• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

MFK-leiderCURAÇAO – MFK-Statenlid Gerrit Schotte vindt het terecht dat een onderzoek naar hem door het Hof, is afgewezen’. Dat meldde de MFK gisteravond in een persbericht. De politieke beraadslagingen en de besluitvorming in de Ministerraad maken nu geen onderdeel uit van de enquête.

Schotte kan de goedkeuring van een onderzoek naar de vennootschapsrechtelijke aspecten van de besluitvorming door het Hof billijken, op voorwaarde dat de politieke beraadslagingen en besluitvorming buiten het onderzoek blijven. De oud-premier: “Het Hof geeft impliciet aan het met mij eens te zijn op dit punt”. En: “Een civiele enquête is niet de juiste plek voor verantwoording van politiek beleid.”

Verantwoording
Schotte onderstreept dat hij in principe voor verantwoording van zijn politieke keuzes is: “Transparantie en het afleggen van verantwoording zijn voor mij als politicus de kern van mijn functioneren. Over de politieke keuzes die destijds zijn gemaakt, wil ik te allen tijde verantwoording afleggen tegenover het parlement en de bevolking, maar dit onderzoek is daartoe niet de juiste manier.”

Doorgeefluik
“Het Hof heeft zich niet laten gebruiken om het onderzoek te laten fungeren als een politiek drukmiddel. Dat zou zeer gevaarlijk zijn voor de democratie en de politiek. De Fundashon Akshon Sivil heeft geprobeerd het Openbaar Ministerie in te zetten als een soort doorgeefluik voor politieke doeleinden. Gelukkig gaat het Hof daarin niet mee”, aldus Schotte.

22 reacties op “Schotte eens met beslissing Hof”

 1. De directie bestuurt, de raad van toezicht houdt toezicht op de directie en de aandeelhouder mag eens per jaar, aan de hand van de resultaten zeggen wat hij er van vindt.
  Hier zijn grote delen van de directie buiten spel gezet, de raden van toezicht speelden voor directie en de aandeelhouder liep met zevenmijlslaarzen door de porcelijnkast, links en rechts orders uitdelend. Dat heeft met wanbeleid te maken en niet met politiek. Ik vrees dat de rechter Schotte hiervoor niet heeft gevrijwaard.

 2. Wat Sjoerd, op 18-07-2013 om 13:27 zegt is min of meer de spijker op z’n kop. De statutenwijziging met betrekking tot de overheid NV’s is minder verstandig geweest. Te veel politieke invloed op de economische pijlers van Curaçao zorgt er voor dat de politieke discussie niet alleen in De Staten wordt gevoerd, maar ook in de boardroom. Focus verschuift daardoor terwijl er maar één ding van belang is voor een onderneming, ook voor een overheid NV, en dat is – sterk gechargeerd – winst maken!

  ….en dan heb ik het nog niet eens gehad over de totale economische macht op Curaçao, geconcentreerd bij een bepaalde groep mensen….

 3. Ik heb de link van dit artikel doorgestuurd naar de heer Huub Willems die het onderzoek naar de overheids NV’s gaat doen die dankzij Gerrit Schotte nu bijna failliet zijn.

  Als bijlage heb ik het hele dossier van Frente/Akshon Sivil over Schotte bijgevoegd zodat de heer Willems weet welke corrupte onbenul achter de puinhoop zit die hij aan gaat treffen.

 4. Ik denk dat Gerrit Schotte een goede graadmeter is voor het streven naar onafhankelijkheid van Curacao. Zolang onopgeleide corrupte figuren als Schotte in het parlement kunnen komen, of zelfs partijen erin slagen om een dergelijke mafioos op de kieslijst te krijgen, is Curacao nog ver verwijderd van het moment dat het los van Nederland kan.

 5. Tula & Karpata, je hebt gelijk maar de gemiddelde stemmer op de MFK komt uit de mondi en heft als enige opleiding 3 danslessen en hooguit het diploma veterstrikken.

  Schotte weet dat hij zijn stemmen moet halen bij de intellectueel onontwikkelden die geloven in zijn populistische prietpraat en die in ruil voor een fles Red Label of een belkaartje hun stem geven.

  Ik kan het ze niet eens kwalijk nemen. Schotte heeft een hekel aan zijn kiezers maar is een goed acteur en laat dat niet blijken. Hij omringt zich liever met presidenten en acteurs en deze egotripper had zelfs een prive fotograaf in dienst genomen om dat allemaal vast te leggen voor zijn Facebook pagina.

  Veel erger is dat het lieden die wel opgeleid zijn en weten hoe mafioos de MFK is de partij steunen in ruil voor vette pastechis. Beste voorbeeld daarvan is Stella van Rijn, die zich nog steeds doodschaamt voor haar bekentenis dat ze lid is van de MFK maar dat wel over had voor haar riant betaalde luizebaantje als secretaries generaal waar ze volkomen ongeschikt voor is.

 6. Ik blijf me verbazen dat op deze site, zo goed als alle reacties op Gerrit Schotte negatief zijn. Als ik andere media moet geloven dan is deze corrupte boef nog steeds bijzonder populair onder de lokale bevolking.
  Onbegrijpelijk dat dit trieste mannetje nog steeds een rol in de politiek mag spelen.

 7. kunnen we deze voetnoot in onze geschiedenis niet gewoon negeren, moet onze geschiedenis straks worden opgeleukt worden met onze eerste PM zit in de gevangenis.

 8. @B Claymond, De mensen die op hem stemmen zijn nog een grotere schande..

 9. Je zal maar de zoon van Gerrit Schotte wezen en hier lezen wat je vader voor een mafiafiguur is.

 10. de dure advocaat van Schotte moet zijn cliënt maar eens inlichten wat de taken zijn van een enqueteur en hoe ver deze zich kunnen uitstrekken. Zo gemakkelijk zijn Schotte en kornuiten er nog niet van af!

 11. De opdracht aan Mr. Willems is dusdanig ruim gesteld dat indien mocht blijken dat bepaalde personen een criminele rol hebben gespeeld bij deze overheidsbedrijven Willems deze personen in zijn onderzoek mag betrekken. Gezien het juridische verleden van Prof. Willems gaat dat dan ook zeker gebeuren. Valse hoop van onze ongeletterde crimineel S..
  Schotte begrijpt de beslissing van de rechter niet. (zal dat aan zijn opleiding liggen?).

 12. zowiezo wordt er elke keer weer bewezen dat we de overheids Nv’s en politiek van elkaar moeten scheiden.. De politiek moet geen mensen van het RVC kiezen.. dit systeem werkt gewoon niet… Misschien kan de PAIS hier wat aan doen?

 13. @B. Claymont,

  goede samenvatting, klopt als een bus…..
  hoe zou het komen dat hij met al deze vergrijpen nooit gepakt is?
  klasse justie?
  De juiste schoonvaders uitzoeken?
  Gewoon domme pech voor de sameleving?
  In iedergeval nemand komt weg met zo een strafblad.
  Het Tij zal keren!!!!

 14. Is hier eimand geinteresseerd in de mening van een mislukte MAVO scholier, met een lijst veroordelingen lang genoeg om de Weg naar Westpunt mee te bedekken?

  Ik blijf het genant vinden voor Curacao dat zo iemand hier in de Staten zit in plaats van in Bon Futuro.

 15. Je kan weer lezen en merken dat Gerrit de Raaf de mav 3 niet heeft afgemaakt,weer pathologische leugens verspreiden en de boel proberen om te draaien om te laten zien dat hij zo’n eerlijke jonge is, Schotte vergeet een ding,er zal aan getoont worden dat er wanbeleid is geweest en gepleegt, hier voor zal hij en zijn twee mede verantwoordelijke verklaring onder ede moeten afleggen in deze verklaringen zullen zij hoogstwaarschijnlijk vervallen onder de meineed wet,en dan help zijn onschendbaarheid als parlimentary ook niet meer.Er zijn presidenten genoeg die na hun verlies van hun onschendbaarheid alsnog wereden veroordeeld met zware straffen,zoek in GOOGLE. Hoop dat de heer Willems zijn werk naar behoren kan doen en zich niet laat intimideren door een stelletje gangsters.

 16. Gerrit zat hem kenneljjk te knijpen. Maar hij heeft gelijk, de rechter moet geen politiek onderzoek doen. Iets heel anders wordt het als de aandeelhouder (In de persoon van Schotte destijds) dwars over de RvC is heen gelopen met instructies. Het lijkt me dat -als dat verkeerd uitpakt- de Commissarissen toch iets uit te leggen hebben. Zij hadden dan de directie tegen deze instructies van de aandeelhouder moeten beschermen. Kan best zijn dat hun falen ze stevig wordt aangerekend. Gerrit heeft zijn commissarissen er fijn ingeluisd..

  Het goede aan deze zaak is, dat bij vervolgpogingen van de politiek om deze bedrijven uit te kleden, iedereen wel twee maal zal nadenken.

 17. MAVO Gerritje is het eens met het Hof.
  Dat zou best nog een keer kunnen veranderen beste man.

 18. Waar was overigens die transparantie van Schotte toen Helmin Wiels hem schriftelijk vroeg naar een lange lijst benoemingen van MFK aanhangers in hoge overheidsfuncties?

  Daar is nog steeds geen antwoord op gegeven. Zou dat wellicht iets te maken hebben met het feit dat de byside van Schotte, weer een telg uit de beruchte van der Dijs familie, een reeks commisariaten heeft gekregen?

 19. Ik denk dat Gerrit Schotte zichzelf al genoeg beschadigd heeft met zijn veelwijverij, diplomafraude, verzekeringsfraude, creditcardfraude, dodelijk verkeersongeluk met grove schuld, dirty deals met zijn louche schoonvaders Salas en van der DIjs, banden met de Italiaanse mafia die op zijn rekening heeft gestort, genant belastinggeld verkwisten aan peperdure reizen, idem dito aan een idiote gepantserde auto en en een leger lijfwachten, een reeks faillissementen en ga zo maar door.

  Schotte is een schande voor het eiland.

 20. Wat een lef, en wat een keuze van woorden….

  Dat geeft eens te meer aan;
  “The whole problem with the world is that fools and fanatics are always so certain of themselves, but wiser men so full of doubts.”

  Helaas helpen dit soort personen het (ei)landje CUR niet vooruit.

 21. En Gerritje maakt er weer een ander verhaal van…

  Nee Gerritje jouw corruptie zal op jou worden aangepakt!

 22. Maar waarom dan een persbericht van het MFK?