• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Foto Novum: Mark RutteCURAÇAO – Sint Maarten moet werk maken van het terugdringen van corruptie, fraude en machtsmisbruik. Dat heeft premier Mark Rutte gisteren gezegd tijdens zijn bezoek aan het eiland. “Het is belangrijk dat St. Maarten laat zien dat het in staat is orde op zaken te stellen. Over integriteit mag geen twijfel bestaan.”

Rutte heeft gouverneur Eugene Holiday gevraagd voortdurend te rapporteren over de voortgang van de aanpak van de integriteitsschendingen op het eiland. De internationale anticorruptieorganisatie Transparency International heeft op verzoek van minister-president Sarah Wescot-Williams van Sint Maarten een onderzoek ingesteld naar de kwaliteit van het bestuur. Dat gebeurde eerder ook op Curaçao.

Onderste steen
Rutte liet in maart al weten naar aanleiding van berichten over corrupte politici dat de onderste steen boven moet komen op Sint Maarten. Zo zou een politicus in opdracht van de minister van Justitie op Sint Maarten geld hebben opgehaald in ruil voor vergunningen van een bordeel.

Zeggenschap
Nederland heeft geen directe zeggenschap over Sint Maarten, dat een zelfstandig land is binnen het koninkrijk. Wel kan bij ernstige financiële problemen of inbreuken op de rechtsstaat worden ingegrepen.

© Novum

5 reacties op “Rutte hamert op aanpak corruptie Sint Maarten”

 1. Hij had net zo goed aan de internationale vereniging van inbrekers kunnen vragen of ze op wilden houden met inbreken, was net zo succesvol geweest.

  Corrupte politici houden niet op met corrupt zijn omdat je het ze zo vriendelijk vraagt. Men houdt pas op wanneer ze EN gepakt worden EN veroordeeld En daarna geen kans meer krijgen het nog een keer te flikken.

  Anders gaan ze gewoon door waar ze mee bezig zijn. De illusie dat ze echt iets om anderen geven is alleen dat………………….een illusie.
  Het zijn egoïsten, puur alleen bezig voor het eigen gewin. Ikke ikke ikke en de rest kan stikken.
  Het wordt tijd dat we dat omdraaien.

 2. @Hypocriet.. er is overal corruptie.. op alle eilanden, ook Nederland en ook in Europa. De laatste maanden waren het vooral de VVD’ers die in het nieuws kwamen mbt corruptie.. dus idd hypocriet, ook al bedoel jij het niet zo..

 3. Sxm zonder corruptie binnen het huidige systeem is mission impossible. De enige drijfveer voor mensen op Sxm om in de politiek te gaan is om zich rijk te kunnen stelen.

 4. Waarom sei Rutte niets hierover toen hij op Curacao was waar regering Schotte 10 keer ergers was dan SXM? Waarom niets zeggen tegen Asjes die hieraan meedeed en zowiezo als een track record van corruptie heeft?

 5. Ook Sint Maarten gebruilkt Transparancy International dus, net als Gerrit Schotte op Curacao, om een rookgordijn op te werpen.

  Ook op Curacao ging de corruptie gewoon door terwijl het publiek de indruk moest krijgen dat de corruptie nu werd aangepakt.

  Met als gevolg Gerrit Schotte die een lege schatkist achterliet na 2 jaar feestend en belastinggeld verbrassend over de wereld te zijn getrokken.