• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

BankenwereldDe economie van Curacao is in 2012 met 0,1 procent gekrompen. Dat blijkt uit cijfers van de Centrale Bank van Curacao en Sint Maarten (CBCS), zo meldt Radio Hoyer 2. In 2011 groeide de economie nog met 0,6 procent. De CBCS gaf vanmiddag een persconferentie waarin de jaarcijfers werden gepresenteerd.

De economische krimp van 2012 ging gepaard met een inflatie van 3,2 procent, een toename vergeleken met de gemiddelde prijsstijging van 2,3% in 2011. Rick Hart sprak uitgebreid met Emsley Tromp, de directeur van de CBCS.

11 reacties op “Economie Curaçao krimpt”

 1. @geo

  En dus? Wat wil je daarmee over Curaçao zeggen?
  Je kunt zo’n verhaal ook ophangen over Frankrijk,Swaziland,Nieuw Zeeland en wat al niet meer. Maar wat helpt het Curaçao ?
  Volgende keer schrijf je wat over de alsmaar fluctuerende prijs van de sinaasappel? Ok?

 2. @ Geo. De middeninkomens hebben het nu moeilijker zij zijn nu aan de beurt.

  De middeninkomens zijn in Nederland al eeuwen aan de beurt, want daar is het meest te halen.

 3. @Geo, De Superrijken komen nooit aan de beurt.. die geven elkaar gouden handdrukken etc. Tevens zullen zij gewoon naar een ander land gaan.. met als resultaat dat een land minder belastingen zullen ontvangen..

 4. Rick Hart met Emsley Tromp, de directeur van de CBCS. Altijd weer bewondering voor Rick Hart. Rustig, to the point, relevante vragen, goed doorvragen en nooit te ver gaan, maar wel ver genoeg. Tromp geeft ook duidelijke antwoorden. Een verademing na hitsige politici zoals Asjes, die weer meent te moeten terug trappen naar voorgangers.

  Nu nog even de versoepeling van de arbeidsmarkt….

 5. Vooral de OB duurder maken! nee echt goed voor de economie!

 6. In Nederland is er geen economie meer bijna. Er komen dagelijks 300 zo’n werklozen erbij.
  Overal staan lege winkels, daarnaast koopt bijna iedereen via webwinkels.
  Bijna niemand koopt nog huis of een auto, men deelt de auto, deelt de krant, deelt kleren, koopt oude kleren per kilo etc.. Overal is er ellende vooral voor mensen die gewend waren om boven hun stad te leven. De middeninkomens hebben het nu moeilijker zij zijn nu aan de beurt. Wanneer de superrijken aan de beurt komen stort het hele zaakje in mekaar om opnieuw te beginnen, maar dan op een socialere manier. Minder hebberig.

 7. Zelfs in landen met grote productie cijfers en open deuren voor beginnende ondernemers krimpt de economie. Mogelijk een wereldwijd verschijnsel?
  Het idee “ons overkomt dat niet” kan alleen maar op Curaçao bestaan.
  Maar helaas, wij horen ook in de wereld en luisterend naar economische kopstukken zijn we zeker niet het productiefste en inventiefste land waar het de economie betreft.
  Echt verrassend is de bekendmaking van Dhr. Tromp alleen voor dromers.

 8. Precies, alles wordt duurder, maar we krijgen er niks voor terug. Ik heb ook zeer weinig gemerkt van de ob vrije producten, ik vind groenten en fruit duurder dan ooit.

  Maar waar hebben we het eigenlijk over, Asjes had toch laten weten dat nu hij zit, iedereen weer vertrouwen in de situatie heeft? Dus deze cijfers kunnen onmogelijk kloppen..

 9. logisch, als de regering alles maar duurder maakt dan geven de mensen minder uit.. zo moeilijk is Economie niet!

 10. @Antoon
  Wat een uitermate vreemde reactive vwb een voedselvergiftiging.
  Net met moeder de vrouw terug uit Toronto waar ik 2 weken wegens een voetdselvergiftiging niet kon terugreizen naar het eiland en derhalve in het hotel moest blijven.
  Slecht eten kun je overall treffen dat hoeft echt niet alleen op dushi Korsou te gebeuren.
  Dat de economy krimot is logisch die krimpt nl overall in de wereld en tot op heden is C er redelijk vanaf gekomen.
  Gelukkig zijn er legio geode restaurants met uitermate vriendelijke bediening. Wij hebben er geen enkele moeite mee, nog onze vrienden die ons een aantal keer pjr bezoeken.
  Uiteraard zal de economy verder krimpen daar hoef je geen econoom voor te zin er zit helaas nergens in de wereld nog enige rek in, zeker ook in Nederland niet.

 11. Het zou me niet verbazen als de economie in 2013 nog harder krimpt dan in 2012. Ik was redelijk verslaafd aan curacao. De gehele beleving was altijd compleet, mooi weer, aardige mensen, goed eten. Maar in Mei ben ik weer geweest en wat tref ik aan naast het mooie weer? Aardige mensen die ik al kende, maar in de horeca (ook in zaken waar het voorheen prima was) overwegend chagrijnig en traag personeel, slechte service, lang wachten en slecht eten. In 3 verschillende restaurants de zogenaamde Tournedos teruggestuurd omdat mij een slechte biefstuk als Tornedos (ossehaas) werd aangesmeerd. ” nou meneer, het is toch echt ossehaas van de beste kwaliteit Amerikaanse Angus Beef”. Yeah right. Ik ben de zoon van een slager en een behoorlijke hobby kok. Maak de kat maar wijs dat die biefstuk een ossehaas is, maar mij niet. De laatste drie dagen was mijn vrouw ziek door een voedselvergiftiging van een niet nader te noemen restaurant. Kortom, dit zijn niet de dingen die goed zijn voor de promotie van Curacao. En op die manier gaatl het alleen maar veel harder achteruit.