• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

insel air jamaica-curaçaoCURAÇAO – Het Nederlandse Openbaar Ministerie (OM) lijkt door een informele samenwerking met de autoriteiten op Jamaica en Curaçao een Curaçaose verdachte in Nederland in hechtenis te hebben verkregen. Dat meldt crimesite.nl. Het gaat om Shurendy Q. (30) uit Koraal Specht.

Volgens het OM op Curaçao geeft hij onder de schuilnaam ‘Tyson’ leiding aan een criminele organisatie die in nauw verband staat met No Limit Soldiers (NLS). Q. is in april door Jamaica naar Curaçao uitgezet, hoewel een Jamaicaanse rechter dat had verboden. Op het vliegveld van Curaçao werd hij vervolgens aangehouden en direct naar Nederland overgebracht.

Verdenkingen
Het OM in Haarlem verdenkt Q. van het leiding geven aan een criminele organisatie die op allerlei manieren cocaïne naar Nederland liet smokkelen en ook van het voorbereiden van een liquidatie. Ook op Curaçao zou er een strafrechtelijk onderzoek tegen Q. gaande zijn.

Montego Bay
Q. reisde in oktober 2012 naar Jamaica waar hij legaal inreisde en verbleef. Dit voorjaar werd hij in Jamaica aangehouden door de narcoticabrigade van de Jamaicaanse politie. Hij werd vanuit Jamaica gedeporteerd zonder paspoort. In Jamaica loopt nu een onderzoek naar de vraag op wiens last de uitzetting plaatsvond. Het OM stelt dat Q. toevallig op Curaçao is aangetroffen op het vliegveld, en daar kon worden aangehouden omdat hij in Nederland wordt gezocht.

Opzetje
Advocaat Inez Weski vermoedt een opzetje om hem vanuit Jamaica op een onrechtmatige manier in een Nederlandse cel te krijgen. “Er is geen uitleveringsverdrag met Jamaica. Ze wilden hem per se in Nederland in de cel hebben en dat lijkt nu buiten beeld op deze manier geregeld”.

Geen NLS
Volgens Weski heeft haar cliënt, anders dan in het strafdossier wordt gesuggereerd, geen tatoeages van de NLS of van TRU (The Real Underworld), een bijnaam van NLS, op zijn lichaam. Het Openbaar Ministerie stelt dat de NLS een criminele organisatie is die zowel in het Caribisch gebied als in Nederland strafbare feiten pleegt. Het OM verdenkt leden van de NLS ervan huurmoorden te hebben uitgevoerd in Curaçao en Nederland. In 2011 werden op Curaçao zeker vijftien liquidaties gepleegd.

1 reactie op “‘Leider NLS zonder paspoort Jamaica uitgezet’”

  1. Ach, Weski ziet altijd en overal complotten. Volgens haar zijn politie en justitie altijd bezig om haar onschuldige cliënten er in te luizen.