• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

robbie's sms lotteryCURAÇAO – De regering kondigt aan per 1 november de wetgeving ten aanzien van loterijen per sms te handhaven. Tot die tijd krijgen aanbieders de tijd om hun nummerverkoop aan te passen. Asjes’ voorganger Wiels kondigde dit jaar al aan deze ‘totaal illegale wantoestand’ aan te willen pakken.

Anderhalve week geleden kondigde minister-president Ivar Asjes aan stappen te ondernemen tegen aanbieders van onwettige loterijen. Het kwam hem op bedreigingen via Facebook te staan van Luigi dos Santos, de broer van loterijbaas Robbie dos Santos. De premier heeft daarvan inmiddels aangifte gedaan.

16 reacties op “Loterij per sms vanaf 1 november aangepakt”

 1. Is dit hetzelfde als de rechter zegt meneer u reed door rood maar u mag dat niet meer doen na 1 november.. of meneer u slaat dagelijks uw vrouw.. niet meer doen na 1 november!

 2. Angst en afhankelijkheid is het antwoord op de vraag waarom nog gedogen.

 3. Er staat nergens dat hij drie maanden geen belasting hoeft af te dragen. Meneer krijgt drie maanden de tijd op zijn belastingloze handeltje in orde te brengen.
  Dat houd in dat hij binnen drie maanden wel alles op een rijtje moet hebben c.q. betasting betaald moet hebben betaald!
  Vandaar die drie maanden.

 4. Wie durft het aan om in een kort geding onmiddelijke stopzetting van deze illegale loterij te eisen? Dit gedoogbeleid is echt belachelijk en ongetwijfeld afkomstig van de laffe partijgenoot van Jasjes, Kade Wilsoe, oftewel loop- en boodschappenjongen van dos Santos.

 5. Leuk toneelstukje,Ivas gaat de sms loterijen verbieden.Dos Santos stuurt een zgn dreigbriefje via facebook naar Asjes.Denken ze nou echt dat we achtelijk zijn.
  Eens wisten ze dat er een einde aan zou komen
  A: goeede promotie voor Asjes en B:Dos Santos mag nog even 4 maanden snoepen.En het klootjesvok melken we nog gewoon wat verder uit.

 6. nu wachten op de eerste illegale bezoeker op ons eiland en die bij de rechter eist op gelijksheids beginsel en ook 3 maanden vraagt om zijn zaakjes te regelen. Of de ISLA zegt ze wel weten dat ze illegaal handelen maar …………………… juist.
  Elke onverzekerde en geen belasting betalende auto bestuurder zegt ja ik weet dat het illegaal is maar ik denk dat ik na het constateren van dit feit ik zeker wel 3 maanden heb om het te regelen.

  toch nog even opgezocht illegaal wil zeggen onwettig handelen.

  ach dat komt er van als je in Rotterdam bent geboren, dan leer je gedogen.

 7. @ Bon, Als Wiels het niet had aangekaart, was er niemand over de illigaal praktijken van Dos Santos en UTS zijn mond durven open doen en helemaal Gerrit de Raaf en Jasjes niet.

 8. @Philippe Maaskant, ga een toespraak houden op Tv en vertel ons hoe wij het moeten doen volgens jou. Van alles roepen op het Internet zet geen zoden aan de dijk.

 9. @Big Daddy, moeten we deze toestanden dan blijven tolereren omdat iedereen bang is?
  Wat voor een slappe overheid creëer je dan. Eentje zonder ruggengraat net al voeger?

  Moeten we Nederland dan opzadelen met deze problemen omdat we te laf voor zijn om iets te doen?

 10. @Bon, Er zijn nog enkele hoopvollen die proberen de politiek ervan te overtuigen dat de wet in gelijke mate geldt voor iedereen, ongeacht ras, stand en status. De wet op Curaçao geldt bij Asjes kennelijk niet voor iedereen in gelijke mate en op dezelfde wijze.

  Tenzij….het hele spul helemaal niet “illegaal” is, maar een gebruik van zwakke wetgeving, (zou best eens kunnen, CFATF waarschuwde er al voor) maar dan moeten de dappere politici niet roepen dat het illegaal is.

  Tenzij..ze de echte betekenis van het woord illegaal niet eens kennen (zou best kunnen). Maar dan moeten we concluderen: “ze roepen maar wat en doen maar wat”; en dat is uitermate zwak.

  Ik snap nu ook beter waarom Asjes van Wiels niet direct in het “taken”kabinet mocht dat immers uit “deskundigen” moest bestaan. We zijn nu bezig met een 2e rangs MP.

 11. @Abraham: je ziet het heel goed. Onze palingboer (J)asjes doet het momenteel in zijn broek van angst. Hij weet dat hij met gloeiende kolen speelt en zijn vingers gaat brand. Met de maffia moet je niet spelen maar meteen vermorzelen. Nu loopt hij rond met 2 bodyguards.

 12. Als het illegaal is, waarom vraagt de minister het OM direct niet om tot vervolging over te gaan? Illegaal is letterlijk : in strijd met wet en hadden we daar justitie niet voor? Vreemde gang van zaken. Gewoon beslag leggen op achtergehouden belastingen etc en voor de rechter met die hap. O jee, het is dos Santos, nee dan doen we het anders.. Waarom krijg ik hier een vies gevoel van? Weer een deal Jasjes?

 13. @Abraham Mossel, kritiek leveren is heel makkelijk maar meneer Asjes doet wat niemand ooit durfde te doen ook de PAR en Hodge niet!
  En wat die drie maanden (geen vier) betreft, dat advies is hem door juridische deskundigen gegeven.

  Het is ook nooit goed. Zucht.

 14. Jasjes je speeld het zelfde spelletje als wat Gerrit de Raaf speelde,het door de vingers zien,als er iemand zijn vergunning niet in orde heeft “neem als voorbeeld een snack” of auto verhuurbedrijf,shuttels bussen,dan word daar meteen de stekker er uitgetrokken en deze maffia bende mag nog effe 4 maanden illigaal hun zakken vullen,Ben je van de pot gerukt en denk je nou echt dat het Curaçaose volk uit een kippe ei komt,nu dan heb je het goed mis,met een aanklacht indienen tegen Luigi dos Santos schiet je geen meter op alleen het risico dat we eerdaags het zelfede tafereel tezien krijgen van 5 mei.niet te hopen trouwens.

 15. Wat is dit voor gekkigheid weet die Asjes wat illegaal betekent of is ie bang.

 16. Vreemd dat iets illegaals wel nog 3-4 maanden gedoogd wordt. Wat voor een voorbeeld geef je hiermee aan het volk?