• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

afvalton thumbCURAÇAO – Rowij Bouwchemie heeft vrijdag twintig gespoten afvaltonnen afgeleverd op verschillende stranden. Het doel is om strandgangers aan te sporen om hun troep weg te gooien. De Curaçaose stranden blijven daardoor netjes. 

De onderneming bracht de tonnen naar Santa Cruz, Daaibooi en Trio Penotti. Door de tropische kleuren geven de tonnen het strandbeeld een leuk aanzicht geven. De uitbaters van genoemde locaties zijn content met de ontvangst van deze tonnen. Uiteraard dienen deze uitbaters wel zelf voor het legen en afvoeren van het afval te zorgen.

afvalton

9 reacties op “Kleurrijke afvaltonnen voor stranden”

 1. Echt een goede start!

 2. @Edgar, dan moet er wel wetgeving zijn die dit regeld. Op dit moment is er geen wet waarmee de overheid dit kan aanpakken, na 10-10-10 heeft de eilandverordening Openbare orde en bescherming gemeenschap, waarin de overheid kan optreden tegen dit soort mileuovertredingen, zijn geldigheid verloren. Er is nog geen reparatiewetgeving waardoor de miluedienst en of de politie niet kan optreden tegen dit soort overtredingen.

 3. Mooi zo! Helemaal mooi zou zijn als ze ook regelmatig worden geleegd.. op caracasbaai bv waait alles steeds weer terug het water in omdat ze te vol ziiten.

 4. Vogel wel grappig hoe je je eigen vragen beantwoord, ik hoor het al over het strand, helemaal dàààr ? bo kabes enta bon yui !

 5. Waarom niet gewoon torenhoge boetes uitschrijven voor weggooien van afval ?

  Iedereen dondert zijn zooi maar ergens neer, onder het motto: ‘een ander ruimt het wel op’. Die mentaliteit dient te veranderen en dat doe je niet door vuilnisbakken te plaatsen, het interesseert hen toch niet.
  Echter, wanneer je (net zoals in andere landen) een bekeuring van 500 gulden krijgt voor het weggooien van een plastic cup (of wat dan ook) dan hou je daar snel mee op. Zorg dat de pakkans hoog is en geloof me, in no-time is dit eiland geheel schoon.

 6. Yes a very good initiative from Rowij (kudos) but not to rain on Rowij’s parade, although they are/going to be strategically placed; if they do not get picked up and trashed at the correct location at Malpais, its no use.

 7. Selikor ledigt die tonnen niet. Men moet ze zelf naar de landfill brengen en dat zie ik niet gebeuren. Veel beter geweest om een aantal kliko’s te kopen bij Selikor om op de stranden te zetten en een afspraak met Selikor maken om ze elke maandag gratis te ledigen. Selikor mag daarmee ook een bijdrage doen.

 8. Inderdaad, heel leuk initiatief.
  En nu maar hopen dat men de moeite wil nemen om helemaal naar de tonnen toe te lopen om wat weg te gooien en dat iemand de tonnen leeg zal maken.

 9. Kunnen ze niet zo`n vangnetje monteren aan iedere auto op het eiland? als ik zie wat iedereen uit zijn raampje smijt.. schaamteloos en idioot dat iemand zijn eigen eiland zo kan bevuilen. het is dus niet de toerist die je moet stimuleren.. maar goed, leuk initiatief.