• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

asiel thumbCURAÇAO – Stichting Dierenbescherming Curaçao (SDBC) heeft de leiding van Servisio di Kontròl i Seguridat (SKS) laten weten niet langer de verwaarloosde dieren op te kunnen nemen. De reden is dat het financieel slecht gaat met de organisatie. SKS plukte tot voor kort dieren van de straat voor in het asiel.

Er waren afspraken gemaakt met de SKS, dat zwerfdieren voor opvang aan het asiel geboden konden worden. De Dierenbescherming krijgt geen structurele bijdrage meer van de overheid. De organisatie is echter wel geld kwijt aan verzorging, voedsel en opvang van deze straathonden en –katten. “Gezien de financiële precaire situatie kan de organisatie dit niet langer voortzetten”, melden de dierenvrienden. “De Dierenbescherming zet alle zeilen bij om het dierenasiel in stand te houden. De economische crisis laat zich sterk voelen in de boekhouding. Het aantal donaties en sponsoren is drastisch teruggelopen.”
Asiel 2
Subsidie
“Voor het jaar 2011 had de overheid de Dierenbescherming wel een ton aan subsidie in het vooruitzicht gesteld, maar dit geld is ondanks herhaald aandringen en achtereenvolgende beloftes nooit overgemaakt. Voor 2012 en 2013 is de subsidieaanvraag onder opeenvolgende regeringen zelfs botweg afgewezen. Alleen voor de klachteninspecteur is er subsidie, maar dat geldt alleen voor die specifieke taak”, legt de Dierenbescherming uit.

Bezuinigingen
Ook het asiel is niet ontkomen aan bezuinigingen. Het dierenasiel is afgeslankt tot een capaciteit van 40 honden en 30 katten om overbevolking te voorkomen. Ook is daardoor meer ruimte gecreëerd voor het pension waar huisdieren, tijdelijk en tegen betaling, ondergebracht kunnen worden.

Asiel 1

6 reacties op “Dierenbescherming in geldnood door crisis”

 1. Doordat ik geboren en getogen ben in Nld en alleen via de webside kontakt heb gehad met dierenasiel curacao, hoop ik dat jullie toch verder kunnen.

 2. En in de eerste zin van Irene geeft zij precies aan waarom je je huisdier vooral niet naar dit pensioen moet brengen.

 3. Een groot deel van de oplossing zal gewoon zijn, dat we beter met onze huisdieren omgaan en niet dumpen voor welke reden dan ook. Het lijkt erop alsof de sterilisatieprojecten geen vruchten afwerpen, maar dat is natuurlijk niet waar. Hondenbezitters (te veel) laten de natuur z’n gang gaan en schiet de vermindering van straathonden niet echt op. Lekker makkelijk om de eigen verantwoordelijkheid op de Dierenbescherming af te wentelen.

 4. het pension bracht niet genoeg op om de onkosten van voeding en personeel te dekken. Daarbij kwamen er zoveel zwervers binnen dat het asiel die zelf niet kon opvangen en dus naar het pension moesten. Het was geen vrijwillige keuze, maar eerder een noodzaak.
  Handig om vanaf de zijlijn commentaar te geven, misschien eens komen kijken en zelf de handen uit de mouwen steken om te helpen.

 5. Meer ruimte voor het pension? Nog niet zo lang geleden was het korte antwoord dat er geen pension meer was. Punt. Weg inkomsten van duizenden guldens.

  Hopelijk heeft het asiel ingezien dat dit geen goede beslissing was en is er nu weer een mogelijkheid om je huisdieren in je vakantie onder te brengen in het pension.

 6. de crisis die ontstaan is op Curaçao, zijn het beleid van de laatste 2.5 jaar van een regering met ongeschoolde figuren en zakkenvullers,maar ja het volk heeft ze zelf gekozen, deze losers, dus wie ze kont brand moet op de blaren zitten,de roep om Gerrit de Raaf,Hakim,Jamaloodin,Constancia,Cooper,Asjes de macht te geven zal over een jaartje of twee echt helemaal zijn verdwenen,dan liggen niet alleen de HONDEN en KATTEN aan het gas maar wij zelf ook!