• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Business lunch met RutteCURAÇAO – Het Curaçaose en Nederlandse bedrijfsleven zaten vanmiddag met elkaar aan tafel tijdens de business lunch met premier Mark Rutte. De vertegenwoordiger van Nederland in Aruba, Curaçao en Sint Maarten, Gerard van der Wulp, opende de bijeenkomst waarna gediscussieerd is over de kansen op Curaçao.

Premier Rutte is met een delegatie uit het Nederlandse bedrijfsleven op het eiland het noemt de kansen die hier verkregen kunnen worden ‘buitengewoon nuttig’. “Curaçao heeft het moeilijk gehad en Nederland heeft het nog steeds moeilijk, maar toch zie ik hier een legio aan mogelijkheden. Zo heeft Rutte eerder gesproken met onze eigen premier Ivar Asjes over de interesse vanuit de Chinese zakenwereld om Curaçao als hub te gebruiken. Bij de lunch waren onder andere Asjes, gevolmachtigde minister Marvelyne Wiels en vertegenwoordigers van het bedrijfsleven aanwezig.

Business lunch met RutteFleur de Marie
Voor de lunch is de premier eerst op bezoek gegaan in de wijk Fleur de Marie en sprak hier tijdens de bijeenkomst vol lof over. “Het project dat is gestart om de wijk weer naar boven te tillen, is buitengewoon fantastisch. De werkloosheid is hier van 20 naar 1 procent gedaald. Hier kunnen we zeker van leren”, benadrukte Rutte. “In Nederland hebben we te maken met een stijgende werkloosheid. Dit moeten we zeker meenemen. Als mensen werken worden ze positiever, geven meer geld uit wat weer goed is voor de economie en het bouwt vooral het zelfvertrouwen van de mensen op.”

Kracht economie
Daarnaast benadrukte Rutte dat de kracht van de economie niet moeten worden vergeten en doelde daarmee onder andere op het toerisme. “Dat neemt niet weg dat je moet zoeken naar diversificatie.” De premier nam het Curaçao North Sea Jazz Festival als voorbeeld, maar ook de olieraffinaderij. “Er moet nieuw leven worden geblazen in de raffinaderij en daarbij is het van belang dat ook de omgeving daar een rol in speelt. We moeten daarnaast ook kijken hoe we de hub-functie van Aruba en Curaçao kunnen versterken en hoe hieruit een samenwerking met Nederland kan vloeien.”

Zakelijke markt
Tijdens de business lunch stond het onderwerp ‘Samen geld verdienen in het Koninkrijk’ centraal. Vanuit dit punt zijn een aantal stellingen naar voren gedragen. Een van de stellingen was: ‘welke kansen liggen binnen en buiten het Koninkrijk om geld te verdienen?’ Volgens zakenman Gerard van der Tweel moet het maatschappelijk belang voorop komen. “Luister naar anderen en leer daarvan.” Een vertegenwoordiger van de Rabobank vertelt dat Curaçao de eerste buitenlandse vestiging is van de Nederlandse bank. “Wij verstrekken vanuit hier leningen aan boeren in Zuid-Amerika. Men spreekt hier op het eiland uitstekend Spaans en de infrastuctuur en telecommunicatie zijn goed. Dit draagt allemaal bij aan een goede samenwerking en vooral goede zaken doen met Zuid-Amerika.” Daaraantoe voegt een vertegenwoordiger van TNO dat met de Curaçaose kennis en vooral qua taal, de Zuid-Amerikaanse markt kan worden veroverd.

18 reacties op “Samen geld verdienen in het Koninkrijk”

 1. @Vito, Het zullen altijd makambas blijven.. zelf blanke mensen die op Curacao zijn geboren net als hun ouders, grootouders en overgrootouders worden nog uitgescholden als makamba. de afro YDK is inmiddels de echte YDK! Politiek speelt altijd zeer handig in op deze gevoelens bij de bevolking.. (MAN van het weekend weer met de zgn racitische regelen mbt personenvervoer). Rellen bij de nieuwstraat waren ook gericht op blanken.. Ook hebben we bv gezien mbt Rozier wat ze doen met je bedrijf als je niet doet wat ze willen.. Ik kan me ook nog gevallen herinneren van vergiftige honden en ramen ingooien..
  Feit is dat je doodwens als makamba moet hebben wil je een makamba partij oprichten.. je zal als hitler, wilders en racist worden afgeschilderd en wil je dat je familie aandoen? Daarnaast moet je blijkbaar een crimineel zijn wil je hier de politiek ingaan..

 2. @Bobo Dat is allemaal nonsence wat jij daar zegd. Dan ken jij de geschiedenis van Curacao niet zo goed. Waarom kunnen hun het niet proberen, het zijn ook Curacaonaars en hebben ook het recht een politieke partij op te richten wat is er mis mee. Als hun met wat goede ideeen zou komen en het volk massaal op zo’n partij zou stemmen dan kunnen ze ook participeren. Denk je dat de maffia Schotte weer geld zou stoppen in een bodenloze put. Dat geloof ik niet. Rond de jaren 50 waren ze goed vertegenwoordigd in de C.O.P.Curacaose onafhankelijke partij de DP Democratische Partij etc. etc. etc. Ze moeten gewoon lef tonen en een nieuwe partij opzetten met nieuwe ideeen.

 3. @Vito, als makambas een partij beginnen is het koloniseren.. schotte etc zouden dit graag zien ja.. demoniseren van de makambas,, die het eiland gaan demoniseren.. rellen en aanvallen.. a la nieuwstraat..

 4. Eigenlijhk snap ik de Nederlandseantilliaanen niet. Ik weet het er zijn genoeg intellectuele Nederlanders op Curacao die veel kunnen betekenen voor Curacao. In het verleden had je politici als Pietje van der Hoeven. Van Uytrecht van Romondt W.g. Erasmus, E.R. Finck, van de Linde-Helmijer, J. Beaujon, etc etc etc. die zich wel het lot van de eilanden in handen namen. Die waren toen allemaal gelinieerd COP (Curacaose Onafhanlekijke Partij.) Later toen Dr da Costa Gomes terug keerde na zijn studie uit Nederland waren er akefietje tussen die twee partijen en heeft hij gebroken met COP en heeft zijn eigen partij opgericht NVP (Nationalistisch Volks Partij rond 1953. Het streven was statuut voor de Nederlandse Antillen. Toen al vanaf 1953 was het streven onafhankelijheid. Maar geen enkele partij die met dat sterven naar voren kwam heeft sukses gehad. Mijn vraag is waarom de Nedelanders die op Curacao wonen niet een eigen partij oprichten of samen met de intellectuele Curacaoenaars wat betekenen voor Curacao. Ik zie de Nedelanders alleen maar kritiek leveren op alles wat politiek is op Curacao maar zelf wat doen, ho maar. Laat mij jullie een ding zeggen Curacao zal nooit onafhankelijk kunnen worden van Nederland. Jullie moeten mij vertellen waar Curacao zoveel geld vandaan gaat halen om zijn diplomaten te betalen, hoe kunnen ze een ambassade financieren een leger noem maar op. Zelf een simpele ziekenhuis lukt het na jaren nog niet op poten te zetten. Graag reactie uit Nederlandse/Curacaose kamp. Sukses.

 5. @Abraham Mossel, tja Curaçao draait hun eigen bevolking een poot uit en Nederlandse bedrijven doen dat met Curaçao. De cirkel is dus weer rond.

  Overigens, zag je de lijst met deelnemende bedrijven?

  Rabobank, KLM, Strukton, IHC Merwede, De Baak, TNO en Multipost.

  Vergeet de Rabobank en de KLM, daar hebben we niets aan, Multipost is een flutbedrijfje in postverwerking en plastickaart toepassingen (wat hebben we daar aan), de Baak is nog minder dan niks, opleidingen en coaching…mijn god, hebben die mensen lekker interessant lopen doen met Rutte, en maken ze een vakantietripje op kosten van de zaak?

  Strukton zal hier best wat willen bouwen en IHC Merwede kan mogelijk hier ook nog wel wat betekenen, maar daar blijft het dan wel bij!

  Conclusie, stelt helemaal niks voor en de ‘deelnemers’ zijn gewoon sponsors van de Nederlandse regering. Toont overduidelijk aan dat er geen enkele belangstelling is voor ‘de West’.

 6. @Watty, (1) Ik adoreer China niet, maar vroeg me alleen af (lees mijn tekst) wat de resultaten zijn van de China missie van onze minister (Rutte en Asjes hebben het er over gehad, dus wou ik het even weten). Mag dat ook al niet meer van je?

  @Watty (2) Ja ik zal blijven reageren als ik voel dat het volk door zijn politici wordt belazerd. Maar afgezien van wat kwalificaties of mijn gemoedstoestand, wat vind je er nu echt van dat Asjes de ministers aan Rutte laat vertellen wat ze doen!

  Stel je eens andersom voor, dat Rutte had gevraagd of de ministers van Curacao aan hem willen rapporteren tijdens zijn bezoek! Helmin M. Wiels had zich in zijn graf omgedraaid! En Asjes laat het nu gewoon gebeuren. Graag een inhoudelijke reactie Watty… Dat KAN toch niet!

 7. @Watty. PS heeft altijd gezegd dat Curacao pas onafhankelijk wordt wanneer Curacao er klaar voor is en wanneer de bevolking ervoor kiest

  OK DAN ZAL CURACAO DUS NOOIT ONAFHANKELIJK WORDEN!! ZEG DAT DAN GEWOON!

 8. @YoHo, wie bedoel je met een poot uit te draaien,waarschijnlijk de rerering van Curaçao op dit “moment”, aangezien die nu aan de beurt zijn om met het ziekenhuisproject hun zakken te vullen zoals hun voorgangers gedaan hebben.Als al de steekpeningen die er de laatste jaren onder de tafel zijn door gestoken eens terug zouden vloeien in de staatskas, dan konden er twee nieuwe ziekenhuizen gebouwd worden!

  @Watty,jij behoord waarschijnlijk bij de groep die het nog steeds niet wil of mag begrijpen,voor jou het volgende. EN HET VOLK BLEEF GELOVEN IN DE PS,ONDANKS DAT ZE WETEN DAT DE SPROOKJES DIE ZE VERTELEN FEITELIJK ANDERS ZIJN DAN DAT ZIJ DOEN VOORSTELEN. EN DE POLITICI BLIJVEN HUN EIGEN VOLK BELAZEREN,BELIEGEN EN BEDRIEGEN.

 9. Dat een partij die zijn kiezers heeft aangetrokken met heftige anti Nederland en anti Nederlanders leuzen nu wil samen werken met de verfoeilijke Europese Nederlanders lijkt gewoon kiezers bedrog.
  Als het echt waar is zijn de kiezers van deze 5 zetels beduveld.
  Als het niet waar is zijn gewoon wat gezellige dagen geweest met veel lachen, de rekening bij de bevolking, en geen onvertogen woord.
  Dat de Nederlandse regeerders het hier allemaal goed vinden gaan is wel logisch, zodra ze iets anders gaan zeggen, klinkt de roep om in te grijpen en dat wil (bijna) niemand.

 10. Op curacao zijn de politici vooral goed in Geld verspillen! en geld uitgeven.. niet in geld verdienen

 11. Samen geld verdien is echt de giller van de eeuw!

  Ik begrijp echt niets van dit soort bezoeken en ik geloof er helemaal niets van dat dit voor Curaçao ook maar 1 cent gaat opleveren. Verder kan Nederland ook niet of nauwelijks geld verdienen aan Curaçao, want er is geen geld!

  Of zouden ze ons een extra poot proberen uit te draaien met dat nieuwe ziekenhuis?

 12. Misschien wordt het tijd voor een eigen paspoort.

 13. @ Watty. PS heeft altijd gezegd

  Laat “altijd” maar gauw weg, want dat is pas vele jaren later na ingefluisterd voortschrijdend inzicht gekomen en steeds met 5 jaar verlengd.

 14. @Philippe Maaskant, als jij China zo adoreert dan ga je toch lekker in China wonen. Jij blij en wij blij. Minder azijnzeikerds.

 15. @Philippe Maaskant, jij moet niet zo zeuren. PS heeft altijd gezegd dat Curacao pas onafhankelijk wordt wanneer Curacao er klaar voor is en wanneer de bevolking ervoor kiest. Jij doet hier niets anders dan constant zitten zeuren, azijnzuur mens.
  Bevalt Curacao jou niet, rot dan op naar een betere plaats.

 16. Zie geen spandoeken meer, zie niemand meer die een onafhankelijkheidsverklaring wil overhandigen. Is de PS meer PAR geworden dan de PAR? Waar is de rethoriek, of was die alleen nodig om stemmen te winnen. Ik hoor Asjes al tegen Rutte zeggen “Al die rethoriek was voor binenlands politiek gebruik, Wiels wilde het zo en het heeft gewerkt” Rutte slaat hem collegiaal op de schouders en zegt dat hij hetzelfde kunstje heeft geflikt in NL. Ze bulderen van het lachen! Dolle pret!

  Las op KKCuracao (Knipselkrant Curacao) dat Asjes de minsters aan Rutte liet uitleggen wat ze doen. Zou nu echt niemand in de gatenhebben dat dit reuze genant is? We zijn geen onderdaan van Rutte en we hoeven ons niet aan hem te verantwoorden. Raar koloniaal gedrag van de regering Asjes. De baas uit Nederland komt en we gaan hem vertellen wat we doen? Hoe kan een regering van een trots land dat bedenken. Dat uitgerekend Asjes zijn ministers zo door het stof laat kruipen. Waar is Tula?

  De tijden zijn veranderd en geen Wiels meer die het kan stoppen.

 17. Volgens de MFK en PS zit er heel veel olie onder curacao.. wanneer halen we dit naar boven?

 18. De China-connection…
  ” Zo heeft Rutte eerder gesproken met onze eigen premier Ivar Asjes over de interesse vanuit de Chinese zakenwereld om Curaçao als hub te gebruiken”

  We zijn met een regeringsdelegatie op bezoek geweest bij CMEC in China.
  Veelbelovend, letter of intent dacht ik (kan ook Memorandum of Understanding zijn geweest).. Daarna heb ik de website van CMEC gevolgd en die melden sinds ons bezoek van alles over bezoeken en projecten door of van:
  Kyrgyzie, Uganda, Sri Lanka, Zimbabwe, Griekenland, Vietnam, Belarus, Serbia, Namibie, Kenya, Pakistan, Uruquay, Congo, Mongolia, Cameron,

  Maar nada nada over Korsou. Heeft hier een of andere slimme business broker aan ons verdiend met een flut contact met flut functionarissen van CMEC?