• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Foto Novum/Freek van den bergh: Mark RutteCURAÇAO – Premier Mark Rutte is aangekomen op Aruba voor een achtdaags werkbezoek aan de Antilliaanse eilanden. Hij wordt vergezeld door een handelsdelegatie van het Nederlandse bedrijfsleven. Die staat onder leiding van Hans Biesheuvel, voorzitter van MKB Nederland.

Op Aruba spreekt de premier met zijn ambtsgenoot Mike Eman. Op de agenda staat het aanstaande bezoek van de koninklijke familie, de aanstaande koninkrijksconferentie en de plannen van Aruba om een handelsknooppunt te worden tussen Nederland en Latijns-Amerika.

Overheidsfinanciën
Ook is er overleg over de overheidsfinanciën van Aruba. Het eiland heeft een schuld van 1,3 miljard euro, iets meer dan zeventig procent van het Bruto Nationaal Product. Rutte bezoekt ook de inmiddels gesloten Valero-raffinaderij. Daarna gaat hij naar de post van de Kustwacht op de marinierskazerne te Savaneta. Morgenochtend maakt premier Rutte kennis met de ministerraad van Aruba en de leden van het parlement. Na een persconferentie vliegen Rutte en de handelsdelegatie naar Curaçao.

© Novum

3 reacties op “Rutte start werkbezoek op Aruba”

 1. Altijd dat woord “Hub” en die andere argumenten zonder enige onderbouwing!
  geef me argumenten en cijfers inplaats van woorden.
  Ik ben het helemaal met Alex Rosaria eens.
  Dit ging dus nergens over!

 2. Iedereen betaalt voor z’n vakantie en degene die vind dat men meer moet uitgeven om de NL economie weer op de rit te krijgen , gaat op werkbezoek?
  Goed signaal!

 3. Stukje uit het NRC in NL on line….Het kan niet meer stuk in de liefde tussen Aruba en Nederland.
  Geen geschreeuw van verwijten over en weer, geen post-koloniale traumas uitleven, maar echt samen de voordelen pakken. Doen ze slim! Citaatje….(NRC)

  “Eman wist Haagse politici en ondernemers ervan te overtuigen dat Aruba een hub tussen Nederland en Latijns-Amerika moet worden.
  Schiphol heeft daar volgens Aruba al profijt van. Biesheuvel zegt dat het eerder dit jaar aan de Arubaanse premier was te danken dat scheepsbouwer IHC Caland een voet tussen de deur kreeg bij de Zuid-Amerikaanse olie-industrie. Op een delegatie in Brazilië legde Eman de contacten, zegt Biesheuvel; IHC maakt nu kans daar baggerschepen te verkopen.
  „Nederlanders zijn vaak te direct.
  Arubanen begrijpen de Zuid-Ameri-kaanse cultuur beter”, zegt de MKB-voorzitter. En voor Nederlanders is Aruba een vertrouwd tussenstation.
  „Direct naar Colombia is voor ons nu eenmaal een grote sprong.” Ook Rutte is enthousiast over het idee van Aruba als hub.”