Rubina BitorinaCURAÇAO – De overheid gaat de komende drie jaar veertien miljoen gulden uitgeven aan onderhoud van scholen, zo meldt Radio Hoyer 2. Dat vindt minister van Onderwijs Rubia Bitorina hard nodig, omdat er jarenlang niet genoeg aandacht aan is besteed.

Bitorina bevestigt dat vorige regeringen het onderhoud van scholen hebben laten liggen, maar vindt de schuldvraag niet relevant. Belangrijker vindt ze dat nu de mogelijkheid bestaat, er gekeken wordt naar de staat waarin scholen verkeren en dat daar wat aan wordt gedaan. Bitorina is blij dat er geld vrij is gemaakt voor onderhoud van scholen. Zo kan de gemeenschap volgens haar ook zien dat aan de ene kant ingeleverd moet worden, maar er aan de andere kant ook wat gebeurt met het geld.

Ervaring
Reda Social is volgens Bitorina de aangewezen instantie om het onderhoud aan te pakken, aangezien ze daar ruime ervaring in hebben. “Het project is veel te groot om door het ministerie van Onderwijs zelf te laten uitvoeren”, vindt Bitorina, “en Reda Social heeft de expertise en ervaring om het te doen”. Of alle schoolgebouwen er over drie jaar weer naar behoren uitzien, durft Bitorina niet te zeggen. Maar ze spreekt de hoop uit dat de meeste schoolgebouwen er dan ‘fatsoenlijk’ uitzien.

Bitorina in gesprek met Rick Hart.

1 reactie op “Veertien miljoen voor onderhoud naar Reda Social”

  1. Laat Rubia en Herman er nu ook voor zorgen dat het geld eens werkelijk goed besteed word in het daarvoor bestemde project.En Herman!, niet zoals vaak gebeurd, opdracht geven voor een nieuwe aanbouw en het laten op knappen met een paar tweedehands planken.Heb het zelf gezien,ook bij Reda Social worden vriendjes en familie voorgetrokken bij uitbesteding van nieuwbouw en renovatie.Het spelletje zakkenvullerij is ook bij Reda Social niet onbekend.