• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

OnderzoekCURAÇAO – MarkStra Caribbean en Legal@Your Services doen de Doing Business Survey van de Wereldbank. Volgens de Wereldbank ‘onderzoekt de Doing Business Survey welke regelgevingen bedrijfsactiviteiten verhogen en welke deze beperken’. Op Curaçao ontbreekt dit onderzoek omdat het geen onafhankelijk land is.

Het is een vooraanstaand instrument om het economisch klimaat te meten. Het instrument wordt wereldwijd al elf jaar gebruikt in 185 landen.

Data
Het ontbreekt het eiland aan data om zich te vergelijken met concurrerende landen, om zichzelf te verkopen of om te helpen bij het beslissen welke nieuwe regelgevingen het meeste effect zullen hebben op economisch gebied. De lokale bedrijven MarkStra Caribbean en Legal @ Your Services hebben nu het initiatief genomen om de Doing Business Survey dit jaar voor het eerst op Curaçao te doen, volgens dezelfde methodologie als die van de Wereldbank.

Handleiding
Er zijn elf onderzoeksgebieden. Dat zijn onder meer het opstarten van een bedrijf, het registreren van roerende goederen, de handhaving van contracten, het betalen van belastingen en het omgaan met medewerkers. Omdat het de Doing Business Survey de procedures, kosten en timing beschrijft geeft het ook transparantie en fungeert het als een eenduidige handleiding voor de belanghebbenden.

Regelgeving
De regelgeving op Curaçao en in het buitenland, en hun effect op de ‘ease of doing business’ kunnen door beleidsmakers gebruikt worden om te beslissen welke regels veranderd zouden moeten worden en welke veranderingen meest waarschijnlijk het grootste effect op de transparantie en ‘ease of doing business’ zullen hebben. De resultaten zullen later in het jaar bekendgemaakt worden door middel van een seminar en een handleiding.

www.versgeperst.com