• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

OvervalCURAÇAO – Tientallen Nederlandse stagiairs op Curaçao zijn de afgelopen tijd slachtoffer geworden van roofovervallen waarbij geweld, vuurwapens en messen zijn gebruikt. Dat meldt De Telegraaf vandaag. Sinds mei gaat het volgens de krant om 25 zeer gewelddadige roofovervallen.

Onlangs zouden nog drie studenten na werktijd op hun stageadres zijn opgewacht, waar zij een pistool op hun hoofd gericht kregen. Ook werden op een nacht dertien stagiairs na een avondje stappen bij het strand van Mambo Beach bij thuiskomst overvallen.

Zorgwekkend
Directeur van bureau Wereldstage Maarten de Jong benadrukt in de krant dat de situatie ‘zorgwekkend’ is. Het stagebureau, dat vrijwel alle stages op het eiland regelt, probeert studenten die naar het Caribische gebied komen te waarschuwen.

Surveilleren
De politie in Willemstad bevestigt tegenover de krant dat er stagiairs worden beroofd. De politie adviseert niet alleen over straat te lopen als het donker is. Daarnaast surveilleren extra agenten in de studentenwijken. Momenteel verblijven zo’n vijfhonderd Nederlandse studenten op het eiland.

© Novum

39 reacties op “‘Tientallen stagiairs Curaçao gewelddadig beroofd’”

 1. @ Jan. Als ik het niet dacht, Zorro is weer tegen Curacao.
  Wat ben jij toch een negatief mens zeg.

  Ik heb niet eens op dit onderwerp gereageerd. Ben je blind of geobsedeerd of allebei?

 2. @Jan. Op Curacao bekende Gerrit Schotte schijnt nogal veel ervaring te hebben in het op lichten van verzekeringen..

 3. Het beste wat men kan doen is niet meer als stagiaire naar Curaçao komen, ga maar naar Bonaire toe. Curaçao wil geen stagiaires meer, hadden we vroeger ook niet.
  Een last minder voor iedereen en rust in onze straten ‘s nachts.

 4. Als ik het niet dacht, Zorro is weer tegen Curacao.
  Wat ben jij toch een negatief mens zeg.

 5. Las ergens dat sommige ”diefstallen” creatief verzonnen zijn om de verzekering op te lichten.
  Telefoon, i-pad, laptop in het water laten vallen , hoppa, creatief iets verzinnen om een nieuwe te krijgen. Het is ”maar” Curacao, ze zullen het wel geloven…

  Ik heb het hier niet over de gevallen waar echt iets gebeurt is maar over de echte oplichters. Ze praten vaak zelf hun monden voorbij.

 6. Om overvallen te worden is niet goed maar om altijd alles op curacao afteschuiven ook niet ze vertellen er niet bij dat heel veel stagaires hier de criminaliteit ook aardig aansprooren door het koopen van drugs waar vraag is is aanbod is laats nog op bnn geweest ik ben afgelopen juni er geweest en zelf ook een paar keer getuigen van geweest lekker snuiven in de steegjes van pietermaai en dan totaal geen respect dronken over straat rollen raare feestjes met als tema choller party zag je de studenten met vuilniszakken en gescheurde kleding loopen en nog hartskikke onbeschoft ook schreuwen naar de plaatselijke bewakers net of het honden zijn die naar hun bevel moeten luisteren doe mij dan maar die jongens met hun petje en goude ketting die onder de boom zitten en dat voor mensen die een goeie opvoeding hebben gehad beroven is niet goed maar vertel de rest er ook een keer bij en ik ben er een maand geweest en heb nergens last van gehad hier loop je ook niet snachts met duure spullen door een achterstands wijk scheinheilige gelul atijd hier .

 7. Ja para mira, eens was ik jouw mening ook toegedaan. Maar… Deze stagiaires leggen meer geld toe, dan dat ze hier vandaan trekken of dat hier onze bevolking brood uit de mond nemen? Denk aan de vlucht, denk aan autoverhuur, denk aan vefvoer busjes, denk aan dat ze hier moeten eten en drinken (netjes gezegd) geld aan ander lokaal moeten uitgeven en dat de familie maar al te graag overkomt om te kijken hoe hun kroost het hier maakt. Afschaffen die stagiaires! Geeft alleen maar overlast, pikt onze banen in. Doet valse aangiftes voor oplichten verzekering waardoor ons toerisme een slechte naam krijgt en niet te vergeten, ze gebruiken …. drugs wat ze hier van ons kopen waardoor wij natuurlijk verleidt worden om dit soort slechte dingen te doen. Verder waar is er een markt voor deze goedkope krachten? Doet me denken aan spiegeltje spiegeltje aan de wand, wat is hier nu eigenlijk aan de hand?

 8. AAN alle vrienden,onder welke grootste steen komt joop of GERRIT de RAAF van daan,van de asbeld of uit de??????????????????????? vul zelf in svp.

 9. @paramia

  Heb je ook door dat het huisvuil in diverse wijken dagen later dan normaal wordt opgehaald.
  Selicor kan personeel krijgen..Zo was het ook in de horeca.Neem nou nog maar 2 jaar geleden het Hyat.

 10. @sung “waar zijn de andere cijfers.. alsof alleen de stagaires doelwit zijn op het eiland want zo komt het nu wel weer over..” schrijf je.

  Wat bekend wordt kan op www.wikicrimes,org worden gezet.
  Wikicrimes is juist ook bedoeld voor zaken die burgers elkaar willen laten weten en die de krant niet halen. Idee is de overheid te activeren tot actie.

  Wat daar tot nu toe voor Curaçao op staat heeft betrekkelijk weinig met toeristen en stagiars te maken. Maar…Er is het laatste jaar een handje vol toeristen lastig gevallen [die de pers haalden althans] en toch komt er toeristen politie. Dat doet mij vermoeden dat er veel en veel meer is dan we lezen. Anders zou de toeristen politie buiten proporties zijn.

  Wikicrimes kan dat gat vullen als we allemaal even mee doen met de meldingen daarop.
  Dan wordt het beeld duidelijker.

 11. Na 30 jaar op dit eiland gewoond te hebben, kan ik zeggen, dat ik nooit ben overvallen en ik mij geen moment onveilig heb gevoeld op mijn eiland.
  Ik zie soms inderdaad meisjes midden in de nacht over straat lopen in buurten, waarvan ik denk, als dat maar goed gaat.
  Toen ik in Nederland studeerde en stage liep, vermeed ik ook bepaalde buurten en uitgaansgelegenheden, dat heb je in ieder land, eiland en stad.
  Neemt niet weg dat het belachelijk is dat dit gebeurd, en dat stagiaires een makkelijk doelwit zijn voor deze criminelen.
  Ik zou zeggen voor zowel de touristen als de stagiaires, let goed op, ga niet alleen over straat, blijf bij de tijd (drink niet teveel)!!

 12. als toeristen op een gegeven moment wegblijven,zul je de oorzaak moeten oplossen..als dat niet gebeurd kun je het in de toekomst shaken met witte stranden en zon..de wereld heeft nog genoeg witte stranden en zon overgoten eilanden waar de criminaliteit niet hoogty viert..of je slaapt door of je wordt wakker als eiland bestuur..te weinig politie is ook funest..niet investeren in het oplossen van de criminaliteit zal curacao straks nog meer geld kosten..als stagiairs en toeristen het laten afweten

 13. Waar ik niet tegenkan is dat dit weer behoorlijk opgeblazen word de criminialiteitis überhaubt omhoog gegaan laatste tijd waar zijn de andere cijfers.. alsof alleen de stagaires doelwit zijn op het eiland want zo komt het nu wel weer over..

 14. @Edward, ik heb ook verhalen gehoord over jou.. maar die zal ik maar niet delen hier aangezien ik niet weet of ze wel of niet waar zijn.. van horen zeggen!

  Wel weet ik dat er afgelopen tijden veel vakantiegangers zijn beroofd wat niet het nieuws heeft gehaald.. dus mond dicht!

 15. Ik heb in een lokale krant gelezen dat er stagiaires zijn die valse aangiften doen van diefstal of atrakko om zo geld terug te krijgen van de verzekeringsmaatschappij.
  Geen wonder dat de politie ze niet meer serieus neemt.
  Ze verpesten het op die manier niet alleen voor andere stagiaires maar ook voor de economie van Curacao.
  De toeristen krijgen dit te horen en blijven weg.

 16. @para mira. stagiaires doen makkelijk werk.. moeten worden ingewerkt.. en als ze het eindelijk snappen gaan ze weer weg.. het is vaak laag werk..
  deze overvallers zijn de jongens die liever uitslapen en onder een boom hangen.. die met pet en gouden ketting op werk willen komen.. het werk van de stagiaire is niet cool voor hun.. stagiaires verdienen iets van 500 p/m. Ga jij voor dat geld een maand werken?

 17. De discussies gaat hier weliswaar niet over de banen die stagiaires innemen, maar dat dat gebeurt is natuurlijk wel waar. Het zijn weliswaar geen banen van hoog niveau (logisch, stagiaires hebben hun opleiding nog niet af en geen werkervaring) maar wel banen die door lokalen hadden kunnen worden ingenomen.

  Vanuit de werkgever kan ik het wel begrijpen dat hij stagiaires neemt, allereerst omdat ze een stuk goedkoper zijn maar ook omdat zij zich in korte tijd willen bewijzen en dus produktiever zijn.

  Je kunt er daarom voor kiezen het fenomeen stage af te schaffen, ik heb daar geen mening over, het heeft zijn voors en tegens.

 18. @para mira

  als het waar zou zijn wat je schrijft dan zouden er geen stagiaires op Curacao aanwezig zijn.
  er moet een andere reden zijn waarom die plaatsen niet met lokaal personeel kunnen worden ingevuld.
  Heb je enig idee?

 19. Na 10-10-10 is het alleen maar bergafwaarts gegaan. Wat heeft het voor goeds gebracht? Mijn hart huilt.

 20. Het is afschuwelijk dat ze worden overvallen en dit is nooit goed te praten niet eens door de dader zelf, maar……hebben jullie wel door dat die Stagiaires werk doen waarmee een andere zijn/haar brood mee kan verdienen?

 21. inderdaad, als je aangifte komt doen, wordt je soms behandelt als vuil.
  dus als het niet al te ernstig is, zal je aangifte achterwege laten, dat is goed voor de statistieken.
  De politie zou een cursus moeten krijgen in fatsoenlijk met slachtoffers omgaan.

  Nu kunnen stagiaires ook behoorlijk fout zijn.
  laatst heb ik begrepen dat het merendeel hier naartoe komt voor de goedkope drugs.dus deze stagiaires zoeken wel het gezelschap van de boefjes die daar in handelen.
  ze gedragen zich als groep vaak een beetje intimiderend en lopen met dure spullen rond, die jaloezie opwekken.
  Ze houden geen rekening met de cultuur van het eiland.
  de goede hoeven zich niet aangesproken te voelen.
  Er zijn ook een hoop stagiaires, die zich wel weten te gedragen.

 22. Joop (van Casa Makamba) je bent echt HELEMAAL niet wijs!!

  Ik vraag me af of je dat ook zegt tegen alle mensen die bij je huren?

 23. @joop
  Het gewoon de schuld van de stagieres,jaja.natuurljk moet iedereen oppassen maar ik hoor je niet over de daders,zijn die soms perfect,maar helaas worden ze uitgelokt door het slachtoffer,kom nou zeg.We leven hier allemaal achterde tralies en hoge muren en de boeven lopen vrij rond

 24. @ Dennis,

  Zolang onze politici alles maar blijven afschuiven op ‘armoede’ en gebrek aan scholing zullen we er nooit komen.
  Onze corrupte politici jatten jaarlijks vele miljoenen bij elkaar en die zijn om te beginnen al niet arm……………………..waarom jatten ze dan nog ?
  Geen scholing gehad ? Dat zou kunnen, want Gekke Gerritje heeft zijn MAVO niet eens afgemaakt, dus dat zal wel de reden van zijn crimineel gedrag zijn.

  Het wordt tijd dat we allemaal eens goed in de spiegel gaan kijken en eens heel eerlijk worden tegenover onszelf en tegenover iedereen.
  Hier op Curacao doen de meesten gewoon waar ze zin in hebben en wanneer andere daar schade van ondervinden…………..dat is dan jammer.

  Feit is dat je met criminaliteit een veelvoud kunt ‘verdienen’ dan wat je bij een normale baan zou krijgen. De gemakzucht van velen is dan dat je dan maar beter in de criminaliteit kunt duiken, de pakkans is nul en waarom zou je het dan niet doen ?
  Diezelfde mentaliteit zien we terug bij het vervuilen van het eiland; dump de rotzooi maar ergens neer, een ander ruimt het wel op. En wie er iets van zegt kan een hoop agressie tegemoet zien.
  Een triest dieptepunt was afgelopen weekend op St Joris. Aan de ene kant zijn tientallen vrijwilligers bezig om het strand schoon te maken en aan de andere kant donderen een aantal YDK weer ladingen met afval, steken het in de fik en gaan weer weg. Brandweer moest er zelfs bijkomen. Daders natuuurljik weer onvindbaar.
  Opknopen aan de hoogste boom zou ik zeggen.

  Wil dit eiland inderdaad uit de sfeer van bananen republiek worden getrokken dan zullen we, met z’n allen, dit soort gedrag KEIHARD moeten gaan aanpakken. Al het asociale gedrag moet direct en hard worden bestraft. Hoge boetes, hoge straffen en ook daadwerkelijk handhaven die wet.

 25. Beste Dennis, al loopt een vrouw ‘s nachts naakt over straat, dan heeft men van haar af te blijven.

  En al leg ik mijn salaris op het dashboard van mijn auto met alle ramen open, dan heeft men daarvan af te blijven.

  We zijn diep gezonken als we in bovenstaande gevallen een verkrahter of dief gelijk gaan geven.

 26. @ Joop,

  Ik begrijp dat jij al niet eens meer snapt hoe belachelijk jouw reactie is. Je verhuurt kennelijk aan stagiaires, neemt wel hun geld aan, maar vindt vervolgens dat ze overvallen ‘uitlokken’ ???

  Hoe krankjorum moet je zijn om dat zelf nog te geloven ?

  Ben je inmiddels zover afgestompt dat je niet eens meer snapt dat de situatie op Curacao, de mentaliteit, de opvoeding en de gemakzucht wel eens de oorzaak kunnen zijn van al die overvallen ?
  Actief nadenken over je veiligheid is inderdaad nodig, maar dat maakt het niet direct normaal. Het feit dat wij hier maar blijven accepteren dat de jeugd van Curacao geen zin heeft om te werken, dat iemand overvallen voor hen hetzelfde is als naar de supermarkt gaan, dat de politie en de politici niet willen optreden en alles met de mantel der liefde bedekken…………DAT IS ABNORMAAL.

  Ik hoop dat je begrijpt dat overvallen niet worden uitgelokt. Nog even en je weet ons te vertellen dat ademhalen gelijk staat aan uitlokken tot een overval.

 27. @joop

  Lees je verhaal nog eens! En dus is het de schuld van die meisjes zelf ? Nog even en je zegt dat het de schuld van iemand zelf is omdat die persoon op straat liep i.p.v. rustig zijn/ haar leven lang binnenshuis te blijven. Je trekt aan het verkeerde eind van het touw.

 28. Lokale bevolking heeft hier ook last van hoor. maarja veiligheid heeft nooit de prioriteit gehad bij de regeringen..

 29. @Joop,

  Dus als een verkrachter zichzelf verdedigd met “ja, maar kijk hoe zij gekleed was, dan vraagt zij er toch om?” Dan kies jij de kant van de verkrachter??

  Beetje omgekeerde wereld vind je ook niet? Preventief handelen is goed, maar wilt niet zeggen dat jij je moet aanpassen aan dit gedrag. Laat de overheid maar eens in het buidel tasten om de criminaliteit terug te dringen. Als er geen stagiaires meer zijn, dan zijn jij en ik wellicht het volgende slachtoffer…

 30. Beste Joop: ‘Ik kan niet anders zeggen, dan dat ze het zelf uitlokken. Als ze hier reserveren, dan vraag ik ze om een oude mobiele telefoon mee te nemen, zodat ze hun dure black berry thuis kunnen laten als ze uitgaan.’.

  Dus als uw vrouw met minirokje de straat opgaat en aangerand wordt of erger, heeft ze het dan ook zelf uitgelokt?

 31. Ik had ze gemist de overvallen op 3 mei…
  5 slachtoffers bij de Bonitostraat
  5 slachtoffers bij Grebbelinieweg
  1 slachtoffer bij Berg Altena
  2 slachtoffers bij Berg Altena, even later
  www.wikicrimes,org
  is bijgewerkt.

 32. Zou het niet zo zijn dat deze Nederlandse stagiaires (met een borrel op) in hun uppie ‘s nachts door wijken lopen van Willemstad waar je helemaal niet moet willen lopen? Daarnaast natuurlijk ernstige imagoschade voor Curaçao. Wil het eiland ooit uit de status ‘bananenrepubliek’ komen zal het dit soort praktijken hard moeten aanpakken, wanneer gaat de Curaçaose politie eindelijk eens professionaliseren? Je zou bijna vragen om ondersteuning vanuit Nederland..

 33. Jammer dat de Televaag er zo’n ophef over maakt. Bij mij voor de deur zijn toen ook 3 stagiaires beroofd van hun tas, telefoon en geld. Ik kan niet anders zeggen, dan dat ze het zelf uitlokken. Als ze hier reserveren, dan vraag ik ze om een oude mobiele telefoon mee te nemen, zodat ze hun dure black berry thuis kunnen laten als ze uitgaan. Doen ze niet, zo opvallend mogelijk laten zien wat ze hebben. Kijk, als je naar huis komt, in je achterruitkijk spiegel. Heb je het gevoel dat je gevolgd wordt of je ziet een verdachte auto staan, bel me uit mijn bed en ik kom naar buiten of ik maak de elektrische poort open, zodat je naar binnen kunt rijden. De honden doen de rest. Nee, ze parkeren aan de overkant of in een zijstraat en lachend en gierend wandelen ze naar huis. Achteraf hoor je dan, dat ze die jongens wel hadden zien staan, maar ze dachten, die doen toch niks. Hoe stom kun je zijn, ze vragen er echt zelf om, je kunt ze blijven waarschuwen. En de dag erna gaan ze weer vrolijk uit, want de verzekering dekt de schade.

 34. Was het niet Wiels die vond dat stagieres vanuit Nederland niet op dit eiland thuis hoorden?
  Stemming maken werk dus.
  Zeker bij sociaalwerkers is dat bekend want het resultaat van hun interventie hangt hiervan in hoge mate af.
  Overigens weten we dat allemaal want in de reclame wereld gaat miljarden om.
  Onze leiders maken lijders, beschamend voor een geciviliseerde samenleving.

 35. De Telegraaf zal het allemaal wel wat overdrijven, maar het is waar dat er dagelijks wel overvallen plaats vinden.

  En Navarro maar roepen ‘criminals, fasten your seat belts’.

 36. Het ergste is dat er dus volgens deze overvallen stagiaires, dat er een ontmoedigingsbeleid is om aangifte te doen. Handig voor de statistieken en handig om het werk niet te hoeven uitvoeren……

 37. Die zien we dus niet meer in de kranten? Wat niet weet dat niet deert?

 38. Waarom huurt Maarten geen extra bewaking in? Man verdiend bakken met geld in de Stagiaire business

 39. Kijk aan zulke adviezen hebben we wat… scheelt de politie ook weer werk 😉

  Een ander advies zou kunnen zijn: Vermijd Curacao…