• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Luchthaven St.MaartenCURAÇAO – Justitieminister Dennis Richardson van Sint-Maarten, heeft vorige week vergaderd met instellingen die verantwoordelijk zijn voor grenscontroles. Het doel was betere methodes te ontwikkelen om de grenzen beter de bewaken en het tegengaan van mensenhandel en -smokkel en criminaliteit.

Hierbij is rekening gehouden met het economisch en toeristisch belang van het eiland. Bij de vergadering waren vertegenwoordigers van de politie, Kustwacht, Douane, Immigratiedienst en Grensbescherming en de procureur-generaal aanwezig.

Samenwerking
Op de Princess Juliana International Airport werken de Koninklijke Marechausse, het Politiekorps en de Immigratiedienst en Grensbewaking al samen. De autoriteiten letten op valse documenten, migratie en algemene delicten op de luchthaven. Daarnaast wordt een onlangs gelanceerd programma uitgebreid en versterkt voor bepaalde risico-vluchten. Dit wordt gedaan ter versterkting van de eerste lijn controle die plaatsvindt aan de balie en in de backoffice.

Plan van aanpak
Tijdens de bijeenkomst hebben de Immigratiedienst en Grensbewaking en Kustwacht instructies gekregen voor het opstellen van actieplannen voor de luchthaven, havens en stranden. Hierbij moet ook een risico-analyse worden meegenomen voor de havens en stranden en moet gemonitord worden op radarsystemen van schepen. In dit kader wil de minister uitwijken naar andere internationale partners als de Verenigde Staten en Frankrijk, om andere mogelijkheden te bekijken ter verbetering van de veiligheid. Over een maand zullen de instellingen een plan van aanpak indienen bij Richardson.

www.versgeperst.com