• Recente reacties

  • Facebook

  • Twitter

  • Validator w3.org

  IslaCURAÇAO – Milieuorganisatie SMOC (Schoon Milieu Op Curaçao) is verbaasd over de uitlatingen van het Ministerie van Volksgezondheid. Volgens hen is er bij de recente opstart van de Isla-raffinaderij niets bijzonders geregistreerd. SMOC wil opheldering van Volksgezondheid.

  SMOC citeert communicatiemedewerker Jair Goncalves van het Ministerie van Volksgezondheid in het Antilliaans Dagblad van vandaag. “De opstart van de raffinaderij heeft tot nu toe niet tot overlast voor mensen in de omgeving gezorgd. Wij hebben geen klachten ontvangen en het meetstation heeft tot nu toe niets bijzonders geregistreerd.”

  Registratie
  In de e-mail stuurt SMOC de registratie van het meetapparaat bij Kas Chikitu. Die wijst uit dat op de bewuste dag een duidelijk verhoogde toename van het giftige waterstofsulfide vrijgekomen is. “Dat is zeer bijzonder. Daar hoor je op te reageren en onderzoek te doen”, wijst de organisatie de minister en Pablo Burgos, directeur Milieu- en Natuurmanagement van het ministerie, terecht.

  Meldpunt
  SMOC vraagt zich daarnaast af of er überhaupt wel een meldpunt is waar burgers terechtkunnen. “Kunt u uw communicatiemedewerker verzoeken dat kenbaar te maken aan de bewoners van Curaçao, zodat zij niet steeds naar SMOC behoeven te schrijven en/of bellen?”, aldus de milieuactivisten. Tot op dit moment zijn de vragen van SMOC nooit beantwoord door het Ministerie.

  Herinnering
  SMOC sluit af met de herinnering dat het Ministerie tot 1 juli de tijd had om het verslag Ground Level Concentrations inzake luchtverontreiniging van 2012 te publiceren. Tot op dit moment is er niets openbaar gemaakt. Ook heeft het Ministerie niet aangegeven bezig te zijn met het schrijven van het verslag.

  waterstofsulfide

  www.versgeperst.com