• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

MFK-leiderCURAÇAO – MFK-leider Gerrit Schotte ontkent vooraf op de hoogte te zijn geweest van moordplannen op politicus Helmin Wiels. Het zou gaan om roddels, zei de ex-premier tegenover De Telegraaf. NRC Handelsblad meldde gisteren dat enkele politici op de hoogte waren van het plan politicus Helmin Wiels te vermoorden.

Wiels, leider van de grootste partij Pueblo Soberano, werd 5 mei geliquideerd op het strand van Marie Pampoen.

Breuk
Volgens NRC zou er in het politieonderzoek speciale aandacht zijn voor de breuk tussen Wiels en toenmalig premier Schotte van vorig jaar. Schotte spreekt de suggestie dat hij weet had van de moordplannen of er iets mee te maken had tegen. “Wiels was een collega! Een Statenlid. Officieel horen wij van het Openbaar Ministerie niets over de voortgang. Terwijl dit zo snel mogelijk moet worden opgelost.”

Onafhankelijkheid
Volgens Schotte zou de wens van Wiels tot complete onafhankelijkheid van Nederland het motief zijn achter de moord. “Ook wij als MFK steunden dat doel. Dat betekent dat ook ik slachtoffer had kunnen worden”, aldus Schotte in de krant. Justitie en politie op Curaçao stellen een onderzoek in naar het lekken van informatie naar de media in de zaak-Wiels. Dat gebeurt naar aanleiding van berichtgeving van NRC Handelsblad, werd gisteren bekend.

© Novum

33 reacties op “Schotte ontkent weet van moordplannen Wiels”

 1. Schotte zat vanavond in het vliegtuig naar Colombia, ongetwijfeld voor zijn volgende louche zaakjes.

  Onze ex MAVO3 premier vloog overigens in de duurste klasse, dus dat ‘mas serka di bo’ was zijn zoveelste leugen. Hij houdt de grootste mogelijke afstand van bo. Na de verkiezingen uiteraard.

 2. @SUKKELS

  Maar die 100 gulden was je al na 3 keer tanken kwijt. weet je nog : van iedere liter benzine ging 5 cent naar Schotte ( hij had er wel een ander nobel doel mee voor ogen maar daar is het nooit aangekomen). Kortom : Schotte heeft ook jou opgelicht. Maar ok, gelukkig zijn de onnozelen van geest. Stay happy.

 3. Ik ken Schotte in het geheel niet. Maar het is Leuk al deze reacties te lezen die tégen Schotte zijn. Maar als er binnenkort verkiezing zal zijn, wie o wie zal wéér als premier regeren?? Een zekere Godett, Schotte, of wie weet welke onervaren domme en stomme imbeciele kerel weer aan de macht zal komen. Curacao zal wéér als een makke schaap naar het slachthuis worden gevoerd. Curacao o Curacao, wanneer o wanneer zult gij het leren???????????? Schaamt u zich niet o Curacao????? En maar klagen over de verleden slavernij. Maar Curacao, gij zit nog steeds in de slavernij, en erger nog, als slaven gevangen in de macht van mensen zonder toekomst die het verschil niet weten tussen hun linker-, en hun rechterhand. Waar oi waar is de vrijheid en vrede die door Tula is teweeggebracht en bewerkstelligd voor u???? Curacao o Curacao, gij leeft nog steeds in een droom die nooit ofte nimmer zal uitkomen. De enigste hoop én oplossing is: wég met die curacaose beleid en regering, iedereen naar huis en laat Nederland het wéér voor jullie opknappen, net zoals vóór 30 Mei 1969. Geef alles over aan Nederland, Nederland is een soort curator in dit geval. Maar doe vlug, want de Nederlandse deur staat op een kier. Het is dus vijf voor twaalf op de Nederlandse klok. En de tijd tikt door. Tik Tak, Tik Tak, Tik Tak…………………………………..

 4. Schotte ontkent straks nog dat hij het ontkent heeft…….

 5. oke, Berend, je hebt humor…
  maar ik zie Schotte toch liever achter tralies dan nog een keer MP.

 6. Schotte ontkende ook zijn verzekeringsfraude en het door hem veroorzaakte dodelijke auto ongeluk, terwijl van beiden uitgebreide onafhankelijke rapporten zijn.

  Ach ja, leer mij Schotte kennen. Als het hem uitkomt ontkent hij nog zijn schaduwen Ramsay Soemanta en Stella van Rijn te kennen.

 7. Je kunt van Schotte zeggen wat je wilt, maar dankzij hem is de Curacaose politiek wel leuk. Het was toch een geweldig theater, Jamaloodin in plaats van in de Staten bier drinkend op het terras in zijn mafiakostuum van Casa Cesar, Constantia die nog niet eens haar eigen naam kan spellen en met een strafblad langer dan haar CV in gesprek met gerespecteerde professors en doctorr medici?

  Gerrit Schotte zelf, te dom om zelfs maar de MAVO af te maken, zichzelf onmetelijk belachelijk makend door over de hele wereld tegen staatshoofden aan te gaan leunen die geen idee hadden wie die kleine dreumes was die intussen vooral oplette dat Ramsay Soemanta de juiste foto maakte voor zijn Facebookpagina.

  Gerrit moet blijven, en de Statenvergaderingen doen we straks in het nieuwe Sentro pro Arte.

 8. @ Edgar,Eikels,Zorro,Koetje boe, jullie zijn goed, het is inderdaad Abraham die dit heeft geplaats en waarom het was een beetje doods?.

 9. Het verhaal van Schotte, hij wist niets van de a.s. moord, maar weet wel wat de reden is. Stellig weet hij dan ook wie de daders zijn en zijn waarheids getrouwe karakter zal de reden zijn geweest om het OM op hun spoor te zetten. Ondanks de risico’s voor z’n eigen leven.
  Een moedig man dus.

 10. Schotte is de beste premier want hij gaf de leukste feestjes tijdens de verkiezingen en hij gaf mij 100 gulden!

 11. @Zorro…excuus ik las te snel.. was bedoelt voor Sukkels excuus excuus

 12. @Zorro… de beste? Op welke feiten baseer jij dit? Hoe kan het dan dat je als premier het toestaat dat de schatkist totaal geplunderd is?

 13. @ sukkels

  Nou ik vind Rutte beter en die is ook ooit op Curaçao geweest net zo als Schotte zoals je schrijft. Weet je bij toeval in welk land Schotte zich nu bevindt? Haïti , Venezuela of de Cayman Islands?

 14. @ Sukkels. G.F. Schotte is de best MP ooit geweest op Curaçao,en zal eerdaags met triomf de leiding weer over nemen van de huidige coalitie,Lang leven Gerrit en de MFK.

  Je nickname dekt je reactie volledig. Uit het meervoud begrijp ik, dat er meer zielsverwanten zijn, maar dat zal meevallen. Wat zal hij deze keer verzinnen om de screening te frustreren? Weer een staatsgreep?

 15. langzamerhand gaat het net sluiten, paspoorten worden in de computer gestopt voor een uitreisverbod, bankrekeningen worden bevroren.
  De voormalige MP zal inderdaad wel eens het volgende slachtoffer kunnen zijn, immers hij weet te veel.
  mijn persoonlijke mening is om de voormalige MP goed te beschermen.
  Het kan zo maar zijn dat hij belangrijke informatie heeft over het reilen en zeilen wat er allemaal is besloten in de achterkamertjes sinds 10-10-10.
  daarom is screening ook zo belangrijk want wat we als volk willen is iemand die geen verplichtingen heeft, geen toezeggingen heeft gedaan aan bedrijven of personen,
  het aannemen of bevorderen van personen bij de overheid zal moeten worden uitbesteed aan een internationaal bedrijf waarbij politieke leiders geen invloed kunnen hebben.
  De overheids bedrijven moeten maar worden verkocht, zodat we geen invloed meer kunnen krijgen van de politiek.
  Opbrengsten van deze verkopen moeten pas 5 jaar na de verkoop worden vrijgegeven.
  vragen moeten worden gesteld over politici die eigenlijk geen cent hadden en bij het verlaten van de politiek ineens een mooie gevulde bankrekening hebben.(familieleden moeten onder de loep)
  we moeten ook niet vergeten om de dubble paspoorten in de computer te stoppen, immers er zijn genoeg politici die zeggen dat ze YDK zijn maar ook een andere nationaliteit bezitten. Op hun diplomatieke paspoort nooit hebben ingeleverd.

 16. @ sukkels,

  Ik neem aan dat dit ironisch bedoeld was………..anders zouden we graag vernemen waarom jij van mening bent dat Schotte zo’n goede premier was.

  Het woord is aan jou !

 17. G.F. Schotte is de best MP ooit geweest op Curaçao,en zal eerdaags met triomf de leiding weer over nemen van de huidige coalitie,Lang leven Gerrit en de MFK.

 18. Voelt hij zich op zijn P. getrapt dat nu al gaat ontkennen?

 19. De eerste MP na 10-10-10. Voor Curacao is dit geen goed teken.

 20. Er komt een moment dat Schotte ontkent Wiels zelfs maar gekend te hebben…..
  Schotte is inderdaad een psychopaat.

 21. @ C.R. Indigo. http://nos.nl/artikel/532286-politici-wisten-van-moord-wiels.html

 22. @Carmen Ercicia:

  Dat is toch het verhaal van het hele land Curaçao… een chronisch minderwaardigheidscomplex, dat gecompenseerd wordt door uiterlijk vertoon of verdoofd wordt met alcohol? Dat is ook de oorzaak van alle agressie op het eiland.

  Zolang men in de slachtoffer rol blijft zitten, houdt met het slavernijverleden zelf in stand.
  Het wordt ook wel het Calimero-effect genoemd:”zij zijn groot en ik ben klein en dat is niet eerlijk…. ”

  Het wordt tijd dat de echte emancipatie start en men echt aan de gang gaat om het eigen land vorm te geven. Niet meer achter over leunen, maar zelf dingen aanpassen, ipv naar anderen (NL) te wijzen.

 23. @ Carmen

  Helaas is Schotte niet de enige die lijdt aan een minderwaardigheidscomplex. Zeer velen op dit eiland lijden daar aan, dus wat dat betreft kan Schotte zich thuis voelen.

 24. Zoals ik gisteren al aangaf zijn er altijd wel een paar personen die zich aangesproken voelen, in dit geval dus Schotte.
  Zijn reactie maakt de link naar Dos Santos, Carollo wel heel eenvoudig.
  Schotte bedankt.

 25. Gerrit de Raaf: reactie op enqueteverzoek.
  Gerrit de Raaf: OM lekt informatie.
  Gerrit de Raaf: ontkend weet van moordplannen Wiels.
  Gerrit de Raaf: ontkend alles,ectra,etcetra.

  Volgende conclusie: HERKEN EEN PSYCHOPAAT.
  Vaak gebruikt een psychopaat meerdere maskers en kan razendsnel van het ene naar het andere masker overschakelen,als een kameleon die zich aanpast aan de noden van het moment.
  Hij is een opschepper die een te positieve inschating van zijn talenten en vaardigheden.
  Hij vindt zichzelf heel belangrijk en wil steeds het middelpunt van de belangstelling staan.
  Hij pocht over zijn grote prstaties die meestal niet echt hebben plaats gevonden,als hij er slecht voor staat,schaamt hij zich daar niet voor.Hij is immers het SLACHTOFFER van ontrouwe zakenpartners,verkeerde vrienden of autoriteiten die het op hem hebben voorzien.
  Eindconclusie,Gerrit de Raaf is altijd het liefste jongetje uit de klas geweest en heeft nooi iets verkeerd gedaan,hij heeft ook geen strafblad en heeft ook niet tweekeer maffia figuren een hooge baan proberen te geven.
  EN HET VOLK BLIJFT IN DE PRAATJES GELOVEN,OMDAT ZIJ ANDERS WORDEN VOORGESTELD DAN DAT ZE IN FEITELIJK EN IN WERKELIJKHEID ZIJN.
  pOLITICI BLIJVEN HUN EIGEN VOLK BELAZEREN,BEDRIEGEN EN BELIEGEN.

 26. @Jo

  NOS journaal niet gezien, Kun je mij informeren wat er werd verteld? Ik ben er benieuwd naar.

 27. Een bekend psycholoog waarvan ik de naam niet zal noemen heeft mij uitgelegd dat Schotte aan een enorm minderwaardigheidscomplex lijdt. Dat zou zijn oorzaak vinden in het feit dat hij de MAVO niet eens afgemaakt heeft, zijn geringe lengte, zijn ondernemingen van weinig allure (broodjes bezorgen en paintball) die allemaal failliet zijn gegaan waarbij Schotte ook nog eens veroordeeld werd voor diverse creditcardfraudes en ook zijn mislukte relaties.

  Inderdaad genoeg reden om een minderwaardigheidscomplex van te krijgen, lijkt mij,

  Genoemde psycholoog legde mij uit dat mensen met een groot minderwaardigheidscomplex zich verliezen in allerlei uiterlijk vertoon om hun complex en het falen daarachter te compenseren. Bij Schotte uit zich dat in het toch vooral met zoveel mogelijk staatshoofden en andere VIP’s op de foto te gaan (zoals bij de begrafenis van Chavez waar hij zich naar voren drong terwijl hij niet eens uitgenodigd was!) en in het buitenland zoveel mogelijk acteurs en topsporters te treffen (zoals in San Franciso waar hij de hele training verstoorde door in al zijn arrogantie zomaar het veld op te lopen).

  Natuurlijk past het in dienst nemen van een privefotograaf ook in bovengenoemd plaatsje, want Schotte met VIP’s moeten ntuurlijk meteen op Facebook.

  Ook het belachelijke vertoon van een gepantserde limousine met een reeks lijfwachten is dienden ertoe om Schotte van zijn minderwaardigheidscomplex af te helpen. En we herinneren ons allemaal nog hoe Schotte de macho uithing op het Brionplein in zijn kogelvrij vest om vervolgens, tegen alle verkeersregels in, want Schotte staat boven de wet, over de pontjesbrug te racen.

  Probleem is echter dat Schotte in alles wat hij doet blijft mislukken, of het nu het plegen van verzekeringsfraude is of het bekleden van de functie van ministerpresident, welke de meest rampzalige in de geschiedenis van Curacao bleek te zijn.

 28. @C.R. Indigo, dat werd letterlijk op het NOS-journaal verteld op die dag!

 29. Als ze weten dat er betaald is moet het niet zo moeilijk zijn om uit te zoeken wie, waar, hoe er betaald is.

 30. vreemd, dat hij niet meteen bekend…

 31. De arrogante zelfingenomenheid straalt weer van Schotte af met ‘ook ik had slachtoffer kunnen worden’.

  Zielig, onbenullig gefrustreerd mannetje.

 32. Hoe weet Schotte dat de volledige onafhankelijkheid van Nederland het motief voor de moord op Wiels was? Als Schotte dat stelt dan moet hij meer weten, ook wie daarachter zaten. Zo simpel is dat Schotte.
  De nabije toekomst zal snel duidelijkheid verschaffen vermoed ik. Totdat zijn onschuld is bewezen heb ik mijn twijfels gezien het verleden.

 33. Gerrit is zijn hele leven lang al een leugenaar.. we kunnen hem dus niet op zijn woord vertrouwen..

  Het wordt te heet onder zijn voeten… Bon futuro wacht!