• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Foto nelsonmandela.org: Nelson MandelaCURAÇAO – Zuid-Afrika bereidt zich voor op de verjaardag van Nelson Mandela, ook nu die in kritieke toestand in het ziekenhuis ligt. Mandela wordt morgen 95. Het Nelson Mandela Herinneringscentrum en andere organisaties hebben de Zuid-Afrikanen opgeroepen morgen 67 minuten vrijwilligerswerk te verrichten.

De minuten staan voor elk jaar dat Mandela de Zuid-Afrikaanse gemeenschap heeft gediend, zo is het idee. Ook op tal van plekken elders in de wereld wordt stilgestaan bij de verjaardag van de anti-apartheidsleider en oud-president, die sinds 8 juni in het ziekenhuis ligt. In 2009 riepen de Verenigde Naties 18 juli uit tot Internationale Nelson Mandela Dag.

© Novum

1 reactie op “Mandela morgen 95”

  1. Natuurlijk is het een geweldige prestatie dat een groot iemand als Nelson Mandela erin slaagde om 95 jaar te worden! Helaas kan de beste man, die de apartheid door middel van zijn gevangenschap wist te vernietigen, niet onsterfelijk worden gemaakt en eens zal hij ook van zijn aardse leven worden bevrijd. Mandela doet me denken aan mijn oudoom Evert Vismale (net als Mandela van negerafkomst al kwam mijn oudoom uit Suriname) die eveneens 95 jaar oud werd maar op een gegeven moment wilde stoppen met leven omdat hij teveel mensen van zijn eigen generatie, plus twee neven en een nicht, had overleefd. Mandela was ongetwijfeld net zo vechter als mijn oma Goen Slegers, die 90 jaar werd, maar zij was pas echt zo taai als een prairiewolf daar bijna niets haar stuk kreeg, zelfs haar dementie niet!