afdaling JulianabrugCURAÇAO – De trainingsterm voor de compagnie van de dertiende luchtmobiele brigade uit Assen van de Koninklijke Landmacht op Curaçao, zit er bijna op. Na vier maanden op het eiland worden zij op 5 augustus afgelost door hun collega’s van de elfde luchtmobiele brigade uit Schaarsbergen.

Voordat de dertiende luchtmobiele brigade wordt afgelost gaan zij in hun laatste week nog volop gebruikmaken van de trainingsomstandigheden op Curaçao. Een afdaling van de Julianabrug hoort daar zeker bij.

Uitdaging
“Het is een mentale uitdaging voor de mannen”, concludeert de commandant van de compagnie. “En zo hebben we er meerdere gehad gedurende de afgelopen vier maanden. De temperatuur, het terrein en de mogelijkheden hier op Curaçao, maken het een unieke trainingslocatie die fysiek en mentaal veel uitdagingen biedt. We hebben hier een goede term gedraaid.”

Klifsprong
De mannen dalen één voor één van de 55 meter hoge brug af. Bij aankomst beneden staan de legertrucks al te wachten om ze naar het westen te vervoeren. Want de klifsprong bij Playa Forti kan natuurlijk ook niet ontbreken bij de laatste trainingsmogelijkheden.

10 reacties op “Landmacht maakt afscheidsafdaling van Julianabrug”

 1. @ pukkie als je niet stemt ben zowieal een LOSER?

 2. Ls,

  het inzetten van defensie op ons eiland kan op twee manieren gebeuren.
  bedreiging van ons land van buiten af Koninksrijks regering geeft opdracht.

  op aanvraag van onze lands regering aan de gouverneur die dan advies geeft aan de koninkrijks regering.
  inzet van dit kan gebeuren in de vorm van zachte inzet zoals ondersteuning bij een orkaan etc.
  Harde inzet ondersteuning bij plunderingen , oproer, staatsgreep etc.

 3. En als Venezuela opeens op de stoep staat, wie denk je dat tussen hen en ons staat? JUIST deze jongens, beetje respect voor die gasten!

 4. @ A.Mossel. U ziet dat verkeerd. Het Nederlandse leger is hier om te oefenen, niet om politietaken uit te voeren. Ingrijpen op Curacao bij wanbeheer etc, is al helemaal niet (meer) aan de orde, zeker na de opmerking van Rutte : “Als het volk het wil, dan zijn we zo van elkaar af. Bel u maar, dan regelen we dat.” Overigens stem ik nooit in Curacao.

 5. @ Fernan @ Pukkie,Jullie zijn nou precies dat soort dat zich kan bijscharen bij de politieke LOSERS daar stemmen jullie graag op,zeg maar Gerrit de Raaf zonder mob diploma of een Constancia de zuipert etcetra,deze jongens doen meer als dat je denkt Als de pluris uitbreekt staan ze er voor jou en het volk geloof mij maar.

 6. Domme mensen, domme reacties.

  Je zou verdomme dankbaar moeten zijn dat deze jongens zo trainen en vaak als eerste op uitzending gaan naar de diverse hotspots. Als je gaat kijken naar de percentages van gesneuvelde of gewond geraakte Nederlandse militairen in Irak, Afghanistan e.d. is het grootste gedeelte van de luchtmobiele brigade daar zij een elite frontline unit zijn. Dus laat deze jongens goed trainen zodat hun overlevingskansen groter worden zodat ze ook weer naar huis kunnen naar hun familie e.d. ;). Overigens zitten er ook diverse Antillianen bij luchtmobiel, waar we super trots op mogen zijn. En mocht het zo zijn dat het nodig is komen deze jongens ook met 100 procent inzet de burgers hier beschermen hoor, maak je daar maar geen zorgen over Fernan.

  Nec Temere, Nec Timide!

 7. @pukkie, Elk leger is erg bang voor dat groepje jongens die meer dronken op Mambo zitten..

 8. @ Fernan. Leger is ercvoor defensie, de politie voor criminaliteit. Blijf dus rustig lachen.

 9. ??? je mag toch niet op de Julianabrug lopen????? jajaja ik weet het je mag ook niet tegen de kerk aan piesen…. maar toch als het dan toch mag ga ik maar eens een keer bungee jumpen zie dit als een mentale uitdaging.

 10. Ons mooie eiland gaat ten onder aan de criminaliteit en onze Landmacht is aan het spelen op de Julianabrug.

  Je blijft inderdaad lachen op deze klip.