• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Foto AFP: Joran van der SlootCURAÇAO – Joran van der Sloot heeft geen lagere straf gekregen voor de moord op Stephany Flores. Het hooggerechtshof in de Peruaanse hoofdstad Lima hield in hoger beroep vast aan zijn eerdere veroordeling tot 28 jaar cel, zo werd gisteren bekend.

 
Van der Sloots advocaat, Máximo Altez, wilde dat zijn cliënt een forse strafvermindering zou krijgen omdat er volgens hem fouten zijn gemaakt in de zaak. Ook vindt hij dat Van der Sloot een lagere straf verdient omdat hij de moord op de Peruaanse Stephany Flores heeft bekend en berouw toonde.

Beslissing
Ze haten van der Sloot hier”, zei Altez voor aanvang van het hoger beroep dat op 29 mei van start ging. De beslissing van het hof zou aanvankelijk binnen 30 dagen worden genomen, maar dit liep vertraging op. Altez heeft nu zijn hoop gevestigd op het Inter-Amerikaanse Hof voor de Mensenrechten, dat Peru moet dwingen de zaak in zijn geheel over te doen.

Straf
Het is overigens nog maar de vraag of Van der Sloot 28 jaar in Peru in de gevangenis moet zitten. Zo kan hij kan na negen jaar een verzoek indienen voor voorwaardelijke vrijlating, waardoor de 25-jarige Van der Sloot op z’n 34ste vrij zou kunnen komen. Ook kan hij door werk en studie voor elke dag dat hij vastzit een dag aftrek krijgen waardoor hij zijn straf aanzienlijk kan terugbrengen.

Natalee Holloway
Als zijn celstraf er in Peru opzit wordt hij hoogstwaarschijnlijk uitgeleverd aan de Verenigde Staten, waar hij terecht moet staan voor afpersing van de moeder van de vermiste tiener Natalee Holloway. Hij vroeg haar een kwart miljoen dollar voor informatie over de verdwijning van haar dochter. Hij kreeg uiteindelijk een tiende daarvan, waarmee hij vertrok naar Peru. Daar bracht hij eind mei 2010 Flores om het leven.

© Novum

5 reacties op “Hof houdt vast aan 28 jaar cel voor Van der Sloot”

 1. Opgeruimd staat netjes !
  Tot over 28 jaar Joran !
  En dan door naar de VS !
  Ayoooooo

 2. @ Tito. veel ydk in peruaanse en dominicaanse gevangenissen.. veel heeft het spans niet geholpen.

  Dat zijn de armoedzaaiers die geen geld hebben, joh.

 3. @Zorro, veel ydk in peruaanse en dominicaanse gevangenissen.. veel heeft het spans niet geholpen

 4. Ook hier is aangetoond, dat de kennis van Spaans grote voordelen heeft.

 5. De hele wereld is beter af met Joran achter de tralies en is daarom het Peruaanse Hof dankbaar voor hun beslissing.