• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Foto Novum: Mark RutteCURAÇAO – Premier Mark Rutte bracht als onderdeel van zijn werkbezoek aan de Caribische Koninkrijksdelen, vrijdag een bezoek aan Sint Eustatius. Hier hield hij in het National Development & Investment Summit een toespraak waarin samenwerken binnen het Koninkrijk de leidraad was.

“Wat ik in dit startjaar van de viering van 200 jaar Koninkrijk tot mijn genoegen constateer, is dat die manier van werken, van samenwerken, ook nu weer wordt gevolgd. Het barst werkelijk van de initiatieven”, zegt Rutte. Hij noemde de volgende punten op:
– Om te beginnen komt er een gezamenlijke Kamer van Koophandel voor alle Caribische delen van het Koninkrijk. Een prima besluit.
– Eerder dit jaar was er op Curaçao de koninkrijksbrede conferentie over een gezamenlijke strategie in de richting van de groeimarkten in Latijns-Amerika. Nog zo’n veelbelovend initiatief, dat folluw up verdient.
= Vandaag ontmoeten we elkaar op dit symposium waar u het ene na het andere mooie project voorbij hebt zien komen om de lokale economie van Statia een boost te geven.
– Zelf ben ik deze week door deze regio gereisd met een delegatie van vooraanstaande Nederlandse ondernemers. Het zijn allemaal mensen die kansen zien om hier nieuwe, of nog meer zaken te doen. Kansen die ze samen met u en de mensen op de andere eilanden willen verzilveren.
– En tot slot is er eind november in Den Haag voor de zeventiende keer het congres ‘Zaken doen in het Koninkrijk’, dat dit jaar helemaal in het teken staat van 200 jaar Koninkrijk. U bent natuurlijk allemaal van harte welkom.

Werkbezoek
De premier was met een handelsdelegatie van 13 juli tot en met zaterdag op werkbezoek in het Caribische gedeelte van het Koninkrijk. Hij begon zijn bezoek in Aruba waarna hij Curaçao, Bonaire, Saba, Sint Eustatius bezocht. Zaterdag bezocht hij ter afsluiting van zijn werkbezoek Sint Maarten. Bij alle bezoeken aan de eilanden legde Rutte de nadruk op samenwerking binnen het Koninkrijk en samen economisch vooruit komen.

Toespraak Van Minister-president Mark Rutte Tijdens de National Development & Investment Summit Op St.e…

www.versgeperst.com