En waarom ben je een racist als je bang bent voor een donkere jongeman? Hier bewijst weer dat de kans veel groter is dat zij juist je gaan overvallen!

 34. @ Jochem,

  Beetje erg simpel ,vindt je niet.Er wonen vast ook in al die wijken mensen die wel hard en normaal werken voor hun boterham.

  Evt wel alle boeven in een loods doen en bombaderen.

 35. @jochem, en jij bent een van de eersten die tegen Wet 80-20 en gratis onderwijs is.
  En die napalm van jou gooi je maar op jou eigen huis. Verder zou het je sieren om het een en ander midden in het gezicht van de bewoners van die wijk te zeggen.

 36. Wel mooi om te zien hoe de verhoudingen zijn qua reacties bij deze en bij “Bankier John Deuss koopt vervolging af”…

  En dan moet je eens voor de gein de geldbedragen die gemoeid gaan met deze misdrijven naast elkaar leggen…

  Het aantal slachtoffers kunnen we helaas niet meten, want we weten niet wat de klanten van Deuss (en hijzelf) allemaal gedaan heeft om aan zoveel geld te komen 🙂

  Maar goed… we moeten hoe dan ook altijd het verschil tussen donker en blank benadrukken, maar we zijn net geen rascisten 😉

 37. Gewoon de wijk afgrendelen en iedereen controleren die er in en uitgaat..

 38. Al die wijken gewoon bombarderen met napalm.
  Zijn we van alles af

 39. Nou bedankt voor de mededeling,en wanneer gaan we er nu wat aan doen om deze roofovervallen te minderen regering Jasjes??.

 40. Dit verklaart ook de gevangenis in Koraal Specht, daar kunnen de buurtbewoners te voet heen.