• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Sint_Jorisbaai_02CURAÇAO – Een grote brand heeft afgelopen nacht een einde gemaakt aan het windsurfdorp op Sint Jorisbaai. Dat meldt Radio Hoyer 2. Het dorp is een initiatief van Fundashon Sint Jorisbaai en in vijf jaar tijd opgebouwd. Doel van Fundashon Sint Jorisbaai is lokale kinderen bekend te maken met de watersport.

Voorwaarde is dat de kinderen goede resultaten op school hebben en dan kunnen ze gratis van de wind- en kitesurfmaterialen gebruik maken. De Fundashon wil kinderen op die manier motiveren hun best te doen op school en actief met watersport bezig te zijn.

Schade
Penningmeester Martijn Mouthaan geeft aan dat er redelijk wat surfspullen lagen opgeslagen, maar vindt het moeilijk een schatting van de schade te geven. Dit komt ook omdat veel spullen geschonken zijn aan de Fundashon. Een gemiddelde windsurfset kost duizend gulden en daarvan lagen er volgens Mouthaan zeker twintig opgeslagen en dan komt daar de emotionele waarde ook nog bij. Het Endless Summer Sport Festival van 1, 2 en 3 augustus gaat desalniettemin door volgens Mouthaan: “We laten ons niet zomaar uit het veld slaan.”


Martijn Mouthaan in gesprek met Rick Hart

17 reacties op “Windsurfdorp Sint Jorisbaai afgebrand”

 1. @ Ergernis,

  Het is mij duidelijk dat je er nog nooit bent geweest !

  Wanneer dat namelijk wel het geval was geweest had je gezien dat de bergen afval, die jouw lieve YDK daar hebben neergedonderd, ophouden bij het water (schoongemaakt door de surf vrienden) en vogels ??
  Welke vogels bedoel je in hemelsnaam ?
  Die op de bergen met afval leven ?

  Als je niets zinnigs te melden hebt…………………doe het dan ook niet.

 2. hennie,
  Wat bij jij een simpele ziel zeg ,,, Als het ” surfparadise” al jaren een trek pleister is voor iedereen , jong en oud makamba,s en YDC , jij dit even af doet met opmerkingen als ” stapel brandhout ,past niet in een natuurgebied ” enz. dan zou ik je aanraden eens te gaan praten met de mensen die dit al jaren op de been houden,, Denk dat je dan wat minder van deze opmerkingen zou maken !!!! Iemand die er zulke denkbeelden op na houd ,zou het in band kunnen steken !!!

 3. @ Korsou Gangsta, op 18-07-2013 om 14:52 schreef:
  Was dit geen makamba plek? Hoeveel YDK kwamen er?

  Misschien was het wel een makamba plek. Maar ook zeker voor de YDK s’morgens 05.30 uur was ik de honden aan het uitlaten stonden er 5 YDK twee auto’s met open kofferbak waar echt geen surf, vis of zwemspullen in lagen. ikke dacht verkeerde tijd verkeerde plek dat was het dan. ikke net zo gedaan dat ik gek was (kleine moeite hoor) netjes gegroet door gelopen en om de hoek heb ik het op een rennen gezet.

 4. Deze recreatie is altijd illegaal geweest en verstoort de vogels in dit natuurgebied. de ‘bouwwerken’ waren ook illegaal.

 5. Gezien de reacties is het dus meteen duidelijk in welke hoek de daders gezocht moeten worden. Gatver, wat kinderachtig.

 6. @Korsou Gangsta, een deel van het antwoord op je vragen staat in het artikel: “Doel van Fundashon Sint Jorisbaai is lokale kinderen bekend te maken met de watersport”. Waarbij ik aanneem dat met de aanduiding lokale kinderen ook de YDK wordt bedoeld.

  @Ben, smaken verschillen….en gelukkig maar!

  @Henny, ik zou willen dat ik deze ‘berg afval’ in mijn tuin had liggen, huurde ik direct een vrachtauto en bracht alles naar de Jorisbaai. Ik nam een week vrij en ging aan de slag….

  @Seppe, ik zou dat niet te snel zeggen. Wellicht helpt het om een buurt- en passantenonderzoek in te stellen en je bevindingen aan de Politie te geven. Ik kan mij niet voorstellen dat er geen aanwijzingen zijn….

  @Penningmeester Martijn Mouthaan, heb je een rekeningnummer voor een donatie?

 7. @ Henny,

  Als onze lieve heer had gewild dat we in een auto zouden rijden had hij ons wel wielen i.p.v. benen gegeven…………of niet soms ?

  Dat jij niet van surfen houdt hoeft niet in te houden dat anderen daar niet van houden. Ze vlielen niemand lastig, hadden toestemming van de eigenaar, hielden St Joris nog redelijk schoon (opruim acties) en dan kom jij met je lompe opmerkingen !
  Grote jongen !

 8. Korsou Gangsta, op 18-07-2013 om 14:52

  En daar wordt de Makamba-YDK kaart weer getrokken, get a life droeftoeter.. het onderstreept alleen maar hoe zielig je zelf bent.

 9. Was dit geen makamba plek? Hoeveel YDK kwamen er?

 10. qpo, uniek recreatie plekje?

  Een berg afval was het, als het bij jou in de straat stond zou je Selikor bellen. Of de politie.

  Vond het zowieso misstaan in een natuurgebied als Sint Joris.

  En als onze Lieve Heer had gewild dat de mens windsurfde, dat had hij ons wel voeten maat 400 gegeven in plaats van maat 40. Maar met zo’n voeten kun je onmogelijk auto rijden.

 11. ben schreurs, wel eens gehoord van ” emotionele waarde ” ??????
  Wie heeft het trouwens over een ” arcihitectonisch hoogstandje ” ????
  Het was gewoon een uniek plekje waar jaren met veel gevoel en liefde jaren aan gewerkt is !
  Die stapel ” brandhout” zoals jij die noemt, was wel een uniek recreatie plekje voor velen.
  Ik zou de brandstichters het vuur letterlijk aan de schenen willen leggen.
  Wat een laag bij de grondse rotstreek ‘

 12. @Ben
  Wat een domme reactie, ik sluit me volledig bij Etienne aan.

 13. En de daders zullen nooit opgepakt worden

 14. @Ben,

  Het was inderdaad geen architectonisch hoogstandje, maar wanneer dit 2 weken voor een zeer groot evenement gebeurd dan is dat diep triest.
  Ik weet dat ze de afgelopen weken hard aan het werk zijn geweest om dingen bij te bouwen, aan te passen, zodat op het komende evenement veel bezoekers zouden kunnen worden ontvangen.
  Het was allemaal low budget gebouwd, maar daardoor had het veel charme en wanneer iemand dit dan voor de lol in de fik steekt dan is dat diep triest.

 15. @Ben: is jouw huis een architectonisch hoogstandje? Zo nee: dan denk je er vast hetzelfde over als dat tot de grond toe afbrandt.

 16. Triest, zoveel verschrikkelijk veel hard werk gecombineerd met ziel en zaligheid van de initiatiefnemers Ed & Carola…en dan niet te vergeten die tientallen vrijwilligers en hechte vrienden van de Old School Windsurfers die hun unieke stekkie in rook hebben zien opgaan…degene die dit op zijn geweten heeft, ik kan mij namelijk niet voorstellen dat zo iets spontaan in de fik gaat, moet wel een intense haat koesteren tegen mensen die plezier hebben en iets goed doen voor de lokale kids van het eiland. Een ieder die wel eens op de Surf spot geweest is weet dat je altijd werd onthaald met een lach en open armen, alles kon; verjaardag of BBQ…iedereen mocht het daar vieren mits je je eigen zooi opruimde. toeristen kwamen speciaal naar het voormalige paradise beach om een uniek stukje Curacao te bewonderen en Island tours namen de surfspot als vast foto moment op in hun tourtjes…
  Waarom het dan toch verwoest moet worden?…niemand weet het.

  Old School Windsurfers, veel sterkte met de wederopbouw…zoals het was word het helaas nooit meer.

 17. Jammer voor de surfers, maar laten we nou niet doen of er een architectonisch hoogstandje verloren is gegaan.

  Het was niet meer dan een stapel brandhout en takken met touwtjes aan elkaar gebonden.