• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Foto buzzaldrin.com: Buzz AldrinCURAÇAO – De Amerikaanse astronaut Buzz Aldrin, de tweede man op de maan, gaat het ruimtevaartbedrijf SXC (Space Expedition Corporation) helpen. Aldrin wordt lid van de raad van advies. SXC wil over ruim een jaar zijn eerste commerciële ruimtevluchten uitvoeren vanaf Curaçao.

Dat heeft de Nederlandse onderneming vandaag bekendgemaakt, zo meldt de Volkskrant. “Onze techneuten hebben verstand van techniek, maar zijn nooit in de ruimte geweest. Aldrin is de enige bij ons die daar iets over kan vertellen”, legt een woordvoerster van het bedrijf uit. Het is de bedoeling dat Aldrin maandelijks gaat overleggen met de andere adviseurs, Peter Hartman van Air France-KLM en generaal b.d. Dick Berlijn. Daarvoor komt Aldrin in september waarschijnlijk naar Nederland.

Oudste mens
Aldrin krijgt geen salaris voor zijn adviezen, maar SXC sluit niet uit dat de 83-jarige Amerikaan mee naar de ruimte mag. In dat geval zou Aldrin de oudste mens ooit in een baan rond de aarde worden.

Ruimtereis
Ongeveer 250 mensen hebben een kaartje voor een ruimtereis gekocht, zegt SXC. De tickets kosten ongeveer 90.000 dollar per stuk. Voor de vluchten laat SXC een nieuw ruimtevaartuig ontwikkelen, de Lynx. Het toestel moet in de loop van 2014 worden opgeleverd. Als de proefvluchten goed gaan, kan eind 2014 of begin 2015 de eerste klant naar de ruimte, hoopt het Nederlandse bedrijf.

Voet op de maan
Aldrin zette in de nacht van 20 op 21 juli 1969 voet op de maan, kort na collega Neil Armstrong. In november 1966 was Aldrin ook al in de ruimte. Toen maakte hij als zesde mens ooit een ruimtewandeling.

Foto: buzzaldrin.com

2 reacties op “Buzz Aldrin helpt ruimtebedrijf SXC”

  1. Is meneer Aldrin nou project “duwer” of “trekker” ? Maakt in feite ook niet echt wat uit, hij zal wel betaald worden vanuit de pot verkochte reizen die toch nooit worden uitgevoerd ! Kan afsluiten met “proof me wrong”.

  2. Hij wil dit hij wil dat. Heeft men wel aan de Curaçaose bevolking gevraagd wat zij wil?
    Curaçao zal een stukje landingsbaan moeten opofferen aan dit gedoe, met alle gevolgen van dien voor het voortbestaan en veiligheid van onze eigen luchtvaart.