• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

JaminCURAÇAO – Jamin, de grootste zoetwarenketen van Nederland, opent medio september haar eerste winkel op Curaçao. Uitbater Super-Retail denkt voorzichtig al aan uitbreiding naar andere eilanden in het Caribisch gebied. Dat meldt het vakblad Out of Home.

 
In het winkelcentrum met de toepasselijke naam Zuikertuin, waar andere Nederlandse en internationale retailers gevestigd zijn, kunnen klanten binnenkort meer dan 250 soorten schepsnoep kopen.

Succes
Leon van Poelwijk, manager commercie en marketing van Jamin: “Voor Jamin is het een geweldige stap om buiten de landsgrenzen een winkel te openen. Aangezien de winkel zal worden geëxploiteerd door ondernemers met veel ervaring op Curaçao zijn wij er van overtuigd dat dit een succes gaat worden. We weten zeker dat we de lokale bevolking en toeristen gaan verwennen met onze producten, die men voor een groot deel nergens zo kan verkrijgen op het eiland.”

Uitbreiding
Super-Retail, die ook de winkels van onder andere Bruna en DA in het Caribisch gebied exploiteert, kijkt uit naar de opening. Leendert Lingen, eigenaar van Super Retail. “Wij zijn zeer enthousiast over de samenwerking met Jamin. Als organisatie zijn we altijd op zoek naar typische Hollandse producten en formules waarvan we weten dat die hier heel goed kunnen aanslaan. Door onze ervaring met andere Nederlandse formules weten wij wat erbij komt kijken. Natuurlijk speel je in op de lokale vraag, maar belangrijk is dat de Jamin vergelijkbaar is met een winkel zoals je die in Nederland tegenkomt. We hopen zelfs dat het zo een succes wordt dat we kunnen uitbreiden naar andere eilanden in het Caribisch gebied.”

17 reacties op “Jamin opent winkel op Curaçao”

 1. Ik koop liever de lokale lekkernijen bij de oude dametjes die het overal verkopen. Verdienen die oude dames ook wat extras.

 2. Voorlopig toch maar fluor in het drinkwater houden?

 3. ben benieuwd. drop in was mijnfavoriete stop in punda. dat heeft t toch een paarvjaar volgehouden. encandy barrel doet t nogsteeds. ik denk dat lokatie essentieel is en zuikertuintje is wat dat betreft een goede. hmmmmmmmm.

 4. ja nog meer snoep op het eiland en er is al zo veel obesitas pfff ja en de hema die willen niet te klein eiland en action ook niet……

 5. De Belgen hadden het ook vroeg geprobeerd.
  Ik kan mij nog herinneren dat ik als jochie van 9 ofzo, met m’n ouders naar de hier pas geopende QUICK waren gegaan.

  Long story short: Het sloeg niet aan en ze waren binnen no-time weer vertrokken. Blijkbaar waren we hier op de Antillen al te veel gewend geraakt aan de Amerikaanse varianten (McD en BK, Hardee’s, KFC, Arby’s etc etc.)
  Dit terwijl Quick -in mijn jonge ogen- een soort middenweg tussen snèk en fastfood wilden zijn en uiteindelijk geen van beide goed kon uitvoeren. Het leek meer op een “snèk será ku èrko” (een ingesloten snèk met airco) Dus eenvoudige snèk-producten in fancy verpakkingen en met fastfood-prijzen.

  Ik vond er geen bal aan. Ze serveerden smaakloze burgers en droge frietjes in een jaren-tachtig Europees-sobere inrichting. Totaal niet aantrekkelijk voor de kinders die de uitbundige clown (Mac) en de koning (BK) (en hun beider vrolijk aanhang) gewend waren.

 6. Whahahahahhahahahaha……. Bosnan ta korda ” Drop maar In” anto Candy Barrel? Die hebben het ook niet lang uitgehouden. Wie is de master mind hierachter? Whahahahahahaha……..

 7. Curacaose lekkernijen staan toch in de winkels en bij de snekjes? Een hema zou ik wel heel blij van worden, maar dan zullen de prijzen wel niet te vergelijken zijn met nl.

 8. @Daf, Voor ikea, mag je naar de dominicaanse republiek. Keuze uit drie stores.

 9. @Ykow
  Wij hebben anders nog steeds een Jamin, hoor. (NL)
  En het loopt prima voor zover ik het kan beoordelen. Maar een winkel met Curacaose lekkernijen zou inderdaad niet gek zijn.

 10. @Ykow. Zeeman is hier al geweest.. en geflopt

 11. ben het helemaal met koetje boe eens, ik zie liever winkeltjes met lokale lekkernijen, mijn zakje drop koop ik wel bij de supermarkt

 12. IKEA.. Right.. Voor die handje vol makamba’s? Eiland is te klein daarvoor.. Hema zou kunnen

 13. In Nederland heb je allang geen Jamins meer, uit de tijd.
  Ik had liever een Zeeman, Wibra, of Ter Stal etc. gehad.

  Verder vind ik dat men op Curacao een winkel moet beginnen met typische Curacaose lekkernijen. Vooral op het airport net als in Suriname.

 14. ikke wil een lidl.

 15. Er zijn al genoeg dushi hende op het eiland

 16. Geweldig! en wanneer komen nu de Hema en Ikea !!!! daar is echt heeeeeeeel veel vraag naar !!!!!!!!!

 17. Tja, nog meer van ‘elk pondje gaat door het mondje’. Dus een ‘goed’ alternatief voor vette kip, veel patat, gebakken banaan en McDonalds. Dat wordt weer fluisterlippenbroeken kopen!