• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

HATOCURAÇAO – Luchthavenorganisatie CAP (Curaçao Airport Partners) waarschuwt autoverhuurbedrijven die zonder een overeenkomst met CAP handel willen drijven op Hato. Dat meldt het bedrijf zelf in een persbericht. Vanaf maandag neemt de organisatie stappen omdat te voorkomen.

Met de maatregelen wil CAP naar eigen zeggen de kwaliteit van het product toerisme beschermen. De acties van CAP zijn in lijn met het Luchthavenreglement, evenals de ondertekende contracten met autoverhuurders die op Hato gevestigd zijn. De luchthavenorganisatie vindt dat er sprake is van oneerlijke concurrentie als niet-gerechtigde autoverhuurders zich op het vliegveld ook mengen in de strijd om autohuurders.

16 reacties op “CAP waarschuwt autoverhuurders”

 1. Balborda zal wel weer met een andere uitleg van handel drijven komen.. net als het Gratis vervoer.. dat betekent gratis voor de klant! en hij maakt er van ja maar niet gratis voor de persoon die het vervoer regelt..

 2. Denk dat het inderdaad een goede oplossing is. De ophalende verhuurbedrijven blijven voor de slagboom wachten, bellen ter plekke met CAP of het verbod nog geldt en wachten daar op antwoord. Als het verbod nog geldt lopen de klanten erheen, is CAP niet bereikbaar dan “durf” je niet verder, toch? Denk dat de zaak na twee dagen wel voorbij is. Politie wordt ingeschakeld en verhuurder kan aantonen dat hij er niet in mocht. De chaos zal omvangrijk genoeg zijn. Beetje sportief aanpakken. Noem het vooral geen blokkade. Gezamenlijk doen zo’n 3 uur voor de KLM landt en succes verzekerd.

 3. Laat SOAB eens een onderzoek doen naar de waanzinnige salarissen bij CAP, met name in de top, want daar gaat de airporttax naar toe, duidelijk niet naar het vliegveld.

 4. Dit zijn de woorden v/d nieuwe CEO Mr. Blanchard en ipv om zich hier aan te houden maakt hij er een puinhoop van.

  Zie: www.curacao-airport.com
  But we will need the help of all stakeholders, both internal as external, to work together on this goal. There will be challenges but none that we cannot overcome with a little understanding and cooperation of all involved. Our passengers are the source of all of our revenues and they assure our success…but they have choices. We must always give them the best service and airport customer handling experience we can possibly deliver,” Ralph Blanchard said.

 5. zeeppie het hoog seizoen begint in oktober nu is het laag zeizoen

 6. CAP gaat er volledig aan voorbij dat in een recente uitspraak van de rechter (in een zaak door CAP aangespannen tegen een autoverhuurder die er huurders ophaalt) zij volledig in het ongelijk gesteld zijn. In die uitspraak gaat de rechter nadrukkelijk in op de positive van CAP als beheerder en dat zij daarin nadrukkelijk niet te ver mag gaan. Dat zou, volgens dezelfde rechter, een onevenredig zware uitbuiting van een monopoliepositie opleveren.
  Met deze uitspaak in de ‘achterzak’ staat een ieder die op de luchthaven gasten/huurders ophaalt, in haar recht. Overigens betalen de gasten daar voor (airporttax, waarvan de boterham van alle medewerkers kan worden betaald) en ook de ‘ophalers’ in de vorm van parkeergeld en consumties (en daarmee de uitbaters van de diverse eet- en drinkgelegenheden).
  Door de manier waarop CAP nu met toeristen omgaat (en ze dus dwingt in zee te gaan met buitensporig dure en vaak slecht presterende autoverhuurders die wel een licentie hebben), bewaak je geen kwaliteit maar doet men het tegenovergestelde. Na de rel met de DMP-bus, waarin taxichauffeurs de dienst uit lijken te maken, is het nu CAP die wel erg haar eigen belangen beschermt.
  Verhuurders: houd je poot stijf. Nu zijn jullie aan de beurt, straks de verhuurders van accommodaties, aanbieders van cruises en excursies… Blokker desnoods de in- en uitgangen op de openbare weg maar maak een vuist!

 7. Als de verhuurbedrijven op HATO andere prijzen hanteren komen mensen vanzelf… Dan hoeven ze niet meer te zoeken naar goedkopere opties. Lekkere vrije markt zo… De “malafide ” bedrijven volgens CAP hebben geen vaste inrichting daar, ronselen ook niet. Dan zou het verhaal anders zijn maar gewoon je klanten oppikken kan overal denk ik.

 8. Ik vind wel dat CAP de verhuurbedrijven die een ruimte huren in enigsinds mag beschermen. Je gaat er vanuit dat je mede door je aanwezigheid meerdere auto’s kan verhuren.

  Dat zeggende, als een toerist een auto via internet heeft gehuurd, dan mag een verhuurbedrijf mijn inziens gewoon de klant daar ophalen en/ of zelfs de auto overhandigen en inleveren. Een (kleine) verhuurbedrijf mag daarentegen niet ter plekke auto’s proberen te verhuren aan toeristen die op zoek zijn (als dat het geval is), tenzij die daar een ruimte heeft gehuurd van CAP.

  Als CAP niks doet, bestaat de kans dat de verhuurbedrijven daar weggaan, dus leegstand, dus nog meer verpaupering, dus nog meer redenen om Curacao te vermijden… etc.

 9. Vliegveld is toch van ons allemaal? We betalen ons al blauw aan luchthavenbelasting.

  Trouwens volgens mij is er geen sprake van handel drijven.. Het is alleen een feit van mensen ophalen.. Mogen de shuttles van de hotels er dan ook niet meer staan want dat is immers ook handel drijven.

 10. Losstaand van of CAP wel of niet in hun recht staat, lijkt me het waanzin om dit midden in het hoogseizoen door te voeren. Blijkbaar zitten bij CAP mensen die totaal autistisch zijn. Een mededeling aan de auto-verhuurbedrijven dat het vanaf bijvoorbeeld 1 september (start laagseizoen) niet meer is toegestaan, geeft de bedrijven de mogelijkheid zich hier op voor te bereiden. Mischien moet de overheid ingrijpen? Maar de verantwoordelijke ministers zullen het wel weer niet begrijpen.

 11. Er is geen strijd om de autohuurders. Vrijwel alle toeristen hebben reeds vervoer geregeld voor vertrek, dus hoeven alleen de auto maar op te halen.

  Een tijdje geleden stond er een artikel in de Amigoe, geschreven door Blanchard, waarin hij duidelijk liet zien geen snars te hebben begrepen van het concept vliegveld.
  Blanchard was van mening dat het vliegveld een belevenis moest zijn, alsof een vliegveld het doel van de vakantie was.

  Spijt me Blanchard, een vliegveld is slechts een plek waar ik langs MOET ! Ik ken weinig vliegtuigen die voor het hotel landen of in Punda.
  Het vliegveld is niet het toeristisch product van het eiland en het vliegveld mag ook niet bepalen wat het toeristisch product is. Het vliegveld is gewoon een service verlenend bedrijf, meer niet.
  Een aantal autoverhuurbedrijven zijn toegelaten op het vliegveld (tegen absurd hoge tarieven), de rest moet gewoon zijn klanten ophalen op het vliegveld. Wanneer CAP gaat bepalen WAAR de toerist zijn auto moet huren dan is CAP bezig met oneerlijke concurrentie en niet de autoverhuurders.
  Wanneer ik, als klant, niet langer kan uitmaken waar ik mijn auto huur dan ben ik niet langer vrij in mijn keuze.
  Dat de andere autoverhuurders niet op het terrein zelf auto’s mogen verhuren kan ik begrijpen, maar ophalen en wegbrengen is geen enkel probleem.

 12. Cap wil de kwaliteit van het product toerisme beschermen……Laat me niet lachen, begin dan eerst eens in je eigen vliegveld wat aan te passen zodat het allemaal wat makkelijker gaat en de toerist bij aankomst en vertrek geen indruk krijgen van een niet functionerend geheel. De strijd om de huurauto wordt op het internet gestreden, echt niet op de parkeerplaats van het vliegveld, alsof er daar tegen elkaar wordt opgeboden.
  Laat Cap eens de taximaffia met hun absoluut absurde prijzen aanpakken daar is de toerist veel meer bij gebaat.

 13. toeristen worden automatisch gedwongen om bij de duurdere verhuur bedrijven te huren of zich met een meestal te dure taxi te laten vervoeren naar een ander autoverhuur bedrijf. bon bini op dushi korsou

 14. Arrogantie en hypocrisie ten top van CAP. Het grappigste vindt ik dan nog dit; Met de maatregelen wil CAP naar eigen zeggen de kwaliteit van het product toerisme beschermen.”

  Nou, als ze dat echt willen dan moeten ze echt eerst hun eigen misspraktijken gaan aanpakken, zoals:

  – Airport tax die flink duurder is geworden. Bijna 40$ voor internationale vluchten! En wat krijg je er voor terug? Een airport in zeer slechte staat. Veel, gelukkig niet allemaal, onvriendelijke medewerkers. WC’s die amper worden schoongemaakt en waar er in vele gevallen geen zeep wordt bijgevuld of zelfs nog erger, geen water!

  – Geldautomaten voor het parkeerterrein die het niet doen. Eergisteren was alleen 1 bruikbaar! Als je op info drukt (om een medewerker aan de lijn te krijgen) schreeuwt er iemand “JAAAA?!?” aan de andere kant en zegt doodleuk om maar een ander te proberen. Welke automaat precies kan hij ook niet zeggen, je moet maar gokken. Consequentie, zoeken in die hitte naar eentje die het wel doet (uiteraard was het verste, die tegenover de oude terminal). Voor de toeristen kwam dit als zeer onbeschoft over.

  – Drempels buiten de luchthaven. Je zou denken dat dit niet onder CAP valt maar Maurice Adriaans (van CAH, en werkt dus samen met CAP) heeft bevestigt dat hun de drempels heeft laten plaatsen. Ten eerste, waarom zoveel?? Ten tweede, wat voor nut hebben de drempels bij de grot van Hato?? En ten derde, waarom deze zwaar irritante drempels en niet normale drempels die je elders in de wereld tegenkomt? Deze drempels zijn zeer slecht voor je auto. De randen zijn scherp en de balans van je auto wordt nooit goed verdeeld als je erover rijdt. Het lijkt er eerder op dat iemand hier een flinke pastechi van heeft gekregen.

  Dus CAP, niet moeilijk doen tegenover de kleinere car rentals maar begin dus eerst bij je zelf!

 15. CPA wil een monopoliepositie creeeren en die volledig uitbuiten. Daarom betaal je op Hato naast een waanzinnig hoge airporttax ook nog eens de dubbele prijzen van wat elders gangbaar is in de horeca.

  Het is logisch dat CPA niet toestaat dat er autoverhuur bij hen op straat of op de stoep wordt uitgeoefend. Maar tegen het ophalen van passagiers om ze naar een verder gelegen autoverhuurbedrijf te brengen is niets in te brengen. Integendeel, het bevordert de concurrentie en daarmee de prijs en kwaliteit van het produkt.

 16. Dat heet concurrentie… Nothing wrong with that.