Ernst & YoungCURAÇAO – Het Openbaar Ministerie in Nederland heeft vorige week een inval gedaan bij Ernst & Young. Het accountantskantoor zou fraudeverdachte Hans van V. hebben geadviseerd een groot deel van zijn geld (zo een 100 miljoen euro) op Curaçao onder te brengen.

 
Daarmee zou hij de Belastingdienst voor 25 miljoen hebben opgelicht. Dat meldt RTL Nieuws. De inval in het Arnhemse kantoor, waar de Telegraaf over schrijft, is onderdeel van een internationaal onderzoek naar de vastgoedmiljonair. Eerder deed justitie al invallen bij Van V. thuis en in zijn kantoren.

Inval
Ernst & Young benadrukt in een reactie dat de inval betrekking had op het onderzoek naar Van V.  Het was ‘niet een onderzoek naar Ernst & Young zelf’. Bij de inval zijn verschillende dossier over het advies aan Van V. meegenomen.

6 reacties op “Inval bij Ernst & Young in onderzoek miljoenenfraude”

 1. Er is een groot verschil tussen belastingvoorkoming en belastingontduiking. In het eerste geval maak je gebruik van de mogelijkheden die de wet biedt, om zo min mogelijk te betalen. In het tweede geval ben je een (strafbare) fraudeur.

 2. @ victor Geen opdrachten meer geven aan dit kantoor dat zich met criminelen in laat.

  ikke ken er ook !

  Geen toeristen en beleggers meer naar het land dat zich door criminelen (heeft) laat regeren.

 3. De gehele financiele wereld bestaat juist hier uit.. Starbucks, Apple etc al die grote jongens hebben een zgn merk in Nederland gedepositeerd en betalen dan een kleine fee en geen belastingen in bv UK.
  Of neem iemand die voor een bedrijf werkt en het belastingtechnischer beter vind om een bv op te richten en zich te verhuren aan hetzelfde bedrijf en dezelfde werkzaamheden doet zal minder aan winstbelasting kwijt zijn dan inkomsten belastingen.. Zijn Nederlanders die ff over de grens in Belgie wonen ook crimineel? Denk aan de rijke Venezolanen die hier op Curacao hun geld onderbrengen. ook crimineel?

 4. als DAT het criterium wordt, blijft er geen accountantskantoor meer over op Curacao.

 5. Victor,

  lekker kort door de bocht of niet soms ?

  Waarop baseer jij de stelling dat van Veggel een crimineel is ? Ieder bedrijf ter wereld gebruikt constructies om zo min mogelijk belasting te betalen. Vrijwel de gehele financiële wereld van Curacao draait daar op. Denk even aan Citco, Amicorp, Intertrust, Trustmoore etc
  Wanneer een adviseur de fout in gaat en daardoor een cliënt in de problemen helpt dan is die cliënt niet direct een crimineel.
  Dit geval gaat voor E&Y nog een vervelend staartje krijgen vrees ik.

 6. Geen opdrachten meer geven aan dit kantoor dat zich met criminelen in laat.