• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

bursalen schipholCURAÇAO – Vanochtend vroeg landde de eerste KLM vlucht vanuit Curaçao om 07.00 uur op Schiphol met aan boord 179 bursalen. Op de tweede KLM vlucht van vanochtend bevonden zich nog eens 50 bursalen aan boord. Alle bursalen werden warm onthaald.

De bursalen werden opgewacht door een delegatie vanuit Stichting Studiefinanciering Curaçao (SSC), SSC Nederland, het Kabinet van Curaçao, de media en familie en vrienden van de bursalen die zich reeds in Nederland bevonden.

Bon bini
De minister van Onderwijs, Rubina Bitorina, vloog met de bursalen mee op de eerste vlucht. Haar collega Gevolmachtigde Minister van Curaça,o Marvelyne, Wiels verwelkomde de bursalen na aankomst vanochtend op Schiphol met een ‘brasa’ en een warm ‘bon bini na Hulanda’.

Welkom
Het traditionele samenzijn in het Schiphol A4 hotel werd dit jaar om praktische redenen vervangen door diverse bijeenkomsten in de studentensteden zelf, deze zullen in augustus plaatsvinden. Zo zal de welkomstbijeenkomst voor de studenten in Rotterdam bijvoorbeeld op 1 augustus worden gehouden, in het bijzijn van minister Bitorina en Wiels. De bursalen waren vanochtend vermoeid na een lange intercontinentale vlucht en reisden vanaf Schiphol direct door naar hun diverse studentensteden, waaronder Amsterdam, Rotterdam, Groningen, Leeuwarden, Zwolle, Nijmegen en Maastricht.

OD5X2945

Minister Bitorina en Wiels vangen de bursalen op Foto: Paco Nuñez

2 reacties op “SSC-bursalen aangekomen op Schiphol”

  1. Slagingspercentage is hoger dan 10 procent. Maak me meer zorgen over het kwaliteit van onderwijs op Curacao en in Nederland en de USA bv.

  2. Als 10% het red mogen we tevreden zijn. Maar 90% zal huilend naar huis rennen als de slager in Nederland niet begrijpt wat porckchop is.