Openbaar ministerieCURAÇAO – De gewelddadige stalker die in februari zijn ex toetakelde, hoeft niet terug de cel in. Het Openbaar Ministerie (OM) meldt dat aan deze man, de 38-jarige R.H.M.O., achttien maanden voorwaardelijke celstraf en een contactverbod opgelegd is. Na zijn daad vluchtte hij naar Amerika, waar hij opgepakt werd.

De rechter vond dat wederrechtelijke vrijheidsberoving en mishandeling bewezen waren. Datzelfde gold voor belaging (stalking) gedurende de maanden januari, februari en maart. Op de bewuste dag, 26 februari 2013, bond O. duwde zijn ex onder dwang haar woning in, en bond haar vast aan haar armen en benen. Ook plakte hij haar mond dicht met plakband. Daarna dreigde hij haar met een mes en een neppistool. Op de zitting verklaarde O. dat hij zijn ex een ‘lesje wilde leren’ aangezien zij een nieuwe relatie was aangegaan met een andere man.

Recidivist
“Wij hebben hem als recidivist aangemerkt, omdat hij in 2008 in Nederland is veroordeeld voor belaging”, aldus woordvoerder Norman Serphos van het OM tegenover Versgeperst.com. De rechter ging daar niet in mee omdat die straf niet onherroepelijk is, en merkte hem daarom aan als ‘first offender’. O. zat enige tijd in voorarrest nadat hij was gevlucht naar de Verenigde Staten. Daar ging hij door met het stalken van zijn ex-vriendin.

Hoger beroep
Het Openbaar Ministerie en de verdachte hebben twee weken de tijd om te beslissen of ze in hoger beroep gaan. O.’s advocaat had gevraagd om vrijspraak. Het OM eiste twee jaar celstraf waarvan een halfjaar voorwaardelijk, verplichte begeleiding door de Reclassering en een straat- en contactverbod.

3 reacties op “Gewelddadige stalker niet terug de cel in”

 1. Echt hier zakt mijn broek van af.. je mag een vrouw mishandelen en je wilt haar vermoorden maar godzij dank word je gesnapt.. daarna vlucht je weg.. en je hoeft de cel niet in? VOORWAARDELIJK?

  Moet hij echt iemand vermoorden voordat hij de cel in gaat?

  Net als de MFK criminelen nog rondlopen is dit weer bewijs dat het OM niet functioneerd!!

  Nou J.O. Jij gaat hier nooit meer werk krijgen!

 2. respekt voor om !!

 3. Wat een flutstraf voor mishandeling.

  Van de andere kant, krijgt een dader wel een celstraf dan lacht hij er ook om want gaan zitten hoef je hier niet.

  Zie Brian Mariano.