Gewapende overvallerCURAÇAO – Stagebureau Wereldstage zegt niets te weten van valse aangiftes door stagiairs. Eerder ontstond er in Nederland ophef over roofovervallen op stagiairs. Daarop reageerde Navarro door te zeggen dat een aantal stagiairs valse aangiftes doet waardoor de gegevens onbetrouwbaar zijn.

“Los van een incidenteel wat onduidelijk geval is ons niks bekend over valse aangiftes. Het is een goede zaak als de politie dit soort gevallen bij ons meldt, zodat we gezamenlijk actie kunnen ondernemen”, laat directeur Maarten de Jong weten.

Crimineel ijs
Het bureau vindt dat dergelijke verzekeringsfraudeurs aangepakt moeten worden, maar wil de echte slachtoffers niet verwarren met studenten die een valse aangifte doen. De Jong: “Elke student of toerist die waar dan ook een onterechte aangifte van doet begeeft zich op crimineel ijs. Maar het gaat hierbij over een ander onderwerp waar we de daadwerkelijke situatie van overvallen niet mee opzij kunnen schuiven. Jongelui die naast avondperikelen gewoon overdag onderweg naar stage of tijdens de lunch worden overvallen ga ik niet verwarren met mogelijke valse aangiftes – die wat mij betreft crimineel zijn.”

Doelwit
De directeur is het wel met Navarro eens dat niet alleen studenten de dupe zijn van overvallen. “Ook de detailhandel, ouderen en toeristen zijn regelmatig het doelwit van criminelen. Elk geval waarin iemand de dupe is van een overval is er natuurlijk een teveel. Zeker als het over situaties gaat waarin dit soort voorvallen zich op klaarlichte dag voordoen.”

 

13 reacties op “Wereldstage: ‘Niks bekend over valse aangiftes stagiairs’”

 1. Dit weekend gehoord dat de stagiars besloten hebben om alle valse aangiften ook bij Wereldstage bekend te maken. Achteraf vonden ze het stom dat ze dat vergeten waren, want dan lijkt het nog valser. 🙂

 2. @vakantieman. Zeker niets gewend. Ik heb 15 jaar op Curaçao gewoond en kom er ieder jaar. Nog nooit iets overkomen. Maar ja, als halve makamba praat ik ook vloeiend Papiaments. De stagiaires komen maar voor een ding. Zoek dat zelf maar uit

 3. Nederlander doen overal aangifte van gestolen apparaten dit is al jaren lang bekend
  na een vakantie trip in het buitenland willen ze op zo’n manier hun vakantie geld terug
  zeker van hun ouders geleerd en Curacao een slecht naam bezorgen
  maar zijn het alleen blanke Nederlanders of ook de kleurlingen

 4. Zon Zee en Witte stranden,maar toch geen relaxte vakantie,want je kan elk moment de Pineut zijn..of je moet op je resort blijven..gezellig he vakantieman

 5. @Huh. Huh?????.?

 6. En wie bepaald dat het een valse aangifte is? Ik denk dat iedere ‘makamba’ die wel eens aangifte is gaan doen op het politiebureau erachter komt wat discriminatie is. Verder begrijpt de politie je verhaal niet, duurt het meer dan 2 uur om een rapport van een alinea te typen en wordt je van het kastje naar de muur gestuurd. Is er bij je ingebroken, mag je uberhaupt blij zijn als ze dezelfde dag langs komen. Ga me niet vertellen dat juist die agent ‘door het verhaal heen prikt’. Als de brongegevens onzeker zijn, mag je ook geen conclusies trekken.

 7. @ H, Overal heb je dieven, maar liegen zonder te beseffen wat je aanricht op het eiland is beneden peil. Curaçao leeft van de toeristische industrie.

  De grootste schade hebben we gehad na het internationaal bekendmaken door Schotte van een staatsgreep. Het tumult heeft er in ieder geval voor gezorgd, dat de aangiftes (soms 5 per dag) tot nul zijn gereduceerd.

 8. @Jackson, hoezo al doen de studenten dat. Ze hadden meer dat gedaan, ze hadden ook de naam van Curaçao door het slijk gehaald door te liegen dat ze voor hun leven vreesden door de ”overvallen.” Maar tegelijkertijd wilden ze wel blijven, dus hier klopte al iets niet.
  Er zijn heel veel mensen die van de toeristische industrie leven op Curaçao en deze mensen incl. de Hotel-eigenaren zijn nu de dupe hiervan. Mensen annuleerden hun reis omdat het verhaal de wereld inging als, Curaçao zeer gevaarlijke bestemming.
  Overal heb je dieven, maar liegen zonder te beseffen wat je aanricht op het eiland is beneden peil. Curaçao leeft van de toeristische industrie.

 9. “Los van een incidenteel wat onduidelijk geval is ons niks bekend over valse aangiftes”.
  Nooit eerder iets gehoord over dit/deze onduidelijke gevallen van Wereldstage terwijl de schade die er aan ons eiland wordt toegebracht toch aanzienlijk is.

  “Het is een goede zaak als de politie dit soort gevallen bij ons meldt”.
  Ik geloof niet dat het de taak van de politie is om zich bij Wereldstage aan te melden om een en ander door te geven. Dit lijkt mij de wereld op zijn kop.
  Als Wereldstage nu contact maakt met de politie om zo gezamenlijk naar een oplossing te zoeken denk ik dat we op de juiste weg zijn.

  Hopelijk kunnen we met zijn allen een oplossing voor dit probleem vinden.

 10. Ook al doen die studenten dat, dan moet de politie alsnog elk proces verbaal serieus behandelen… en zodra zij kunnen bewijzen dat het een nep aangifte is, dan kunnen ze de kosten verhalen op deze studenten…

  Maar zoals vaak zijn het gewoon excuusjes om niet aan het werk te gaan.

 11. @Marcus, gebruik je soms een gouden i-pad?
  Hier kun je ze krijgen vanaf 315,- euro !
  En het duurste van kost: iPad 4 128GB 4G Euro1041,-

  http://www.kieskeurig.nl/zoeken/index.html?q=ipad&index=0&autocomplete=y

  Dus met 2500 Euro kan me heel wat spullen kopen.
  Ze hadden ook alllemaal de duurste spullen, als student en die zijn allemaal ”gestolen.”

 12. Als we van een ministerpresident (Schotte) accepteren dat hij verzekeringsfraude pleegt, dan mag een stagiaire die van veel minder moet rondkomen dat toch zeker ook?

 13. We kennen toch allemaal de Nederlandse mentaliteit als het oplichten van verzekeraars gaat!!!!
  Nederlandse verzekeraars betalen ongezien tot een bedrag van 2500 Euro.
  En een nieuwe Ipad kost veel minder.