• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Begroting adviesCURAÇAO – Een blik op de archieven van de Algemene Rekenkamer Curaçao (ARC) wijst uit dat er al jaren sprake is van het niet kunnen afgeven van goedkeurde verklaringen van jaarrekeningen. Dat schrijft de Vereniging Bedrijfsleven Curaçao (VBC) in hun nieuwsbrief van deze maand.

“Met het niet goedkeuren van de jaarrekening van het land Curaçao blijkt dat deze trend zich ook na 10-10-10 continueert. Een allesbehalve bemoedigende ontwikkeling”, vindt de VBC. “Deze trend heeft zich in de afgelopen jaren gemanifesteerd en zo te oordelen is het nog niet gelukt om deze om te buigen.”

Stimulans

De vereniging is ook van mening dat dit beleid geen stimulans is voor de ‘hardwerkende integere’ burger. “Waarom zou hij/zij zich houden aan de wet en (hoge) belastingen en premies betalen als de bestuurders in de publieke sector niet op gedegen wijze verantwoording afleggen hoe deze gelden besteed worden?”, vraagt de VBC zich af.

Verantwoording
De VBC doet dan ook een dringend beroep op de Staten en de regering de rapporten van de ARC in behandeling te nemen en de aanbevelingen integraal uit te voeren. “Bestuurders moeten verantwoording afleggen over het door hen gevoerd financieel beleid. Indien dit niet mogelijk is, dan moeten er maatregelen genomen worden”, pleit de vereniging.

4 reacties op “‘Laks beleid ARC geen stimulans voor burger’”

 1. Het volk kiest politieke partijen . Politieke partijen zorgen voor stromannen, familie, vrienden, afhankelijken in het ambtenaren apparaat, de overheids NV’v, de vakbonden. enz.
  Met het rode stipje op het stembureau houdt iedere inspraak van de burger op.
  Waar ons geld blijft, wie hiermee wordt beloond, wat er met onze eigendommen gebeurd, het ligt allemaal ongecontroleerd in handen van onze democraties gekozwen regering. Verantwoording afleggen, zodra iemand hierover begint gaan onze leiders roepen over autonomie en zelf beslissingsrecht. Hun autononie en zelfbeslissingsrecht. De inwoners van Curaçao hoeven alleen maar de noodzakelijke middelen op te brengen, verder gaat het ze niets aan.

 2. Laat de belastingdienst ook maar deurwaarders sturen naar Jamaloodin en el hakim. Heeft onze minister president al Selikor afbetaald?

 3. Tja de bestuurders zijn al jaren corrupt en willen niet dat de burgers weten wat ze met het geld doen..
  daarom nieuwe regel invoeren.. zolang het jaarverslag niet openbaar is gemaakt en geaccordeerd dan zijn de bestuurders financieel en hoofdelijk aansprakelijk voor alle extra uitgaven buiten het budget.

 4. Ik stel voor dat mevrouw Rozier haar hond gaat uitlaten voor de voordeur van iedere instantie die niet tijdig een juiste jaarrekening oplevert.