• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Helmin WielsCURAÇAO – Enkele Curaçaose politici en hun omgeving waren op de hoogte van het plan om politicus Helmin Wiels te vermoorden. Justitie op Curaçao heeft daar aanwijzingen voor gevonden, zeggen betrokkenen bij het onderzoek tegen NRC Handelsblad.

 
De ingewijden willen geen namen noemen. Bovendien hoeft voorkennis niet te betekenen dat deze politici de opdrachtgever waren, benadrukken ze. De betrokkenen noemen de voorkennis illustratief voor de relatie tussen politici en criminelen op het eiland.

Gerrit Schotte
In het moordonderzoek is bijzondere aandacht voor de breuk tussen Wiels en toenmalig premier Gerrit Schotte van vorig jaar. Schotte kwam eerder in opspraak door banden met de Italiaanse maffia en een van witwassen verdachte man uit Sint Maarten. Hij werd eerder genoemd in het onderzoek naar de liquidatie van Wiels.

Uitvoerders
De uitvoerders van de moord op Wiels zijn vermoedelijk leden van de straatbende NLS uit Willemstad. Zij voeren volgens NRC huurmoorden uit en zouden ook actief zijn in Nederland, waaronder Zoetermeer. Daar werd eerder een man aangehouden die een mogelijke betrokkene bij de moord op Wiels zou hebben omgebracht.

Moord
Wiels won oktober vorig jaar met zijn parij Pueblo Soberano de verkiezingen. Op 5 mei werd hij iets voor 17.00 uur doodgeschoten op het strand van Marie Pampoen.

© Novum

18 reacties op “‘Politici op de hoogte van moordplan Wiels’”

 1. Beste Peter, wij kennen de niet te beschadigen politici en wij kennen de politici die zo crooked zijn als de pest. Eén voordeel hier is dat de “onkreukbaren” op één hand te tellen zijn, dus het is zelfs voor de meest simpellen een kwestie van tot vijf kunnen tellen.

 2. @Peter Bon, Indien het OM haar werk niet goed doet maakt een corrupte politici niet minder schuldig!

 3. Het wordt tijd dat er een eind komt aan vage verdachtmakingen. het beschadigd ieder een van de groep die zich politici noemt en dat kan eenvoudig weg niet.
  Namen noemen om verdere schade aan onschuldigen te voorkomen is beslist nodig.

 4. @ Ed,Je hoord mij nergens zeggen dat het het meisje Wilsoe is.dat weet mijn tipgever niet en ik ook niet,het eenigste wat wel bekend is “ook bij politie”is dat er een vrouw (of verklede man ) achter het stuur zat.

 5. @ A. Mossel,
  Dus dat meisje van Wilsoe zat achter het stuur. Vraag is waar is ze nu ? Ze wordt waarschijnlijk beschermd door familie en zal ergens verstopt zitten op het eiland. Ze wordt gezocht door politie en ……..(maffia ?)

  @Sambil
  Let maar op als dat vrouwtje gevonden wordt en van wie ze familie is.

 6. De uitnodiging van Wilsoe aan Wiels om samen een visje te eten bij Marie Pampoen waar Wilsoe uiteindelijk zonder bericht niet kwam opdagen en waar Wiels op die afgesproken tijd het leven liet, blijft natuurlijk intrigeren.

 7. @Sambil, Wilsoe laat zich zelf betalen en voor het karretje spannen door dezelfde mensen van de maffia.. met als dieptepunt de brief naar Hillary Clinton voor het geld van Dos Santos.

  We mogen echt God dankbaar zijn dat bv een Jamaloodin geen president van de Bank is geworden..

 8. @ Ed, De bestuurder van de vluchtauto die betrokken was bij de moord op Wiels was een vrouw,is mij voor 100% verzekerd door een getuige die op het terras van het restaurant stond aan de kant van het parkeer terein (uitgang,uitzicht nog geen 5 meter).

 9. Hoeveel millimeter zijn we nu dichter bij de dader c.q. de opdrachtgever gekomen?

 10. @Ed, Chaffeur was toch Bolle?

  Aangezien nu elke politici een verdachte is stel ik voor dat we de Staten en de regering naar huis sturen en alle politieke partijen verbieden totdat deze zaak is uitgezocht en de daders in Jail zitten.. tevens kunnen ze dan de zaak mbt overheids nv’s onderzoeken zoals aqualectra en betalingen aan Cova mbt indienst nemen van 200 personen..

 11. @Ed, dhr. Wilsoe en zijn familie heeft helemaal niets hiermee te maken. Het was een afleidingsmanoeuvre van de maffia om de zaak te verwarren. Gelukkig is men hier niet ingetrapt. Zo zie je maar hoe ver de tentakels van deze mensen reiken, ze zitten verweven in bijna alles. Ze betalen iedereen om leugens te verspreiden.

 12. De schuldigen cq. geldschieters moeten snel opgepakt worden want dit gaat geheid uit de hand lopen.
  MFK-leden bedreigden hem openlijk via facebook en de media.
  Amparo schijnt zelfs over de radio gezegd te hebben dat hij Wiels vermoord voordat Wiels hem vermoord.

  Op Curaçao weten velen niet wat politiek inhoudt. Ze denken dat politiek een verrijkingsspelletje is over de ruggen van de belastingbetaler etc.
  Ze begrijpen niet dat ze daar zitten om de bevolking te dienen in plaats van zichzelf, familie, en vrienden.

 13. Poltici die voorkennis hadden ,hadden toch de burgerlijke en wettelijke plicht om dit bij de justitiële instanties te melden. Het feit dat ze dat niet gedaan hebben, maakt ze toch al strafbaar? ( nog afgezien van het feit dat die politici de verdenking op zich laden van betrokkenheid/ medeplichtigheid). Ik ben benieuwd wat er met bepaalde politici staat te gebeuren. Er schieten mij nu wel een paar namen te binnen. Wil Curacao ooit aan de betere hand geraken dan kan het OM nu een unieke,cruciale rol spelen. Ik hoop echt dat ze doorpakken. Het volk zal het OM dankbaar zijn.

 14. Waar is dat meisje van Wilsoe, dat ook in de wagen zat ten tijde van de moord ? En ja het is familie van…..
  Zij is een belangrijke schakel in het hele proces en kan precies vertellen hoe de vork in de steel zit.
  En waar is de chauffeur van de wagen ?

 15. alle politici die betrokken zijn moeten opgepakt worden en het onderzoek dossies op moord van helmin wiel moeten ook gepubliceerd worden voor mijn volk curacao. zo niet moet mijn volk maar krachten bijeen bundelen zodat alles bekend wordt

 16. Zonder politieke kleur te bekennen had de MFK en dan met name Gerrit Schotte alle belang bij het uitschakelen van WIels.

  Allereerst omdat Wiels in populariteit Schotte steeds verder gingen overtreffen.

  Ten tweede omdat Wiels de stijd met de corruptie wilde aanbinden, waar de Movemientu Forsa Korupshon natuurlijk niet van gediend was. Hun belangrijkste geldschieter, de louche dos Santos, was de eerste die Wiels zou gaan aanpakken.

  En ten derde heeft Wiels Schotte herhaaldelijk (en met goede argumenten) persoonlijk aangevallen waardoor de MFK leider ongewtijfeld zeer gepikeerd geraakt is.

 17. Waarom verbaasd met dit niets.. Meerendeel van de politici zouden al zo’n strafblad hebben dat ze in elk ander land als criminele organisatie zouden worden gezien. De vage vriendschappen met criminelen zijn bekend en ja dood voor Wiels was beter voor iedereen. Achteraf waren de reacties van de politici niet zo erg heftig..

 18. en nu maar wachten wie het het meest ontkent.
  iemand die een afspraak had, iemand waar er dagelijks contact mee was.
  hadden we maar een goede VDC gehad die hadden kunnen infiltreren bij die groep.