• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Daniel HodgeCURAÇAO – Voor de tweede keer in korte tijd ontkent voormalig premier Daniel Hodge bepaalde uitspraken te hebben gedaan. Dat meldt Radio Hoyer 2. Afgelopen vrijdag hield politieke partij PAR een happy hour waarbij de gehele bevolking was uitgenodigd.

Hodge hield als nieuwe partijleider een korte toespraak in zowel het Papiamentu als het Nederlands. Bij deze laatste toespraak zei Hodge dat ‘de PAR geen partij is met corrupte mensen’. Na afloop van zijn speech ontkende Hodge in gesprek met Rick Hart dit gezegd te hebben.

Weer ontkend
Hodge ontkent nu weer zijn uitlatingen. Hij antwoordde op de vraag of hij met zijn uitlating dat de PAR geen corrupte mensen heeft, andere partijen hiervan beschuldigt, dat hij het nooit over corrupte mensen heeft gehad. Dit keer zijn de uitlatingen van Hodge echter opgenomen.

Trouw
Hetzelfde gebeurde begin juni ook. Hodge zei toen, in zijn laatste dagen als demissionair premier, in een artikel in de Nederlandse krant Trouw toekomstig premier Ivar Asjes ‘geen krachtige leider’ te vinden en dat ‘het eiland weinig goeds van Asjes hoeft te verwachten’. Ook zou Asjes – net als andere politici op Curacao- voornamelijk op eigen gewin uit zijn.

Rectificatie
Hodge nam op dezelfde dag in een persbericht afstand van de vermeende uitspraken. Hij zei zich niet te herkennen in het artikel en vond dat zijn woorden uit hun verband waren gerukt. Tijdens een persconferentie van de ministerraad in dezelfde week zei de toen nog demissionaire premier dat hij het teveel gedoe vond om om rectificatie te vragen.

20 reacties op “Hodge ontkent uitspraken opnieuw”

 1. @Nosmespor, hoe durf je! De PAR is de veroorzaker van de ellende waarin Curaçao zich de laatste jaren in bevindt. 16 jaren lang had de PAR alleen de allerrijksten bediend geen wonder dat hun aanhang in de miljonairswijken zit. Er is dus niet maar dan ook niets voor de onderklasse gedaan. Bijna een complete generatie heeft hierdoor de boot moeten missen en zijn heil in de criminaliteit moeten zoeken.
  De regering die nu aan de macht is doet eindelijk iets voor vergeten minima, er wordt geïnvesteerd in onderwijs en arbeid voor zover het mogelijk is want de PAR verleent nog steeds geen medewerking om de problemen aan de bron aan te pakken.
  De PAR is een ego-partij vol met praatjesmakers en ongeschoolden op hun gebied. Omhooggevallen bejaarden zonder voldoende opleiding om een land te kunnen besturen.
  Mensen die letterlijk in sprookjes van gouden eieren enzo geloven maar niet in zichzelf. De Nederlandse zak met geld werd altijd door de PAR als een ”gouden ei” gezien en zo werd het ook in de media door hun verteld. De PAR heeft de bevolking nooit op eigen verantwoording gewezen zoals de regering die nu aan de macht is het wel doet!
  De slogan van de PAR was ook ”wij kunnen het zelf niet…”

 2. @ Daniel Hodge. Mensen….. waar hebben wij het hier in godsnaam over?

  Wat voor jou een bagatel is, hoeft dat voor anderen niet zo te zijn zeker niet na bovenstaand artikel en het interview. Bovendien is de kiezer overgevoelig voor onbetrouwbare politici. Het is jammer in deze, dat Rick Hart niet de objectieve journalist is geweest en conclusies trekt met afgeleide uitspraken, die niet door jou gedaan zijn. Een les voor Rick Hart en ook voor jou als rookie in de boze wereld van het Curacaos journaille. Je zal er aan moeten wennen en je verweren.

 3. Rubi, ik ben niet enthousiast over de PAR, maar het is een van de weinige partijen waar je nog integriteit vind. De andere zijn PNP en PAIS. De verschillen tussen deze partijen zijn niet zo groot en ik zou het toejuichen als ze samen zouden gaan in 1 partij, Partido Paradiso bijvoorbeeld.

  Want een paradiso kan het worden als we de corruptie (MFK, PS, MAN) uit kunnen bannen.

 4. Wat is het verschil tussen een “Piloot en een Politicus ” ???
  Het verschil is 1 (een) LETTER……

  Een Piloot houdt van VLIEGEN…..
  Een POLITICUS houdt van LIEGEN !!!!!!!!!

 5. Hodge leidt aan een typisch curacaose ziekte: altijd anderen de schukld geven van het eigen falen. De PAR moet gewoon opdoeken. Het is genoeg geweest.

 6. Mensen….. waar hebben wij het hier in godsnaam over? Luister nou eens echt goed naar de opnames, zonder een vooringenomen standpunt en lees dan de reactie hierboven van “Purol” (08:50). Wat mij betreft inderdaad een storm in een glas water!

 7. Wow wat een wereldnieuws zeg…….Heeft Versgeperst niks beters te doen? Gaan jullie een top 10 bij houden? Ben benieuwd, als je zoekt vind je altijd wel wat…….

 8. Dit is de tweede grote blunder van Daniel Hodge. Het eerste was het interview met het dagblad Trouw. Gelukkig is dit laatste interview wel opgenomen. Hodge wordt een beetje ongeloofwaardig.

 9. Volgens mij is dit het tweede grote misser van de heer Hodge. Het eerste was het interview met de dagblad trouw. Gelukkig was dit gesprek nu wel opgenomen. Deze man heeft inderdaad een communicatieadviseur nodig.

 10. als dit de nieuwe krachtige leider van de PAR moet voorstellen, dan hou ik mijn hart vast bij de volgende verkiezingen.

 11. Helaas vervalt deze goede politicus in de ‘Balkenende werkwijze’ wat inhoud dat je niets kwaads over anderen mag zeggen, ook als dit de waarheid is. Het begin van vriendjespolitiek

 12. Hodge lijkt op een duidelijk gevalletje ‘vlees noch vis’

 13. Dit zijn vage woordspelletjes waarin ik Hodge gelijk geef. Hij heeft gezegd dat de PAR een partij zonder corruptie is en niet dat andere partijen wel oorrupt zijn.

  Rick Hart legt Hodge dat laatste in de mond, en je zou uit het een inderdaad het ander kunnen impliceren.

  Hoe dan ook een storm in een glas water. Verder alle respect voor Hodge en ook de verslaggever, een van de weinigen die kritische vragen durft te stellen.

 14. Ex vazal van de PS, was er echt geen betere partijleider te vinden?

 15. @ Samuel. Helemaal juist! Als mijn gesprekken zouden worden opgenomen, zou ik ook verbaast staan wat ik zeg en wellicht ontkennen als me ernaar werd gevraagd. Wat Hodge nodig heeft is een mediatraining, waarin hij moet leren elke uitspraak bedacht te doen, want zo kan hij niet langer doorgaan -hij wordt er niet bepaalt geloofwaardiger op…

 16. Oeps.

 17. De heer Hodge heeft als partijleider 2 serieuze problemen.
  Het eerste is zijn lichaamstaal.
  Hij kijkt altijd zo bedrukt,alsof alle ellende in de wereld op zijn schouders rust.
  Voor een partijleider is een ontspannen uitstraling van groot belang.
  Zijn tweede probleem is dat hij zich niet goed voorbereidt alvorens partij-politieke
  gesprekken aan te gaan.
  De heer Hodge doet er goed aan zich te laten coachen door een communicatie-
  adviseur:gespecialiseerd in politieke vraagstukken

 18. Deze man probeerde anderen weg te zetten om zelf hun plaats in te nemen in het parlement, zomaar zonder er ooit iets voor te hebben gedaan.
  Quítate Tú Pá ponermo Yo.
  Een vos verliest wel zijn haren maar niet zijn streken, het blijft maar doorgaan.

 19. Al weer een politicus met een erg slecht geheugen.
  Kennelijk kan je alleen politicus worden als je dergelijke tekortkomingen hebt en maakt dit deel uit van het selectieproces.

 20. Tja, Hodge is een bankier. Vroeger een beroep met aanzien, nu met een imago slechter dan dat van een taxichauffeur.

  Een liegende bankier is dan ook dubbelop, want een bankier impliceert liegen.