• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Helmin WielsCURAÇAO – Justitie en politie op Curaçao stellen een onderzoek in naar het lekken van informatie naar de media in de zaak-Wiels. Dat gebeurt naar aanleiding van berichtgeving van NRC Handelsblad. De krant meldde vandaag dat enkele Curaçaose politici op de hoogte waren van het plan Helmin Wiels te vermoorden.

De informatie die nu op straat ligt komt volgens de politie rechtstreeks uit het onderzoek. Ingewijden verbonden aan het onderzoeksteam willen geen namen noemen.

Voorkennis
De voorkennis hoeft overigens niet te betekenen dat deze politici de opdrachtgever waren, benadrukken ze in de krant. De betrokkenen noemen de voorkennis illustratief voor de relatie tussen politici en criminelen op het eiland. Eerder al verklaarde Alex Rosaria, partijleider van de regeringspartij PAIS dat de georganiseerde misdaad is geïnfiltreerd in de regering en de publieke sector.

© Novum

12 reacties op “Onderzoek naar lek in zaak-Wiels”

 1. ik heb gehoord dat je er geen knipoogje moet laten vallen bij de NLS

 2. Abraham Mossel, op 22-07-2013 om 13:57 schreef:
  @ Heren van dit forum!,Wel eens over na gedacht dat er een zeer bekend politieke leider tussen deze zogenaamde NLS er’s club woont,en zijn huis nog geen steenworp van de woning van de vermeende moordenaar van Bolle staat??.[…]

  Wie zal het zijn? Hoeveel politieke leiders / lijsttrekkers zijn er op het eiland, acht?

 3. NLS betekent No Limit Soldiers verwijst naar rapgroep van Master P. Deze criminelen begonnen klein in Koraal specht met diefstal, vechtpartijen en baldadigheid en zijn nu uitgegroeid tot overvallers, drugshandelaren en nu ook huurmoordenaars.

  Dit is begonnen met de rapcultuur en zie wat het nu geworden is.

 4. @ Heren van dit forum!,Wel eens over na gedacht dat er een zeer bekend politieke leider tussen deze zogenaamde NLS er’s club woont,en zijn huis nog geen steenworp van de woning van de vermeende moordenaar van Bolle staat??.

 5. Criminelen in de regering, bij het OM, bij het ambtenaren apparaat, kortom we kunnen het zelf.
  Natuurlijk zijn er slimmerikken die aan zullen komen met de mening dat het in Nederland niet beter is.
  Het wordt derhalve tijd dat we zelfstandig ons riool zonder Europeese inmenging kunnen beheren.

 6. Iemand er ooit over nagedacht dat het lekken wel eens opzettelijk zou kunnen zijn ?

  Wanneer alle telefoons van de betrokkenen worden afgeluisterd zouden ze op die manier extra bewijs kunnen krijgen. Dikke kans dat die politici nu geschrokken gaan bellen met de betrokken criminelen, zou het bewijs mooi rond maken in deze zaak.

 7. @ Klaas,
  Precies, waar zijn die brieven en feiten over andere zaken die alle misstanden aan het licht moeten brengen ? Lijkt inderdaad verdacht op veel geschreeuw en weinig wol, zoals altijd bij de PS.
  Of zijn de brieven echt en de personen die er nu over beschikken zijn te bang om ze te publiceren omdat er dan hetzelfde gebeurt als met Wiels ? Wie weet. Jasjes heft zeker een van die brieven in zijn la heeft liggen.

 8. Transparency international zei het al, zelfs de politieke partijen die Transparency International hier wilden hebben (als schaamlap) werkten niet mee met TI. Het is een zootje…

  Citaat…

  “The level of integrity of political parties could not be scored due to a lack of sufficient information and response form the parties themselves. For this reason, political parties are in many ways one of the great unknowns within the integrity system of Curaçao. This should be of particular concern because they elect or appoint members to many of the bodies making up Curaçao’s constitutional system.”

  Geen enkele partij heeft hiertegen geprotesteerd, dus het is een breed verschijnsel.
  Zelfs met TI willen ze niet meewerken en/of antwoorden geven. Maar o wee als iemand zegt dat ze door mafia worden betaald of corrupt zijn!

 9. Als er bewezen kan worden dat diverse politici op de hoogte waren van het feit dat Wiels omgelegd zou worden zijn deze politici mede-schuldig aan de moord en zullen daarvoor te recht moeten staan. Althans in een zichzelf respecterend land !

 10. Waarom is “explosieve” brief die Wiels in 5voud veilig had gesteld nooit gepubliceerd?
  Of was het weer loze politieke retoriek van hem en zijn partij?

 11. Laat justitie en politie maar gewoon door gaan met het onderzoek waar zij mee bezig zijn,daders en opdrachtgever ontmaskeren,of is dit weer een afleidingsmanoeuvre door figuren ( die nu warme voetjes aan het krijgen zijn ) om het onderzoek tegen te werken zoals laatst vermeld werd in de kranten “er zijn mensen uit de politiek die de zaak Wiels aan het tegenwerken zijn”. En wat betreft lekken dat schijnt hier op Curacrim heel normaal te zijn, dus daar hoeft niemand zich druk over maken.Ook de lekende Gerrit de Raaf niet.
  EN HET VOLK BLIJFT IN DEZE CRIMINELEN DIE AAN DE MACHT ZIJN GEKOMEN DOOR FRAUDELOOSE VERKIEZINGEN GELOVEN,OMDAT DEZE FRAUDEURS DE FEITEN ANDERS DOEN VOORKOMEN DAT ZE IN WERKELIJKHIJD ZIJN.

  EN DEZE HUIDIGE POLITICI BLIJVEN HUN EIGEN VOLK EN EIGEN AANHANG,BELAZER, BELIEGEN EN BEDRIEGEN, totdat zij van het politieke toneel zijn verdreven

 12. Ook binnen het OM heeft de maffia en politieke partijen invloed… (net zoals nu binnen de VDC).