• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Nelson NavarroCURAÇAO – Stagiairs op Curaçao worden net zo vaak overvallen als andere personen op het eiland. “Dat het nu lijkt alsof er bovenmatig veel stagiairs overvallen zijn, komt doordat sommige stagiairs valse aangiften doen. Daardoor worden de cijfers vervuild”, aldus minister van Justitie Nelson Navarro gisteren.

Daarmee reageerde hij op een artikel in De Telegraaf. Die krant meldde woensdag dat er een stortvloed aan gewelddadige overvallen de Nederlandse stagiairs op het eiland trof.

Fraude
De politie heeft de afgelopen tijd meerdere malen geweigerd processen-verbaal van aangifte van diefstal van laptops, iPods en andere elektronische apparatuur door Nederlandse stagiairs te ondertekenen, omdat men fraude verdenkt. Vanuit Nederland zou een verzekeringsagent inmiddels naar Curaçao zijn gevlogen om vermeende valse aangiften te onderzoeken.

Overvallen

De minister gaf toe dat er de afgelopen periode Nederlandse stagiairs op Curaçao zijn overvallen. Maar ze zijn volgens hem niet vaker het slachtoffer dan winkeliers of gewone burgers en het eiland is dan ook geen onveilige omgeving voor ze. Niettemin betreurt hij wel de gevallen waarbij stagiairs onder bedreiging van een mes of pistool persoonlijke spullen moesten afgeven.

24 reacties op “Navarro: ‘Stagiairs doen valse aangiftes’”

 1. Die overval in de nijmegenstraat op stagaires gepleegd door neefjes van wilsoe is zeker ook vals he?????

 2. politie op Curaçao discrimineert pas je niet in hun straatje
  dan ben je de lul als je rasta haar draagt, wordt je geassocieerd als crimineel
  en een makamba als geld wolf
  politie een betere opleiding en blanco naar een ieder die aangifte komt doen

 3. Als de politie constateerd dat er een foute aangifte wordt gedaan is zij op de hoogte van een strafbaar feit en hoort er dus actie ondernomen te worden.
  Als de minister van zijn politie ambtenaren hoort dat er strafbare feiten zijn gepleegd behoort hij deze ambtenaren op hun plicht te wijzen.
  Daarvoor worden de politie en de minister betaald.
  Er is nog een lange weg te gaan naar een eerlijke samenleving.

 4. Tuurlijk ,de stagiairs zijn ZAKKENVULLERS..van wie zullen ze dat toch hebben..mocht het waar zijn

 5. Haha laat me niet lachen. Police is zo corrupt als wat. Sommigen politie dienders
  hebben bijbaantje. Verkopen van gestolen spullen. Wat in beslag genomen wordt pikken ze in en verpatsen het weer. Vriend van mij kocht i pad van police man.

 6. Navarro roept maar wat. Dat doet ie over de politie, de kustwacht, de criminaliteit en nu ook in dit geval. Geen cijfers Minister? Nee natuurlijk niet, Navarro gelooft in sprookjes, verzint ze zelf of krijgt ze te horen van z’n onbetrouwbare ambtenaren. Ga aan t werk Navarro en neem de stijgende criminaliteit eens echt serieus.

 7. De Curacaose minister van justitie heeft schijnbaar veel geleerd van de voormalige Sovjet Unie. Elke aangifte van diefstal was in die totalitaire staat een valse aangifte. Een kameraad stal niet hij leende alleen maar. Bij diefstal van buitenlanders moest aan de politiekameraden gemeld worden dat een kameraad je spullen geleend had. De stagiaires worden ook niet overvallen, onze lieverdjes lenen alleen maar. En dat geweld is enkel ruw spel, de lieverdjes hebben immers moeite met communiceren.

 8. Ja zo kun je de criminaliteit natuurlijk ook verheffen tot een “erenswaardige” bezigheid, gewoon doen alsof het niet bestaat .

 9. fraude plegen tegen een verzekering mag niet.
  fraude plegen tegen een verzekeraar ook niet.

  een paar jaar geleden werd mij auto van achter aangereden, na de uitslag van de ons crs
  bleekt dat de bestuurder die achterop knalde fout was.
  toen ik de schade wilde herstellen kon dat niet omdat de veroorzaker zijn 500 gulden eigen risico niet wilde betalen.
  de schade kon wel hersteld worden maar dan moest ik eerst 500 gulden betalen.
  toen ik vroeg als dan de betrokkene die de schade veroorzaak had dan toch wel op de zwarte lijst kwam te staan , werd er gezegd maar meneer deze mensen staan niet als goed bekent daar beginnen we niet aan.

 10. Verzekeringsmaatschappijen.. zulke fijne en eerlijke mensen.. of toch niet.. wel flink betalen voor je verzekering maar als er echt wat gebeurt betalen ze geen cent uit.. reden dat ik geen verzekeringen meer neem als het niet nodig is.. Dankzij Thomas had ik schade.. niets gekregen van verzekeringsmaatschappij.. ingebroken.. ze keren niets uit. ziek en beroofd tijdens vakantie.. niets wordt uitgekeerd.. ik word aangereden door een ander.. ik wacht nog op mijn geld dat ze eigenlijk niet willen betalen..Nee ik voel me niet SEGURE met verzekeringsmaatschappijen..

 11. Heb een atrako thuis mee gemaakt,politie na een uur aanwezig binnen tien minnuten weer weg 11 uur gewacht op rechercheurs,twee keer halvedag op politiebureau gezeten voor verklaring aflegen en bewijsje wat er meegenomen was,hebben een radio mee genomen voor vinger afdrukken,moet de radio nu nog terug krijgen is spoorloos verdwenen,

 12. Blijkbaar heeft Justitie niets nuttigs te doen.
  Aan de oorzaak wordt niets gedaan, dan maar alle de aandacht besteden aan symptoom bestrijding…
  Nog even en alle criminaliteit wordt veroorzaakt door frauderende stagiaires…

 13. Die stagiares zijn echt niet allemaal van die onschuldige lieverdjes.
  ja, natuurlijk wel voor hun ouders, die kijken met een roze bril naar hun nageslacht.
  Maar als ze hier zijn, dan gaan ze los en gebruiken van alles en komen met de criminelen in aanraking.
  Snachts in bepaalde buurten met blackberry”s zwaaien geeft problemen in elk land…

  Ik weet er zijn ook echt serieuse stagiaires met goede bedoelinegn, maar meer dan de helft is bezeg met feesten, drank en drugs.

 14. Probleem is dat verzekeringen steunen op de eerlijkheid van mensen, en die neemt helaas steeds verder af, en dat met name omdat onze voorbeelden (Schotte, Constantia en Jamaloodin om er maar enkele te noemen) zelf grote graaiers zijn.

  Maar als ik mijn laptop aan een vriend verkoop en vervolgens tegen de poltie en verzekeraar zeg dat die uit mijn tas is gehaald bij Playa Verweg kan geen verzekeraar aantonen dat mijn aangifte vals is.

 15. Je kan ook niets anders verwachten aangezien de voormalige minister president ook de verzekering oplichtte, oplichter zoals Hernandez kan gewoon door gaan met schrijven van slechte rapportjes en een exminister die fraudeert met diplomas..

  Tevens heb ik ook meegemaakt bij een inbraak dat de politieagent meende dat ik het zelf in scene had gezet.. (ik had dus zelf een raam gebroken en deur ingetrapt en toen voornamelijk spullen met emotionele waarde gestolen).

 16. @jeroenn dus alles wat in de Nederlandse kranten staat klopt?

 17. Eigenlijk niets nieuws onder de zon.
  In de jaren 80 – 90 nam de politie weigerde de politie ook met het maken van aangiftes van gestolen/verloren Ray Ban’s, horloges etc. Om dezelfde redenen. Toen waren er uiteraard nog geen laptops en smart-phones. Er hing zelfs een papiertje bij de ingang van het politie-bureau waar dit vermeld werd.
  Echter wettelijk gezien MOET de politie elke aangifte maken !

 18. Ben er bijna zeker van dat er fraude en oplichting wordt gepleegd door vakantiegangers en stagelopers, macamba’s. chinezen en de yu di korsow. Het goede voorbeeld van de regering 2010 tot oktober 2012 doet zeker volgen. Toen mocht het allemaal en werdt er niks gezegd of ergens op gereageerd door de toenmalige dames en heren politicie.

  Sorry, het was misschien beter geweest om niet op het artikel van de telegraaf te reageren. als ik de reactie goed lees zegt hij eigenlijk ” wat zeuren jullie nu de kans dat je op Curaçao overvallen wordt is groot en wij willen en kunnen er niets aan doen.

  Heb zelf een aangifte moeten doen van een auto diefstal dit heeft mij 5 uur gekost. Agent heeft tot 4x toe verkeerde formulier ingevuld (1 vingersysteem). De 5e is door zijn leidinggevende ingevuld en was goed. Er is geen 1 moment geweest dat er is doorgevraagd, sterker ik moest beide heren zelfs alles voorkauwen.

 19. Laat de politie voor de aangifte duidelijk maken wat de straf is van een valse aangifte en oplichting van een verzekeringsmij.

 20. Heb begrepen dat sommigen hun aangite hebben ingetrokken toen ze hoorden dat een Nederlandse verzekeringsagent inmiddels naar Curaçao is gevlogen.

 21. Waar zijn de cijfers waar deze beweringen op steunen? Publiceer de cijfers! Hoeveel % valse aangiften zijn er door stagiaires ingediend? Denk je echt dat ze dat weten bij de politie? De normale criminaliteitscijfers zijn al een crime om te krijgen. Kom met cijfers Navarro!

 22. Navarro heeft zich volstrekt belachelijk gemaakt met zijn slechte Clint Eastwood imitatie (‘Criminals, fasten your seat belts’) maar hij heeft hier wel gelijk.

  Overigens is het beschamend dat de nieuwe generatie werknemers wat stagiares toch zijn zich massaal bezig houdt met het oplichten van de verzekering.

 23. Aha, dus nu gaan die politieambtenaren maar op eigen houtje bedenken of ze de aangifte betrouwbaar vinden? En zo niet, dan weigeren ze maar helemaal proces-verbaal op te maken?

 24. Klopt !
  Dit staat vandaag in alle Nederlandse kranten.