• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Foto Rijksdienst: Politie BonaireCURAÇAO – De politie op Bonaire is zaterdag rond 03.30 uur in actie gekomen bij een ruzie bij een discotheek. Dat meldt het Korps Politie Caribisch Nederland. Aanleiding was de vernieling van een auto. Een Curaçaose vrouw is daarbij aangehouden omdat ze op een groep omstanders was ingereden.

Twee mensen raakten daarbij gewond. De gewonden zijn overgebracht naar het ziekenhuis voor medische behandeling. Een man moest daarna voor verdere medische behandeling worden overgebracht naar een ziekenhuis in Aruba. Het andere slachtoffer liep schaafwonden op. De vrouw die ingereden zou hebben op de gewonden, de in 1991 geboren I.M.L, is aangehouden en in verzekering gesteld. De recherche onderzoekt de zaak.

14 reacties op “Curaçaose rijdt in op omstanders na ruzie”

 1. Haha wat een heisa allemaal,iedereen weet inmiddels wel hoe de gemiddelde YDC in elkaar zit,we hoeven elkaar niks wijs te maken.

 2. fout van de overheid, we hebben allemaal een paspoort van het koninkrijk der nederlanden.

  maar ik ben toch blij dat als onze MP in de fout gaat hij een Rotterdammer is

 3. @ettiene, hoe kan je een makamba zijn als je op curacao bent geboren net als je grootouders?

 4. Alsof zulke dingen niet in alle landen gebeuren, kom op zeg.

 5. hahahaah.. Etienne dat is een goeie.. dat zou een perfecte persbericht zijn X’D

 6. Wacht even, wacht even! Er zijn ook Limburgers die in Groningen zijn geboren. Of zijn dat Groningers die hun hele leven al in Limburg verblijven en daar ‘te gast’ zijn?

  Persbericht had moeten luiden (in kader van politieke correctheid): Een vrouwelijke Makamba (nationaliteit) woonachtig op Bonaire en zich voordoende als een Rinconera (ingezetenschap), maar feitelijk een Yu’i Korsou (want geboren op Curaçao), voormalig inwoonster van de Nederlandse Antillen (vóór 10-10-10 geboren) en kind van grootouders uit de Kolonie Curaçao (vóór 1954).

 7. @obi, klopt.
  Alle soorten van Bonairiaanse probleemgevallen werd vroeger door Curaçao opgevangen. Van zeer zieke mensen die niet goed verzorgd konden worden, prematuur geborenen, complexe operaties, vervolg opleidingen, criminelen die daar niet te handhaven waren etc.
  Die mevrouw is gewoon een Bonairiaanse die per toeval op Curacao geboren is, een prima voorbeeld van hoe het vroeger ging.

 8. @ H. Booi. Heel zwart wit denken allemaal! Je weet zelf ook dat vroeger veel mensen naar Curacao moesten (en nog steeds) om een bevalling te doen. Dus voor de statistieken staat er dan idd een stempel geboren te Curacao.. maar daar houdt het ook mee op! 2 dgn later vliegt moeder en kind terug naar Bonaire. En in dit geval is het zo.. Ik ken zelf een Bonairiaan (persoonlijk) die zijn vrouw heeft mishandeld.. Vader Bonairiaan, moeder Bonairiaan, voor de bevalling naar Curacao.. 2 dgn later terug,, en ja hoor.. de krant kopt: Curacaoenaar mishandelt vrouw!

  En over de keuze.. wat voor keuze was er anders? Het was overduidelijk dat Curacao zou gaan voor autonome status.. alleen in de antillen blijven zat er zwz niet in. Bonaire en autonomie zat er vanwegde de kleinschaligheid ook niet in.. er zat echt niks anders op! Ik zou je bewering echt respecteren als de keuze zou komen voor 10-10-10 ala Aruba.

 9. @Obi, er staat toch Curacaose.. dus iemand van Curacao.. anders is de media verkeerd.

  @B, Misschient tijd dat jullie ydk minder arrogant gaan gedragen.. niet voor niets hebben we gekozen om van (politiek) curacao te verlost zijn!

 10. B:

  Is dat ook de reden waarom er zo’n grote toename is van geweld Bonaire, veelal veroorzaakt door Curaçaoënaars? Mooie band is dat…

 11. O,ooo wat is men hier steeds bezig met stemmingmakerij. Het is net alsof Curaçaoënaars en Bonairianen geen familie van elkaar zijn, duhh.
  Probeer niet onze (familie) banden te verbreken want het zal nooit lukken.
  De aantrekkingskracht tussen onze mensen is te groot om te verbreken.

 12. Ok voordat dit weer een hele discussie wordt.. deze dame in kwestie is idd geboren op Curacao en daarmee is dan ook alles gezegd, geboren meer niet. Haar moeder is geboren en getogen in Rincon en haar vader is tevens Bonairiaan en zij zelf is hier dan ook helemaal opgegroeid. Mensen vergeet niet dat veel zwangerschappen van Bonairiaanse moeders vroeger werden uitgevoerd in het st. Elisabeth ziekenhuis.. ergo geboren op Curacao.

 13. Dan was de reactie van Dean Rozier toch beschaafder. Die gooide alleen met deuren.

 14. Altijd weer dezelfde… was ze er illegaal?