• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

ingezondenCURAÇAO – Spraakmakend nieuws, knallend evenement of sportief hoogstandje, soms wil je als lezer zelf in de pen klimmen. Bij Versgeperst.com zijn ingezonden brieven welkom. Vandaag een oproep van Felix Pinedo aan premier Mark Rutte, die graag wil dat Rutte de gezondheidszorg op Curaçao bekijkt.

In de persconferentie heb ik zowel premier Mark Rutte als onze eigen premier Ivar Asjes niet over de gezondheidszorg op Curaçao horen praten.

Laat dhr. Mark Rutte a.u.b. een bezoek brengen aan de erbaarmelijke kamers in ons nationaal ziekenhuis, het St. Elisabeth Hospitaal. Wees ook niet bescheiden om hem de kapotte vloeren van de hoofdgang van de eerste verdieping te laten zien.
Hopelijk zal premier Mark Rutte dan zijn best doen om de Nederlandse regering samen met de Europese Unie en eventuele anderen, tenminste 50 procent van de kosten van een nieuw ziekenhuis voor hun rekening te nemen.

Onze regering hoeft zich ook niet te schamen om een zodanig verzoek namens de bevolking van Curaçao aan premier Mark Rutte te doen.

9 reacties op “Ingezonden: Geef de gezondheidszorg een kans”

 1. @Felix, Fondsen van de EU zullen lastig zijn. EU landen als Slowakije zijn low income landen vergeleken met Curacao. Binnen de EU dus niet uit te leggen dat (ook hun ) geld hiernaar toe zou moeten. Bovendien (lees de stukken ban de EU over de perifere gebieden) stelt de EU dat het wat vreemd is als de oorspronkelijk verantwoordelijke landen (zoals NL) het geven van geld niet meer nodig vinden en de EU het wel blijft doen.

 2. Phillip & Watty,
  Ik zocht mij rot naar Phillip’s reactie en dacht ook waar heeft Watty het dan over?
  Maar waar het hart misschien vol van is……….

  Maar heren allen bedankt voor jullie ‘critique’ (er is namelijk een verschil tussen kritiek en ‘critique’). Ik begrijp soms jullie frustratie vanwege de vele jaren politieke mambo djambo op dit eiland. Bijvoorbeeld toen Curaçao in de bloeitijd van de ‘off-shore’ bedrijven 700 miljoen of meer per jaar verdiende aan belastinginkomsten, konden wij een nieuw ziekenhuis in een paar termijnbetalingen financieren. Enfin de EU en Nederland financieren miljoenen projekten in o.a. Polen en andere niet Europese landen, waar vaak gesjoemeld wordt met het geld. Ik volg iedere dag de BVN en Nederland 1, 2 en 3.
  UIt humanitaire overweging kan best wel enkele miljoenen euro’s in een nieuw ziekenhuis alhier gestopt worden. Geen ‘critique’ over de vele miljoenen die men wel wil stoppen in de gevangeniswezen omdat NL’s politiek gezicht op internationaal niveau op het spel staat?

 3. @Watty, Je moet me even helpen, want ik heb hier nog niet gereageerd. In welk verband wil je welke namen weten?

 4. Wij kozen in meerderheid voor een zelfstandige status in het koninkrijk. Die kregen we. Het staat een ieder vrij om op de bedelaar toer te gaan maar dat komt niet realistich over.
  Sommige eilanden maakten een andere keus, zo is op Bonaire, na jaren Antilliaanse verwaarlozing, een gigantische inhaalslag aan de gang om de gezondheidszorg op niveau te brengen
  In 2015 vind er een evaluatie plaats van de per 10-10-10 ingegane status. Misschien eerst rationeel nadenken alvorens achter sensimenten aan te hollen!

 5. @Philippe Maaskant, noem de namen op.

 6. De Nederlandse belastingbetaler gaat echt niet 50% mee betalen aan een nieuw ziekenhuis met de wetenschap dat er na 10-10-10 een steletje ongeregeld de staatskas hebben leegeroofd voor eigen gewin. De Nederlander zou zeggen ik ben niet van lotje getikt zoek het ff lekker zelf uit,jullie wisten het toch zo goed,jullie Gerrit de Raaf wist het toch zo goed met de woorden wij gaan het anders doen dat zal het volk merken nu we merken het inderdaad wij liggen allemaal aan het zuurstofapparaat om nog eenige lucht te krijgen om het hoofd boven water te houden.Een nieuw ziekenhuis had er al jaren kunnen staan als de politici zich er maar niet had bemoeid,maar dat kan niet omdat zij allemaal hun zakken hebben gevuld,van grondheren,advocaten,aannemers,ministers,parlementiers, en ga nog zo een tijdje door.
  EN HET VOLK BLIJFT IN DEZE LOSERS GELOVEN,ONDANKS DAT ZIJ WETEN DAT ZIJ BELAZERD WORDEN DOOR HUN EIGEN LEIDERS!

 7. Wel mee eens dat er ziekenhuis moet komen, niet mee eens dat dit maar weer door derden betaalt moet worden, we hadden al minstens 10 keer een nieuw ziekenhuis kunnen hebben, maar zolang wij hier domme partijen met daar in domme konijnen als Constancia verantwoordelijk maken voor dit soort zaken dan lukt het nooit.

  Het gaat niet om een kapotte vloer, de zalen, de verrotte stukken dak of wat dan maar ook versletens, het gaat hier om de achterlijkheid van de politiek, de vriendjes die hun terrein vol willen zien met een ziekenhuis, het gaat hier om een winkeliersvereniging en het gaat hier om wie er het meest aan verdient het gaat hier om schadeclaims en het gaat hier om tientallen ander onder de oppervlakte zwevende belangen.

  Waar het NIET over gaat dat is de bevolking, het ziekenhuis is daar het perfecte voorbeeld van.

  Weten we nog hoe het met het oncologisch centrum ging?? Hoe dat vakkundig door dat domme konijn werd afgeschoten, dat er weer geOH was over het terrein, de vriendjes enz.., kortom het gebruikelijke domme kortzichtige Curaçaose geouweklep.

  We doen het zelf, Voor 100 gulden kopen ze je stem, en een ziekenhuis daar kan je naar fluiten.

 8. NOS MES POR

 9. Helaas meneer Pinedo :NO MES POR !.
  Dus we moeten Nederland niet zover mogelijk op afstand houden ( in het kader “bemoei je niet met ons we zijn zelf mans genoeg” )zodat de criminaliteit hier gigantische sommen aan de bevolking kan onttrekken om dan even aan Nederland te vragen het tekort aan te zuiveren.Zo werkt het echt niet meer.