• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

ivar asjesCURAÇAO – Premier Ivar Asjes heeft aangifte gedaan tegen Luigi dos Santos, de broer van Robbie’s Lottery-eigenaar Robbie dos Santos. Dat melden verschillende media. Dos Santos bedreigde Asjes via Facebook, omdat de premier vorige week bekendmaakte dat nummerverkoop via sms illegaal is.

Bij Robby’s Lottery is het mogelijk om te gokken via sms. De boodschap van Luigi, die nog steeds te lezen is op zijn Facebook-pagina, luidt als volgt: “Ivar ‘maribaka’ Asjes, creditcard- en Selikordief, ik heb al eens in de gevangenis gezeten voor geweldpleging. Als we van man tot man op het schoolplein vechten zal ik je toetakelen.”

Aangifte
Asjes maakte gisteren tijdens de Raad van Ministers bekend dat hij aangifte heeft gedaan van bedreiging. Luigi dos Santos heeft op zijn beurt Asjes bedankt voor de aandacht die de premier schenkt aan zijn boodschap. Robbie dos Santos wordt ervan beschuldigd dat hij zijn loterijketen Robbie’s Lottery sinds 2004 als dekmantel gebruikt voor het witwassen van geld en belastingfraude. Daarnaast zou Robbie’s Lottery achter de schermen gebruikt worden voor een grotere illegale loterij en de verkoop van valse loten. Het Openbaar Ministerie is in 2008 begonnen met het strafrechtelijk onderzoek in deze zaak, dat de Bientu-zaak wordt genoemd.

22 reacties op “Asjes doet aangifte tegen Luigi dos Santos”

 1. Kennelijk mag je op Curacao regeringsleden openlijk bedreigen: tot op heden nog niet gelezen dat de dader door een arrestatieteam van z’n bed is gelicht. Bedreiging van de democratische organen is terrorisme!

 2. Philippe Maaskant, op 26-07-2013 om 15:11 schreef: deel van de kliek, maar gladder.

  Meneer Maaskant,

  uit rijkelijke ervaring in ‘minder frisse kringen’, kan ik u verzekeren dat het meest effectieve en meest efficiënte resultaat bereikt wordt, als gladde alen elkaar opeten.

 3. @Philippe Maaskant.
  deze reactie was weer heel juist geformuleerd.
  Alleen Asjes is niet de gladste, maar de een na gladste politicus.
  ik vind dat de eer aan Schotte toekomt om als gladste poiticus verkozen te mogen worden.
  En is de schoonvader van Asjes niet de concurrent van de familie Dos santos?
  zijn schoonvader heeft toch ook diverse casiono”s in beheer.
  Allemaal keurige zakenmensen!!!!???? of toch ook maffia???

 4. Cur Eye had gelijk, maar Luigi dos Santos is inmiddels vertrokken bij de Gaming Control Board, wellicht naar aanleiding van het rapport van Transparency International.

 5. was er ook niet iemand die iets over zakken heeft gezegd, maar ja als het persoonlijk en heel dicht bij komt dan doe je wel aangifte van bedreiging.

 6. @Cur Eye

  Tks for the link. Interessant.

 7. Asjes heeft zeer laakbaar maar niet strafbaar gedrag getoond bij het CTB, Selikor en als Statenvoorzitter maar ik steun hem in zijn strijd tegen de MFK mafia (Schotte, dos Santos).

  Gisteren is de eerste MFK-er, Dean Rozier, in de gevangenis beland. Laten we hopen dat er velen mogen volgen.

 8. is het niet bizar dat er überhaupt nog mensen zijn die aan die al dan niet illegale nummerverkoop per sms meedoen?? dan is er toch wat mis met je? als iedereen wakker werd zou het niet eens meer bestaan en is er ook geen discussie meer over! daar moet ik nou om lachen en huilen tegelijk….

 9. @Solodebolo, Ik denk dat Dos Santos het ook niet gedaan zou hebben bij een premier als Hodge. Maar de PS, Asjes en Dos Santos zijn wat amicaler met elkaar. De deal was dat (PS minister ) Wilsoe de tegoeden van dos Santos in de USA zou vrijkrijgen.

  Dat de PS door dos Santos is gefinancierd is een publiek geheim. Om die reden hebben ze geen medewerking aan Transparency International gegeven toen die daarnaar vroeg. Daarom heeft Asjes er als Statenvoorzitter destijds alles aan gedaan om de MFK/PS regering in het zadel te houden en heeft hij de hele parlememtaire democratie even buiten spel gezet met trucs.

  De “heren” haden dus een deal en in mafia kringen is het verbreken van een deal riskant. Het heeft Wiels de kop gekost. Asjes zit hem te knijpen en weet nu al dat er minder frisse zaken boven komen drijven. Hij kondigt dus aan dat er een hetze tegen hem gaat beginnen. Wij, burgers, kunnen dus verwachten dat de beerput opengaat.

  Asjes is geen minister president die respect verdient. Het is een eerste klas opportunist die zich er zelfs niet voor schaamde als Statenlid een extra salaris te vangen voor een pseudo aanstelling als sector directeur op de plek die Daal verdiende en waarvan iedereen wist dat hij er nooit zou gaan zitten.

  Hij is deel van de kliek, maar gladder.

 10. Dhr. Asjes is zelfs zeer coulant geweest want 2 Santos (brrr) krijgt drie maanden de tijd om orde op zaken te stellen. Dus, ze mogen drie maanden lang doorgaan met loten verkopen zonder belasting af te dragen en nog durven deze schoften ze onze premier te bedreigen.
  Dit kan niet en mag niet. 2 Santos familie denkt dat Curaçao hun eigendom is.
  Wat een smerige mensen.

 11. @solodebolo, eigen schuld.. ze nemen zelf geld aan van deze figuren.. en hebben 2 jaar lang alles voor ze gedaan.. en nu ineens is het een probleem?

 12. Dat Jasjes ook voor geen meter deugt geeft de Maffia Familie nog niet het recht om openlijk een MP te bedreigen daar moeten zij direct voor worden aangepakt,het is al een losgeslagen zooitje hier op het eiland ( schuldige Gerrit de Raaf,Hakim,Jamaloodin.de (daltons) Santosjes en van der Dijsjes hebben hier hard aan mee gewerkt

 13. Wat je ook van Asjes kunt denken, is het toch werkelijk te gek voor woorden dat zo’n Dos Santis dit soort bedreigingen uit aan het adres van de minister president? Wanneer en door wie gaat deze clan serieus worden aangepakt?

 14. Asjes is zijn regeerperiode goed begonnen met het voortzetten van de strijd tegen corruptie van Hekmin Wiels.

  Helaas heeft hij zelf een uiterst bedenkelijk verleden (CTB, Selikor) waardoor ik hem vooralsnop blijf wantrouwen.

 15. MENSEN BELIEVE ME, Asjes is geen haar beter dan de DOS SANTOS GYS.
  Hij heeft echt niets te doen om op deze lui te richten . Doe svp iets voor het ARME VOLK Asjes. JE vrouw zit al met een GOEIE BAAN PRESIDENT wil
  worden om SCHOTTE ACHTER DE TRALIES te krijgen. MOET DE ARME BEVOLKING
  hierop zitten wachten?. JULLIE gaan echt huilen, om achter deze man testaan.

 16. @ Cur Eye,

  Ja allemaal het niveau van en te danken aan Gerrit Schotte en zijn criminele oplichters clubje MFK.
  Ik hoop dat die club zo snel mogelijk met wortel en al wordt uitgeroeid.

 17. here we go again!

  Een storm in een glas water. Hopi kosten waar de belastingbetaler weer voor moet opdraaien.

  Is er nauw echt niks beters te doen, misschien Dushi Curaçao uit de ellende te halen door eens te gaan regeren.

 18. PS En dan vergeet ik notabene de zwaargewicht Anparo dos Santos.

 19. Lekkere familie: Jamaloodin, Robbie dos Santos en Luigi dos Santos.

  En ik maar denken dat alleen Hendrik Schotte op zwart zaad zat. Vader dos Santos heeft het echter ook niet getroffen met zijn zaad.

 20. OMG, check het niveau van facebook pagina van Luigi. En kijk daarna naar dit extract van stichting gaming control board bij de KVK http://www2.curacao-chamber.an/excerpt.asp?mode=edit&companyid=111237&establishmentnr=0&legalformid=81

  Deze guy moet toezicht houden op gokspelen? Terwijl zijn broer en een andere licentie houder in het bestuur van Wega Di Number Korsou zitten?

  Wat is dit voor opelijke corupte B.S.

 21. Really??? Seriously?? En dit moet ons land vertegenwoordigen??!!

 22. Goed gedaan meneer Asjes. Chapeau!
  Die mensen denken dat ze boven de Wet staan en dat ze vrijgesteld van het afdragen van belasting. Zodra je ze op hun plichten wijst gaan ze bedreigen.