• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

VergaderingCURAÇAO – Downtown Management Organization, DMO, heeft vanochtend overleg gevoerd met het ministerie van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijk Planning over gratis vervoer door middel van shuttlebusjes naar Punda. Dat meldt Radio Hoyer 2.

DMO-directeur Raygen Zuiverloon vond het, ondanks dat minister Earl Balborda niet bij het gesprek aanwezig was, een produktief en constructief overleg. Volgens Zuiverloon is de conclusie van het overleg dat gekeken gaat worden naar alternatieven en oplossingen die tot een betere bereikbaarheid van Punda kunnen leiden. Gratis vervoer van toeristen van hotels op Banda Riba naar Punda is volgens Zuiverloon nog niet van de baan.

Begrip gratis
Er bestaat onduidelijkheid over het begrip ‘gratis’. In een brief die Balborda vorige week vrijdag aan DMO stuurde zeggen de adviseurs van de minister dat DMO betaalt voor het transport van toeristen en het vervoer dus niet gratis is. De advocaat van DMO blijft erbij dat het vervoer mogelijk is, aldus Zuiverloon.

Taxi’s
Alternatieven kunnen volgens Zuiverloon gezocht worden in vervoer per ABC bus of met taxi’s. In een eerder interview met Radio Hoyer 2 zei Zuiverloon de taxi’s op Curacao te duur te vinden. Dit werd toen opgepikt door andere media, maar de DMO-directeur zegt geen spijt van zijn uitspraken te hebben. Er zijn volgens hem ook taxi-chauffeurs die inzien dat ze te duur zijn en daarom vindt Zuiverloon dat je niet iedereen over één kam moet scheren, maar de verantwoordelijkheid voor het aantrekkelijker maken van taxivervoer ligt volgens Zuiverloon bij de overheid.

Oplossing
Of en wanneer het conflict wordt opgelost, weet de DMO-directeur niet. Eerst zullen de DMO-leden worden ingelicht en wordt overlegd over welke richting wordt uitgegaan. DMO heeft de hotels intussen wel een brief gestuurd met daarin de mededeling dat zij voorlopig weer gebruik moeten maken van taxi’s en andere shuttlebussen.

Raygen Zuiverloon legt aan radiopresentator Rick Hart van Radio Hoyer 2 vertelt hoe het overleg op het ministerie verliep:

10 reacties op “DMO: Taxivervoer verantwoordelijkheid overheid”

 1. In sommige landen hebben ze ook een speciaal hokje bij de uitgang van de airport. Je verteld waar je heen moet en je krijgt een receipt met de prijs. De taxi chaffeur krijgt het bedrag op de receipt.. iedereen blij!

  Sander, In andere landen rijden de taxis de hele dag door. Ze hebben de hele dag ritjes en verdienen zo meer.. Op Curacao hebben ze maar 1 rit per dag omdat ze zoveel vragen.,. dus tja wat wil je nu zelf.. 1 rit van 80 dollar of bv 20 ritjes van 10 dollar? Reken maar uit!

 2. Niets nieuws onder de zon, Ambtenaren, Personeel van overheid NV’s, Vakbondsleden en Taxichauffeurs, Chauffeurs van busjes, zijn halve goden.
  Als ze hun zin niet krijgen leggen ze het werk neer en ontwrichten zo de hele samenleving. Cultuur van intimidatie en dreigementen is zo bekend op Curaçao dat we hiervan niet vreemd opkijken.
  Ook onze (niet gekozen) minister ontkomt hieraan niet.

 3. Begin op zn minst met vaste tarieven vanaf HATO naar verschillende wijken in Curacao. Op die manier krijgt de toerist al een idee wat de marktconforme prijzen zijn. Het is duidelijk en dan heerst er op de airport al geen onduidelijkheid. Elke airport in een land waar toerisme belangrijk is, heeft zoiets. Dichtsbijzijnde voorbeeld is Aruba… en Miami…

  Ze begrijpen niet dat hoe aantrekkelijker een taxi gemaakt wordt, hoe meer er gebruik gemaakt van gaat worden. Nee deze zeer goed getrainde chauffeurs denken zoveel mogelijlk geld maken per rit al is het maar 1 rit op een dag… 10 ritten op een dag per rit minder vragen, maar per dag meer verdienen komt niet bij hen op.

  Naast dat stel er is gratis vervoer, deze personen komen slechts van een tweetal gebieden. Curacao is groter dan die twee gebieden alleen, maak het aantrekkelijk om diezelfde toeristen mee te nemen naar andere gebieden. Scheelt hen weer geld en tijd om naar een hotel te rijden, want de toeristen komen dan wel naar hun toe…

  Maar goed.. het is soms te warm om na te denken 🙂
  Go Raygen!

 4. in amerika, toch een rijk land, zijn de taxi””s heel betaalbaar.
  ze verdienen allemaal een goede boterham.
  dus klant en chauffeur tevreden
  hier zijn de taxi chauffeurs halve criminelen, die iedereen toerist of YDK zoveel mogelijk geld probeert afhandig te maken.
  Dat een minster wijkt voor een stelletje halve criminelen is echt een schande.
  maar zoals bij zoveel hier op het eiland er spelen te veel belangen van allerlie familie/vriendjes en geldschieters.

 5. Ik durf te wedden als ik vanmiddag in mijn busje gratis toeristen ga vervoeren dat het zgn niet gratis immers ik heb het busje gekocht, afschrijving busje, ik betaal verzekering en autobelasting, doordat ik in mijn eigen tijd toeristen gratis vervoer verdien ik geen extra inkomen dus is dit een verliespost en ik heb natuurlijk mijn kosten voor diesel.. Tja zo kennen we er nog wel een paar.. Misschien kan Balborda beter uitleggen wat GRATIS betekent dan!

 6. Vrije markt werkt hier niet want met zoveel verschillende aanbieders zien toeristen door de bomen het bos niet meer, ze zijn afhankelijk van de taxi die voor het hotel staat, door restaurant gebeld wordt of net voorbij rijdt en gaan dit niet vooraf helemaal uitpluizen. Dat doe ik ook niet als ik naar NY ga. Een toerist die zich belazerd voelt door een taxichauffeur is geen reclame voor Curacao.
  De bustarieven zijn ook vastgelegd dus waarom de taxitarieven niet? Zo ingewikkeld kan dat toch niet zijn. Elders in de wereld zijn ook vaste taxitarieven en als toerist is stap je dan eerder en met een geruster hart in een taxi dan wanneer je maar moet afwachten wat er gerekend wordt of vooraf moet onderhandelen.

 7. Stel dat ik , als weldoener,alle kosten van die bus voor mijn rekening neem en iedereen die er gebruik van maakt hoeft niets te betalen dan is het voor de gebruikers toch gratis? Ik begrijp die Balborda niet. Wordt er druk op hem uitgeoefend door een bepaalde partij en is hij daarvoor gezwicht? Met zijn redenering is nooit iets gratis want er is altijd wel iemand die voor de kosten opdraait. De stichting van Bill Gates geeft heel veel gratis onderwijs en gratis medische hulp aan de behoeftigen op deze aarde. Zou Balborda dat ook verboden hebben omdat Bill Gates dat betaalt? Wat speelt hier in hemelsnaam? De spelletjes van de politici gaan gewoon verder, er verandert helemaal niets. Het volk blijft de dupe!

 8. Gaat de minister dagelijks ook de luiers verschonen van de taxichauffeurs. Ze worden steeds overal op hun wenken bediend door de overheid.

 9. De taxi mafia die al eerder de taximeters tegenhield omdat ze dan niet meer kunnen stelen van klanten moet gewoon keihard worden aangepakt.

  Maar dat kun je niet verwachten van een lafaard als minister Balborda, een mislukte medewerker personeelszaken die zich iedere dag weer afvraagt hoe hij in godsnaam minister heeft kunnen worden.

  Laat Balborda snel terug gaan naar zijn vakgebied, het in enveloppen doen van salarisslips.

  Wat een onbenul.

 10. Wat een gedoe, wat is er mis met een vrije markt? De overheid moet alleen regels stellen waar de veiligheid mee gediend is. Waar bemoeit de overheid zich mee?