Vers KortjeCURAÇAO – De politie op Bonaire heeft vrijdag rond 11.00 uur een aanhouding verricht bij een benzinestation ter hoogte van de Kaya Industria. Het gaat om een 30-jarige Curaçaoënaar die illegaal verbleef op het eiland. Na zijn aanhouding is hij uitgezet naar Curaçao.

39 reacties op “Politie Bonaire houdt illegale Curaçaoënaar aan”

 1. Grappig.. na de tantrum van Bonairuba stapt ze in de auto.. doet ze radio aan gaat ze vnml los op muziek van bands uit Curacao.. tjah dat wordt nou eenmaal gedraaid op de radio op bonaire.. oh even naar de bank om te pinnen.. je raad het al..een Curacaose bank.. oh jeej ongeluk gemaakt met de auto.. even mijn verzekering raadplegen..Curacaose verzekeraar -_- .. even stoom uitblazen en even van het eiland af.. ff boeken..hmm DAE, oh insel air heeft goede acties, oh wacht vliegtuigmaatschappijen uit Curacao.. nou niet naar Curacao maar Miami of Charlotte, Brazilie, colombia of panama.. oh moet via Curacao. wordt moe van al dat zoeken naar een vakantie.. even wat kopen in de winkel. pff dorst.. lovers, fria, fruku juice, Coca Cola of toch Pop.. oh wacht made in Curacao.. -_-” oh ja.. moet mijn huis verbouwen.. naar de Kooyman.. oh nee ze hebben niet wat ik wil.. naar de Boomerang.. surprise ook uit Curacao.. het wordt je niet makkelijk gemaakt bonairuba

 2. @bonairuba.. Het ging over het dat Curacao best trots mag zijn op de punten die ik had genoemd. En dat zijn ook echt wel punten dat we op trots mogen zijn.. maar zoals het iemand betaamd die zich (wederom) “beter” voelt door de uitdagingen van een ander land aan te kaarten neemt het nu een andere wending.. maar goed..dit beaamt alleen maar de theorie die ik gelezen had over gebrek aan zelfrespect.

  Dat Curacao failliet is.. uuhhmm volgens mij moet je even nagaan wat de definitie van failliet zijn is.. en dat geldt niet voor Curacao.. ben de media afgestruind met de kop “Curacao failliet” niet gevonden! Begrotingstekort (daar ging t uiteindelijk over) is wat anders.. kom met feiten en niet met beweringen graag..

  Schotte en consorte.. WAT EEN BLAMAGE!! Ben ik het niet oneens met je.. (kijk soms moet je ook wat kunnen toegeven.. 😉 )

  Welk vliegveld? die 2 halletjes.. waar je nog in de hitte moet lopen naar de “terminal”?

  Welke investeerders? Die eerst al op Curacao zijn geweest en gevestigd en nu willen uitbreiden naar de andere eilanden. Ik heb de agenda gezien van de handelsdelegatie van Rutte.. 2 van de 9 bedrijven hadden Bonaire op hun agenda.. de meesten kwamen voor Curacao gevolgd door Aruba en St. Maarten.. Oh er komt een Mariott.. Jeeeeej vlaggen uit.. Bestaat al jaren op Curacao..-_-” just to give an example..

  Volgens mij zitten er een aantal mensen vast in de zaak Wiels..

  Kroon, El Hage, Booi.. enough said.. Emerencia wordt weggepest.. juist diegene die inegriteit hoog in de vaandel heeft.. (y) geen corruptie op Bonaire? Zwartboek gaat over Curacao.. ja! Maak dat de kat wijs.. niet dus

  Isla.. ben er niet trots op en van mij mag het ook weg.. maar ja het is er nu eenmaal en brengt geld in het laatje en eten op tafel.. Regels en wetten zijn er.. nu nog de naleving!

  Milieuregels Bonaire.. je beweert dat Bonaire regels heeft en Curacao niet..Nou er is een natuurverordening Bonaire ja..er is OOK een milieverordening 1994 Curacao.. Toevallig gezeten met iemand van de DROV.. milieuwet gaan er nu pas (2013!) komen vanuit de ministerie van Milieu en infrastructuur in de monde van Wet Vrom BES.. geschreven in Kralendijk? Op verzoek van Kralendijk? Nee.. Den Haag!

  Bonaire is idd schoon maar come on.. 17000 mensen.. een dorpje! Een bevolking dat 10 keer kleiner is dan Curacao.. en 6 keer zo weinig toeristen come on now..

  Je kan vinden wat je wilt maar volgens mij bezoeken er jaarlijks 140.000 Nederlanders het eiland.. 2 keer zoveel dan ALLE (incl. Amerikanen, Canadezen etc) verblijfstoeristen op Bonaire.

 3. @ C en O boot:

  inderdaad. Voor Texel gelden toch evenmin toelatingseisen…

 4. @Zorro, haha gelijke toelatingseisen op een grondgebied die niet groter is danTexel?

 5. @Zorro, haha gelijke toelatingeisen op een grongebied die niet groter is danTexel?
  Zelfs op die Waddeneiland mogen Nederlanders zich niet zomaar vestigen. Om op een van de Waddeneilanden te mogen wonen geldt strenge regels, was laatst nog op TV te zien.
  Zorro brabbelt maar wat.

 6. @Obi, jullie waren 10-10 schuldenvrij en zijn nu weer failiiet. Ons vliegveld is wel van de hoogste categorie! Bij ons komen juist investeerders.. criminaleit zijn jullie idd de kampioen in! Jullie waren ook wereld beroemd door de meest corrupte regering ooit Schotte… en dan stemmen jullie weer op hem! En is de moordenaar van Wiels al opgepakt? en alle corrupte politici? Wees daar maar trots op! Isla ook zo iets om trots op te zijn! Elke keer als ik op Curacao ben denk ik dat het 1 Malpais is.. overal vuil op de weg.. hoe kan je trots op je eiland zijn als het 1 grote smeerboel is! Bonaire is wel schoon! wij heb wel milieuregels!
  Nee de kolonisatie op Bonaire door curacao is over!!! Het is tijd dat jullie respect tonen en anders zetten we jullie lekker uit!

 7. @ etienne Sambo. Dus jij bent niet de etienne Sambo van een of andere onafhankelijkheidsbeweging en die zich regelmatig als vriendje van Wiels voordeed? Sorry, sorry, sorry ik verwarde je met Raymond Sambo. Familie? Waar wil je toch de illegale “vakantie”-Nederlanders vandaan halen? Als je er 1 vindt, verdient die natuurlijk dezelfde behandeling als elke illegale, maar het schiet niet echt op wanneer ministers weer een rode loper voor illegalen gaan uitleggen. Echter ik ben geen tegenstander, omdat we die mensen hard nodig hebben. Vrij verkeer binnen het Koninkrijk lijkt me niet verstandig evenmin het stemrecht voor Curacao van Curacaoenaards, die in Nederland wonen. Gelijke toelatingseisen zijn niet onredelijk en zelfs meer dan dat.

 8. Jullie worden achter jullie rug hard uitgelachen door iedereen, ook door de Nederlander die jullie nog steeds als goden aanbidden. Dat is pas minderwaardigheidscomplex, je eigen ras verloochen.

 9. @Zorro, was het niet meneertje Dick van de PAR zelf die Chinezen massaal een aan een verblijfsvergunning hielp, tegen betaling??? Uitzendbureau’s in toko den toko bij de overheid die geen belasting afdragen etc. Allemaal door de PAR geïntroduceerd, of niet.

  Illegalen zijn illegaal en kunnen direct uitgezet worden, maar volgens mij is de wet van Bosman of hoe die vent ook heet nog niet goedgekeurd laat staan gepubliceerd in de Staatscourant. Dus uitzetting van een landgenoot is illegaal! Over illegaliteit gesproken.

  Zorro, jij en de PAR lijken mensen te zijn die tegen onze eigen mensen zijn. De vraag is nu waarom blijven mensen zoals jij in de politiek als jullie niet voor onze eigen mensen opkomen maar wel voor de Nederlanders? Wij betalen jullie om voor ons op te komen nota bene.
  Je kunt zeggen wat je wilt van de Nederlanders maar ze zullen elkaar nooit laten vallen zoals sommige Curaçaoënaars sommige zwarte Surinamers dat wel met elkaar doen.
  Zelfs Arubanen laten mekaar nooit vallen.
  Sommige Curaçaoënaars en sommige zwarte Surinamers denken dat ze geaccepteerd worden als ze de tegenstander steunen, de tegenstander die veel sterker is. Dit gedrag is typisch het gedrag van de Bomba’s uit de koloniale tijd. Sommige dingen lijken wel in de genen te zijn vastgeroest en vooral bij bepaalde stereotypes. Jullie worden achter jullie rug hard uitgelachen door iedereen, ook door de Nederlander die jullie nog steeds als goden aanbieden. Dat is pas minderwaardigheidscomplex, je eigen ras verloochen.

 10. @Zorro:

  Ik begrijp je reactie niet. Lees mijn berichten maar eens door en vertel me uit welk bericht er ‘makambahaat’ zou volgen, zoals jij schrijft. Ik heb geen haat tegen makamba’s. Ik zeg alleen: als Bon. de ‘illegale’ Curaçaoenaar eruit gooit, dan mogen wij de illegale makamba eruit gooien. Why not? Dat is toch niet onredelijk?

  Verder ben ik voorstander van open grenzen. Zeker binnen het Koninkrijk.

  En over Rutte: wat heb ik dan gezegd over hem en zijn uitspraken waar ‘makambahaat’ uit zou volgen? Ik begrijp daar niets van! Leg me uit Zorro.

 11. @ etienne Sambo. En dat moeten we zeker veranderen. Weet je hoeveel NL’ers hier al jaren op ‘vakantie’ zijn?

  Jouw minister Wilsoe heeft de laatste welkomstronde voor illegalen gedaan. In al die rijen met illegalen was geen “vakantie”-Nederlander te vinden, omdat er geen illegale zijn. Het waren illegalen uit andere (ei)landen, die hier wonen en werken om veel werk te doen, dat YdK niet willen doen. We hebben die mensen nodig op ons eiland. Het zou me deugd doen, wanneer ik niet steeds na het lezen van jouw reacties en ingezonden stukken moet zeggen “daar heb je hem weer met z’n makambahaat”. Je artikel over Rutte bleek ook al te getuigen van grote onwetendheid en manipulatie van wat hij werkelijk heeft gezegd geheel conform de richtlijnen van de VN. Omdat we zo gemakkelijk vergeten is het goed om te blijven herhalen zoals Wiels dagelijks deed om zijn volk te hersenspoelen.

 12. @etienne sambo, Nee wat ze op Curacao doen is bv meisjes van 20 in het zelfde vliegtuig terugsturen naar Nederland omdat ze bij haar vriendje zal verblijven op Curacao en het preciese address niet weet.. Zulke helden zijn ze op curacao!

  En laten we maar hopen dat NL precies dezelfde eisen zullen gaan stemmen als Curacao nu heeft!!

 13. Jammer voor mijn landgenoot. Dit had de Curacaose politici allang moeten doen. Dan zou Curacao nu niet opgescheept zitten met zoveel Illegalen.Je kan wel zeggen dat die Bonairianen onze broeders zijn maar men moet ook de regels naleven. Wilsoe heeft toen der tijd de deuren wijdopen gezet voor illegalen op Curacao en nu zit Curacao met de gebakken peren. Curacao vol met illegalen waar de burger geen raad mee weet. Over een poos is Bonaire Clean van al die illegalen. Dan kunnen zij een nieuwe start maken. Zolang Curacao geen korte metten durft te maken me dit problematiek blijft ons probleem verder uitdijen. Curacao moet niet proberen de problemen van anderen landen op te lossen maar zijn eigen probleem eerst. Als Nederland zelf het land van Mensenrechten,kei hard optreedt tegen illegalen wat rest Curacao dan om te doen.

 14. Als de mens ophoudt te denken dat de grond waarover wij lopen, op leven en lijden aan de mensheid toebehoord, zal men ophouden met dat ‘wij’ ‘zij’ dit of dat is van ons, niks is van iemand en als je door vroegere omstandigheden per toeval ergens bent beland be glad and don’t b@#% about it. Wees God dankbaar voor life and move on, al dat egoistich geklets is misselijkmakend en dient geen enkel wezenlijk doel.

 15. En de Naieve Bonairianen blijven keer op keer erin trappen. Hulanda stima nosss, jaja ”heel erg zelfs.” Geen wonder dat de dieven daar zeer actief zijn de laatste tijd. Veel werkloosheid, veel woning uitzetting, veel gekken en dwazen die ronddwalen over het eiland en maar stelen. Hulanda stima nos denken ze dan. Ja, Hulanda stima jullie land, strand, zee en klimaat, dat wel.

 16. Het oude verdeel en heers is weer van de koloniale zolder gehaald.
  Houden ze dan nooit hiermee op?
  Groepen tegen mekaar opzetten om met de buit ervandoor te gaan.
  Triest.

 17. Dit moet niet zo.Nederland is bezig valse spel.En dat is om die eilanden uit elkaar te spatten richting olie en gas.Wat ik hier lees,is er geen woord voor.Mensen die altijd samen hebben geleefd,en bij twee referendums laat weten dat ze samen willen zijn,als Antillas restruktura,
  en nou dit.Zelf Bes eilanden zijn geen provincie van Nederland.Mogelijk op papier.Zo gaan wij richting slavernij.Wat in Nederland niet mag,gebeurd wel op de B-eilanden.Maar de beloften van 10-10-10,worden gedeeltelijk uitgevoerd.Straks worden wij weg gejacht zoals de indianen.Mensen wij gaan richting Slavernij terug.Christenen die dit lezen,bid God voor wijsheid voor ons en de regering leiders.Het ruikt Shelllllllllllllllllllllllllllll.

 18. @Bonairuba

  Bij elk “falen” (met dikke vette dubbele aanhalingstekens) van Curacao zich met blijheid vervullen is gewoon zielig! Zich beter doen voelen door lee

  tjah.. wij kunnen het ook niet helpen dat we 10 keer de little league hebben gewonnen, 2 keer wereldkampioen zijn geworden, onze atleten in de top van de wereld horen, onze zangers en muziekanten over heel de wereld touren en muzikale erkenning hebben gekregen, onze spelers het tot de major leagues en t Nederlands elftal hebben geschopt, we wereldkampioenen kickboxers en highflighers in de bodybuilding hebben etc etc

  Voor een klein land als Curacao zijn we er gewoon trots (op).. als het als arrogantie wordt bestempeld.. tjah..

  Van een psychologie site:

  Wrijf jij in je handen als één van jouw collega’s faalt of voor schut staat? Of lach jij in je vuistje als je iemand koffie ziet morsen? Volgens wetenschappers wijst dat op een gebrek aan zelfrespect, want het leedvermaak zorgt ervoor dat jij je beter voelt dan de andere.

 19. @Sjoerd:

  Ik heb het niet over toelatingseisen. Daar gaat het in deze zaak ook helemaal niet om. Het gaat om wat te doen met mensen met een NL nationaliteit die illegaal hier of op Bon. verblijven. Dus als je als toerist komt aanwaaien en na 6 maanden nog niet bent ingeschreven. In Bon. gooien ze je dan eruit. Dat gebeurt op Cur. NIET. En dat moeten we zeker veranderen. Weet je hoeveel NL’ers hier al jaren op ‘vakantie’ zijn? Eruit met die lui! Gelijke monnikken, gelijke kappen toch? Liever heb ik dat er geen enkele vestigingsbeperking bestaat, maar als Bon. (lees: NL) het zo aanpakt, kijk dat kunnen wij ook! Hopelijk komen ze in NL en Bon dan tot bedaren.

 20. Lijkt me een goede zaak. Laat Bonaire blijven wat het is: een relaxed eiland met een fijne sfeer, waar de inwoners graag willen werken en laat de Curaçaoënaars lekker op hun eigen eiland de boel verzieken

 21. Ach kijk, een voorproefje op de wet Toelatingsregeling bla bla bla.

 22. @Peter, Misschien moet de YDK wat minder arrogant doen.. Jullie hebben ons altijd overheerst.. net zoals zgn Nederland met jullie doet doen jullie met ons..
  Daarom ging Aruba uit de NA en daarom hebben wij ook tegen de NA gestemd.. om te verlost te worden van Curacao.. God zij dank!

 23. Geeft te kennen hoe de nieuwe verhouding is tussen de eilanden. We konden het allemaal zien hoe de Bonairianen onze honkbal kinderen hebben uitgejoeld en massaal Puerto Rico hebben toejuicht. Dat de Arubanen ook hier aan meededen was te verwachten. Niets maakt een Arubaan blijer dan het falen van Curaçao of de YdK. Toen Churandy Martina gediskwalificeerd werd in 2008, ging de vlag uit. Toen Wiels vermoord werd, kon de vreugde daar niet op. Maar dat de Bonairiaan ook dit gedrag vertoont verbaasd mij enigszins. (Overigens heeft dit betoog niets met de topic te maken).

 24. @etienne sambo, Je vergeet dat het juist Curacao is die al jaar en dag disciminerende en racistische immigratie beleid heeft naar Nederlanders!!

 25. @ G, Zorro, is dat wat gij wilt dan?

  Ik heb niks te willen in deze. Als Curacao niets wil en Nederland (Bosman) wil dezelfde regels als Nederlanders om zich op Curacao te vestigen, lijkt me dat billijk onder het mom “gelijke monniken gelijke kappen”.

 26. Dit is onverdraaglijk! Die Curaçaoenaar is een Nederlander net als wij dat allemaal zijn. Nu moet het maar hard tegen hard: alle Nederlanders die hier langer dan 6 maanden verblijven en NIET zijn ingeschreven eruit! We kunnen deze toestand niet langer verdragen.

 27. “Is betrokkene een Antilliaan dan dient men zich direct bij aankomst op het eiland binnen 5 dagen naar afdeling Burgerzaken in te schrijven.” zo meldt de overheid op Bonaire

  Dat moet je dus wel doen, anders ben je per definitie “illegaal” denk ik.

 28. Of überhaupt illegaal op de (beide) eilanden, en nu richting de barakken gestuurd op Curaçao, omdat deze faciliteiten op Bonaire niet voorhanden zijn?

 29. Zorro, op 22-07-2013 om 18:17 schreef:
  Is het uitzettingsbeleid nu al in het Caribisch deel van Nederland wel van toepassing en nog niet in Nederland?

  @Zorro, is dat wat gij wilt dan (Leeflang)?

 30. als bewoner van curacao kan je natuurlijk wel illegaal zijn in Nederland of op de BES eilanden.
  dit kan dat je als iemand bent van Columbia of Haiti met een visum voor Curacao maar niet voor Nederland.
  Bewoner van Curacao wil niet zeggen dat je een Nederlands paspoort heb.

 31. Wat erg dat het zover is gegaan, maar ja het eiland wist dit allemaal vantevoren??? Niet te geloven we zijn allamaal broeders van mekaar curacao bonaire Aruba… en dat zullen we allemaal blijven what ever happens!! kan ik meer uitleg hierover?? wat voor doc. heeft men nodig????

 32. Nou, dan weet Curaçao wat ze nu moet doen, Isla de Los Gigantes (oorspronkelijke naam van Curaçao tijdens de Spaanse overheersing).
  Als Bonaire het zo wilt spelen is ook goed. Doen we ook, had Mirna G. destijds gezegd.

 33. Nou, dan weet Curacao wat ze nu moet doen, Isla de los gigantes!

 34. Klinkt hetzelfde als dat er een illegaale amsterdammer in rotterdam is aangehouden…..

  Wat een omgekeerde wereld!!!!! Hoe heeft het zover kunnen komen???? Hadden we dit 5 jaar geleden ooit durven denken,…..?!?!?!!!!

 35. Wahhaha,tja zo gaat het tegenwoordig in de nieuwe Nederlandse gemeente.
  What’s next?

 36. Is het uitzettingsbeleid nu al in het Caribisch deel van Nederland wel van toepassing en nog niet in Nederland?

 37. De essentie van de gepleegde handeling door de bonaireiaanse wetsdienaren is mij niet duidelijk. Nou als men op Bonaire zelfs al overgaat tot het uitzetten van een curacoaenaar is het einde zoek, beetjuuuhhh rare actie joh! Zelfs menig gemeente in NL durft dat niet te doen.

 38. WOW…dat is even een omgekeerde wereld

 39. Dus ook op Bonaire zette ydk uit.. de MAN zal dat wel racisme vinden!