• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

maanCURAÇAO – Twee Amerikaanse Congresleden willen een nationaal park op de maan inrichten. Donna Edwards en Eddie Johnson, beiden Democraat, hebben daartoe een wetsvoorstel ingediend, meldt de Amerikaanse krant The Hill.

 
Het park, Apollo Landing Sites National Historical Park geheten, zou moeten komen op de plaats waar de Apollo 11 in 1969 op de maan landde.

Internationaal verdrag
De parlementariërs willen met het park spullen die door de Amerikanen op de maan werden achtergelaten beschermen tegen ruimtetoeristen. Dat zou nodig zijn nu commerciële bedrijven brood zien in maanvluchten. Probleem is wel dat de Verenigde Staten een internationaal verdrag hebben getekend waarin staat dat hemellichamen van niemand zijn. De twee Democraten willen daar echter onderuit komen. Zij wijzen erop dat schepen ook Amerikaans grondgebied zijn, dus waarom hemellichamen dan niet.

© Novum

4 reacties op “Politici VS willen nationaal park op de maan”

 1. @ Henk,

  Mag ik daar toch even tegen protesteren !
  Voor we het weten is de hele maan verdwenen in één of andere achterzak en daar zit ik niet op te wachten.

 2. Prima idee, laten we het runnen door de MFK die van Curacao een puinhoop heeft gemaakt maar op een onbewoonde planeet toch weinig schade kan aanrichten.

  Schotte ministerpresident van de maan, Jamaloodin minister van financien en Constantia minister van gezondheid van de maan.

  Allemaal een enkele reis maan.

 3. @Hero: hahaha!! awel siii

 4. Er is zeker olie op de maan?