• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

documentenCURAÇAO – Oppositiepartij MFK wacht op het programma, de notulen en het vastgestelde verslag van het Koninkrijksberaad van 10 juni. Ook vraagt MFK-leider Gerrit Schotte in een brief aan premier Ivar Asjes waarom tijdens het beraad geen afspraken zijn gemaakt over het personenverkeer binnen het Konijkrijk.

De Koninkrijksconferentie werd in juni op Aruba vervangen door een informeel beraad. De MFK hekelt het feit dat premier Asjes de Staten nog geen toelichting heeft gegeven over het Koninkrijksberaad. “Dit gebrek aan transparantie bemoeilijkt de controlerende taak van de Staten, die ervoor moet waken dat er geen – al dan niet geheime – afspraken gemaakt worden”, schrijft Schotte in de brief.

Personenverkeer
De partij vraagt aan Asjes om het besluit van de Raad van Ministers, waarin akkoord wordt gegaan met afspraken, resultaten, conclusies en besluiten van het Koninkrijksberaad, te opverleggen aan de Staten. Daarnaast richt de MFK zich op het uitblijven van afspraken over het personenverkeer binnen het Koninkrijk. De partij is tegen een beperking van vrije personenverkeer binnen het Rijk en wil zich met alle middelen daartegen verzetten. Vorige maand werd bekend dat VVD-Kamerlid André Bosman strengere eisen wil stellen aan migranten uit Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Bosman diende hiervoor op 10 juni een initiatiefwetsvoorstel in bij de Tweede Kamer.

9 reacties op “MFK wacht op documenten Koninkrijksberaad”

 1. Wat een onbenul. Gelukkig is hij lid van de MFK en niet van een politieke partij.

 2. De MFK wacht op documenten?
  ik wacht op het OM om eindelijk deze criminele organistaie eens aan te pakken.
  Schotte, Jamooladin, Thodé en Hakim zijn in mijn ogen belasting ontduikers, witwassers, verzekerings fraudeurs, maffiavriendjes en nog heel wat meer, dat het daglicht niet kan verdragen.

 3. MFK wacht op documenten? Hieronder de vragen van de heer Helmin Wiels aan Schotte, op wiens antwoorden wij inmiddels al bijna 2 jaar (!) wachten.

  1. Is het waar dat Rudolph Garmes, broer van een parlementslid, een contract aangeboden heeft gekregen als interim directeur van RdK N.V., zonder dat er een sollicitatieprocedure is geweest?
  2. Is Rudolph Garmes een academicus, dus beschikt hij over de nodige diploma’s om te kunnen functioneren als directeur van RdK?
  3. Is het waar dat een bedrijf is benoemd om als secretariaat te fungeren van de Raad van Commissarissen van RdK, en onder meer belast is met het maken van notulen tegen betaling van 14.000 gulden per maand?
  4. Gaat het hier om werk dat door anderen binnen het bedrijf reeds was gedaan?
  5. Is het waar dat bij RdK per 1 februari aanstaande iemand benoemd zal worden met een salaris van 14.500 gulden per maand om werk te doen dat al door anderen wordt of werd gedaan?
  6. Is het waar dat Gino Campbell is benoemd tot Interim Directeur bij Gaming Control Board zonder sollicitatieprocedure?
  7. Is Gino Campbell een academicus die de benodigde diploma’s heeft om te kunnen functioneren als directeur van Gaming Control Board?
  8. Is het waar dat Ralph Acosta die onlangs is benoemd als Interim hoofd van LW, een familielid is van een minister?
  9. Als dit het geval is, van welke minister is hij dan familie?
  10. Is het waar dat LW werkgever is van één of meer contractanten uit een familie van een parlementariër?
  11. Als dit het geval is, familie van welke parlementariër zijn deze contractanten?
  12. Is het waar dat Sithrey van Heydoorn is benoemd als interim directeur bij Fundashon Wega di Number Korsou, zonder sollicitatieprocedure?
  13. Stond Sithrey van Heydoorn op de lijst van een politieke partij tijdens de laatste verkiezingen?
  14. Als dit het geval is, op welke plaats van welke partij stond van Heydoorn dan?
  15. Beschikt Sithrey van Heydoorn over de nodige diploma’s om te kunnen functioneren als directeur van Fundashon Wega di Number Kòrsou?
  16. Is het waar dat Urvin Makaay benoemd is tot Directeur van het Garantiefonds voor Huisvesting Curaçao, zonder sollicitatieprocedure?
  17. Is het waar dat een parlementslid in de staf van de Douane is benoemd zonder een sollicitatieprocedure?
  18. Als dit het geval is, om welk parlementslid gaat het?
  19. Is het waar dat Sandra Smith is benoemd als manager bij UTS, zonder sollicitatieprocedure?
  20. Is het waar dat de echtgenote van een neef (kan ook echtgenoot van een nicht zijn) van een parlementslid als manager bij het CTB is aangesteld, zonder een sollicitatieprocedure?
  21. Als dit het geval is om de neef (of nicht) van welk parlementslid gaat het?
  22. Zijn er nog meer mensen benoemd in een leidinggevende positie bij het CTB?
  23. Als dit het geval is, wie is nog meer benoemd in een leidinggevende positie bij het CTB?

 4. Het is toch een komiek nummer, die Schotte. Die kan natuurlijk alles wat besproken is en wat eventueel besloten is, gewoon op zijn buik schrijven. Overleg binnen het Koninkrijk, daar komt geen Staten aan te pas. Schotte wet dat wel, maar anders kom je nooit meer in de krant.
  Dat verhaal over personenverkeer, doet helemaal de deur dicht. Een initiatief vanuit de Tweede Kamer, daar heet Plasterk CS helemaal niets mee te maken. Als de Kamer een wet wil maken , omdat de betrokken eilanden er nooit over willen praten, dan doet de Kamer dat gewoon.
  Bij een Koningkrijksconferentie in St.Maarten enkele jaren geleden, liep Curacao weg, toen dit onderwerp aan de orde kwam. En nu wil deze droogkomiek weten waarom er niet is gesproken over dit onderwerp. Hij snapt er net zoveel van als Thode, die een brief meegeeft aan Rutte, die er ook niets mee te maken heeft. En dat zit daar dan ministersalarissen te verdienen en pensioenen bij elkaar te graaien. Het is zoals de Tegenpartij van Jacobse en van Es. SAMEN VOOR ONS EIGEN !

 5. Mijn Baas/partner/ouder lijdt mogelijk aan psyhopathie,maar collega/ander familielid broer of zus lijkt er helemaal geen last van te hebben,ligt het dan toch aan mij ?

 6. De PAR heeft in de regering Schotte tientallen vra.gen gesteld die nog nooit beantwoord zijn

 7. Informeel en vertrouwelijk, en dan daar een verslag van verwachten?
  Zijn ze bij de MFK nou echt zo dom als ze doen voorkomen?
  Daar neem je geen besluiten, sufferds!
  Van Constancia weten we het, maar sluwe Gerrit moest beter weten.
  Zal wel gaan om de pers-aandacht.

  “De geplande Koninkrijksconferentie in juni op Aruba wordt vervangen door een informeel Koninkrijksberaad.”We hebben gezamenlijk besloten om eens vertrouwelijk met elkaar te overleggen, met de benen op tafel en om elkaar eens diep in de ogen de kijken.” Dat nieuwtje bracht minister Ronald Plasterk van Koninkrijksrelaties vrijdag 24 mei in Amsterdam.”

 8. En Schotte, geef je dan ook even antwoord op de schriftelijke vragen van wijlen Wiels in de Staten over tientallen MFK benoemingen, waaronder maar liefst 5 van je byside?

 9. Schotte, kan je ook de documenten mbt olie winning dan openbaar maken? en de PS had nog vragen gesteld mbt benoemingen van de MFK.. graag antwoord!